Mulți sunt convinși că Facebook-ul este doar un site. Însă lumea ține să te contrazică.
Facebook-ul este un Big Brother care se poate întoarce împotriva ta dacă nu știi să îl folosești, dar poate fi de un real folos dacă alegi să îl folosești cu cap.
În 2009 1 din 5 cupluri divorțau din cauza schimbării “relationship status”-ului de pe Facebook, există persoane care s-au sinucis din cauza unor statusuri negative, există hoți care monitorizează activitatea ta online, ca să vadă când pleci și când te întorci acasă. Astea e partea negativă.
O mulțime de companii trăiesc datorită Facebook-ului, mici întreprinzători au câștigat clienți în plus sau i-au fidelizat, companii care vor fi listate la bursă există datorită ecosistemului creat în jurul Facebook-ului mulți oameni și-au găsit perechea datorită acestei rețele sociale. Asta e partea pozitivă.
Facebook te poate ajuta foarte mult:
Foarte foarte mult.
Îți poate da acces la persoane pe care nu ai cum să le întâlnești.
Îți poate da acces la oportunități pe care nu le-ai fi găsit vreodată.
Îți poate furniza informație de mare valoare dacă urmărești activitatea persoanelor care trebuie.
Toate acestea și totuși te poate ajuta și mai mult.
Cum sa scoti tot ce e mai bun din acest articol monstru de 2439 cuvinte:
- Ia pentru început 3-4 idei și aplică-le pe contul tău. Încearcă mai multe zile, chiar săptămâni la rând, vezi ce se întâmplă.
- Dacă te ajută cu ceva, dacă ai beneficiat de oportunități noi, dacă ai câștigat concursuri, dacă timpul pe care îl investești în aplicarea sfaturilor mele dă rezultate, atunci îți sugerez să te integrezi Facebook-ul în stilul tău de viață ca și tool.
- Nu fă nimic ce ar putea să îți pună în pericol relația cu prietenii tăi, sănătatea ta sau timpul pe care îl investești în alte proiecte importante.
- Tot ceea ce ai de gând să faci în plus, trebuie să îți ofere valoare adăugată.
În acest articol voi vorbi despre sfaturi, strategii, idei și oportunități, despre teorie, practică și despre absurd. Este un colaj complex și e un articol care trebuie citit de mai multe ori ca să fie complet înțeles, așa că te rog să îl citești 1 dată azi cu un pix și o foaie lângă tine și recitește-l în câteva zile sau peste o săptămână să vezi dacă mai ai aceeași părere.
1. Cunoaste oameni noi.
Probabil e cea mai simplă și de bază idee. Conectează-te cu persoane noi. Ai de ales între a deveni “friends” cu cineva cu care ai cunoștințe în comun sau oameni care îți sunt total străini.
Recomandarea mea este să încerci a doua treabă mai mult, pentru că pe cei pe care îi ai în comun, ar trebui să îi întâlnești față în față ca să construiești relații mai directe.
Împrietenește-te cu oameni din alte țări, de peste ocean, oameni care stau în capătul celălalt al lumii.
Facebook este un sat global cu peste 800 de milioane de utilizatori (la momentul scrierii acestui articol) și merită să îți extinzi orizonturile, cunoștințele despre alte culturi și/sau să îți elimini din preconcepțiile pe care le ai.
2. Dezvolta/Poarta conversatii interesante si inteligente.
Degeaba ai prieteni mulți dacă nu “profiți” intelectual de ei.
Cu cât ai o rețea mai mare, cu atât crește șansa ca tu să îți extinzi orizonturile intelectuale. Poartă conversații inteligente în română sau dacă știi, într-una sau mai multe limbi străine.
Află diferențe culturale, află best case practice-uri de dincolo, cere adrese de email ale oamenilor importanți de dincolo, cere adrese de site-uri utile din alte țări și citește acele site-uri cu ajutorul lui Google Translate.
Stimulează conversații prin intrebări, situații ipotetice, conversații care nu se obișnuiesc a fi purtate în “public”. Poți șoca cu condiția să nu provoci repulsie, ură și injurii.
Poți porni grupuri de Facebook de nișă. Dacă îți place să tricotezi, fă grupul amatorilor de tricotat și share-uiește acolo informații despre tricotat și modele interesante pe care ați putea să le tricotați. Poți chiar să mergi mai departe și să creezi un întreg site în jurul tricotatului.
Fă-i pe cei din “jurul” tău mai deștepți și oferă-le șanse acelorași oameni să te facă și pe tine mai deștept prin conversații interesante și inteligente.
3. Afla lucruri noi sau cere recomandari.
Un lucru extrem de util atunci când habar nu ai ce să cauți sau ce să faci, este să pui întrebarea ta pe Facebook. Dacă ai rețeaua potrivită, cineva sigur va avea să îți dea un răspuns, iar de cele mai multe ori, primești unul bun sau care măcar te aduce mai aproape de ceea ce tu ai nevoie să știi.
Descoperă noi locuri de plimbat cu prietena, noi locații pe care ar trebui să le vizitezi, informații despre diverse obiective/orașe/obiceiuri/practici.
Cere recomandări de cărți, de programe, de filme, de site-uri, de forme de studiu.
