De-a lungul anilor am scris sute de articole, însumând sute de mii de cuvinte, unele mai reușite, altele mai puțin reușite. În mod evident blogul a evoluat în paralel cu dezvoltarea mea personală.

Prin acest articol vreau să scot la suprafață câteva zeci dintre cele mai apreciate postări de pe 1CpS, unul dintre cele mai populare blog-uri de dezvoltare personală cu peste 140.000 de vizitatori pe lună.

Aceste articole reprezintă cele mai apreciate 20 de articole despre dezvoltare personală pe care l-am publicat până acum.

Acestea au fost alese ținând cont de mai mulți factori: aprecieri primite prin email sau prin pagina de Facebook, trafic generat, share-uri pe Facebook, comentarii postate, link-uri și mențiuni de la alte site-uri.

Cele mai apreciate 20 de articole de dezvoltare personală de pe 1CpS

 1. 25 de cărți care te vor face mai deștept – vezi care sunt cărțile care m-au făcut mai deștept si m-au ajutat să înțeleg mai bine lumea.
 2. 10 Cărți de psihologie pe care ar trebui să le citești – cele mai deosebite 10 cărti de psihologie peste care am dat până acum și pe care le-aș recomanda oricui.
 3. 100 de cărți pe care le-am citit și ce am învățat din ele – un sinteză foarte scurtă (maxim o propoziție despre fiecare carte) în care spun cu ce am rămas de pe urma a 100 de cărți.
 4. 12 Abilități pe care ar trebui să le ai și cărți care ar putea să te ajute să ți le dezvolți – unul dintre articolele preferate despre abilități fundamentale pe care oricine ar trebui să și le dezvolte și cărțile pe care cineva le-ar putea folosi ca să dobândească aceste abilități.
 5. Obiceiurile oamenilor remarcabili (WOW) – a fost un exercițiu de gândire pe care eu l-am făcut din dorința de a sintetiza care sunt obiceiurile de bază pe care oamenii remarcabili. Am făcut un pic exces de cuvântul WOW, dar doream să argumentez că acești oameni au niște obiceiuri care merită analizate și aprofundate.
 6. Cum să faci rost de minim o oră/zi ca să citești – este o listă de sugestii pentru cei care nu prea au timp să citească sau care au nevoie de câteva idei de cum să își valorifice timpul mai bine.
 7. De ce nu (mai) citesc bloguri de dezvoltare personală – este un articol scris “la cald” despre cum cei care au bloguri de dezvoltare personală cel mai des vând iluzii și îți promit soarele și luna, când de fapt TU ar trebui să fie cel care ar trebui să dirijeze tot procesul de dezvoltare și să fii ceva mai pretențios despre ce fel de alegi să bagi în seamă.
 8. 3 Motive pentru care școala și-a pierdut relevanța – un articol în care scot în evidență 3 găuri mari în logica fundamentală a sistemului educațional din ziua de astăzi și cum el a rămas mult în urma nevoilor de educare a populației.
 9. 5 Lucruri pe care le-ai învățat în școală și pe care ar trebui să le uiți – câteva lucruri care NU ne MAI sunt de folos, dar pe care le-am deprins din școală. De aceste 5 “obiceiuri” negative trebuie să scăpăm neapărat.
 10. Cum să scapi de dependența de Facebook – o comparație între dependența de pornografie si dependența de Facebook, cum cele 2 se aseamănă foarte mult și cum să anulezi/minimizezi efectele negative ale utilizării în exces ale Facebook-ului.
 11. 14 Cărți pe care ar trebui să le citească orice profesor – o listă de sugestii pentru cei care vor să devină educatori, profesori, formatori de top.
 12. Cărți audio online gratuite – o listă pentru cei care preferă audiobook-urile, câteva zeci de locuri de unde poti descărca mii de audiobook-uri.
 13. Cele 7 emoții fundamentale și cum să le citești de pe fața oricui – un articol tribut lui Paul Ekman și serialului TV “Lie to me” despre microexpresii și ce emoții fundamentale le generează.
 14. 10 Lucruri pe care ar trebui să le știe oricine în Excel – unul dintre guest post-urile mele preferate, despre o unealtă pe care trebuie să inveti să o folosești la rang de ninja.
 15. 50+ Site-uri Unde Poti Urma Cursuri Online Gratuite – Nu ai timp de facultate sau nu ai învățat suficiente lucruri când ai studiat la una? Nicio problemă. Am strâns la un loc cele mai bune site-uri unde poți să găsești cele mai bune cursuri online gratuite.
 16. Cum sa te indragostesti (36 de intrebari care te-ar putea ajuta sa se intample) – un articol pentru cei care vor să se îndrăgostească (sau să se reîndrăgostească) și câteva sfaturi pentru ca acest lucru să se întâmple mai repede.
 17. Învață rapid o limbă străină online gratuit. Sfaturi + peste 400 Resurse Gratuite – o listă mamut pentru cei care vor să studieze una sau mai multe limbi străine, dar fără să arunce banii pe fereastră.
 18. 7 Lucruri care se întâmplă cu creierul tău atunci când ești îndrăgostit sau când iubești – doar 7 dintre lucrurile care se întâmplă în creierașul tău atunci când ești îndrăgostit sau atunci când iubești (articol tematic de 14 Februarie).
 19. 70+ Cursuri si Resurse Gratuite Care te Ajuta Sa Inveti Programare – o listă cu resurse deosebite și utile pentru cei care vor să învețe o abilitate la mare căutare pe piața muncii.
 20. Cum să folosești Facebook-ul cu cap – un articol dedicat celor care vor sa valorifice timpul pe care îl petrec pe cea mai “neproductivă” rețea socială din lume.

În mod evident, pe blog sunt mult mai multe articole valoroase, totuși, am zis că e util să scot la iveală câteva dintre cele mai valoaroase și să pun la îndemână informație care te va ajuta să evoluezi mai repede.

Care este articolul tău preferat din această listă?

Există vreun alt articol de pe 1CpS care ar fi trebuit inclus în această listă?