Economisește bani, nervi, timp folosindu-te de rețeaua pe care tu oricum o ai. Îți ia 1 minut maxim să îți postezi întrebarea, iar răspunsul îți poți primi chiar și în 30 de secunde.
Cere sfaturi la probleme deosebite, apelează la inteligență comună a rețelei tale, fă crowdsourcing.
4. Baga-te in seama cu oameni importanti/influenti din domeniul tau.
Conectează-te cu oameni pe care i-ai văzut la televizor.
Conectează-te cu oameni cu care ți-ar plăcea să lucrezi.
Sau cu oameni de la care ai vrea să înveți.
Sau cu oameni pe care vrei să îi înțelegi mai bine.
Conectează-te cu oameni influenți care au acces la alți oameni influenți.
Majoritatea sunt la nume introdus de la tastatură și la un click distanță :).
Fă-te remarcat în mod pozitiv, pune întrebări pertinente prin mesaje private. Nu ai ce pierde.
5. Creste un site cu ajutorul Facebook-ului.
Exemplu concret: acest blog. 60% din vizitatori vin de pe Facebook.
Blogul la momentul scrierii acestui articol are aproape 700 de fani și zilnic peste 10 persoane dau like la pagina blogului de Facebook. Nu e mult, dar toate aceste lucruri se întâmplă natural. Eu recomand un articol, cine este interesat dă click și citește, cine nu, ignoră.
Desigur, dacă pățește ceva contul meu de Facebook mi se duce o sursă fenomenală de trafic… de fapt STAI! pierd mai mult de atât.
Am peste 2000 de friends pe Facebook, care spre surprinderea multora au interacționat cu mine într-un fel sau altul.
Câteva sute sunt persoane care mi-au citit articolele, minim 500 sunt oameni cu care am avut ocazia să interacționez în AIESEC, alte câteva zeci poate chiar sute sunt oameni cu care m-am întâlnit personal de-a lungul vieții mele, petreceri, ieșiri în oras, facultate, liceu, școală generală.
Desigur sunt și sute de persoane cu care nu am schimbat prea multe vorbe, dar sigur voi ajunge să conversesc cu acestea.
În jurul identității mele sociale mi-am adunat oameni cu care aș vrea să vorbesc sau care vreau să mă citească.
Toate aceste grupuri de persoane îmi furnizează idei de a scrie, idei pe care le pot aplica, inspirație și foarte mult feedback, care este indispensabil în dezvoltarea unui proiect.
6. Foloseste Facebook-ul ca si tool de branding personal.
Să zicem că vrei în viitor să devii consultant de marketing. Ce ai putea să faci în acest sens:
- Ai putea să te împrietenești pe Facebook cu toți oamenii de marketing pe care îi admiri.
- Ai putea să postezi articole interesante despre marketing.
- Ai putea să scrii articole de marketing pe care să le promovezi prin contul tău de Facebook.
- Ai putea să mergi la evenimente de marketing și să apari prin poze.
- Ai putea să postezi păreri despre marketing-ul pe care îl fac anumite firme.
- Ai putea să faci poll-uri în care îi rogi pe oameni să voteze și să obții informații pe care să le poți folosi în marketing-ul brandului tău personal.
Vrei să fii asociat pozitiv cu un anumit domeniu: vorbește, scrie, citește, participă, implică-te în tot ce ține despre domeniu respectiv.
Fă acest lucru vizibil prin contul tău de Facebook, care poate funcționa ca o lupă care mărește brandul tău personal.
7. Cauta oportunitati de invatare: internship-uri, conferinte, evenimente, intalniri informale.
O mulțime de firme oferă prin intermediul paginilor sau al angajaților acces la internship-uri, conferințe, evenimente sau întâlniri între persoanele interesate de un anume domeniu.
Imaginează-ți cât de complicat ar fi să ai în agenda ta telefonică, 1000 de persoane care ar putea știi ceva despre astfel de oportunități. Ai cheltui o grămadă de bani contactând fiecare persoană și nu ai obține prea mult lucru.
Însă Facebook prin intermediul like-urilor și al share-urilor și al persoanelor care postează oportunități de genul îți oferă posibilitatea de a economisi timp, bani și nervi reușind să îți afișeze în News Feed astfel de oportunități.
8. Gaseste-ti un job sau clienti.
Ambele să știi că funcționează.
Multe persoane postează joburi (nu neapărat furnizate de ei) cu scopul de a-i ajuta pe ceilalți. Mie mi se pare chestia asta o treabă minunată.
Dacă m-ar întreba pe mine ce sfat i-aș da unui șomer ar fi: să își facă un cont de Facebook și să adauge toate tipurile de persoane pe care le enumăr mai jos la punctul 11 :), cu o concentrație de 20-30% numai de oameni care postează joburi sau activează în zona HR-ului.
Sigur, poți să stai pe site-urile de job-uri, dar sunt mai sigure job-urile postate în rețea, pentru că acele persoane de fapt funcționează ca niște mesageri/filtre, îți zice exact ce se cere și ce este disponibil, fără măcar ca tu să ceri asta și să dedici prea mult timp.
Clienți îți poți găsi și dacă nu îți găsești clienți, sigur dai măcar de niște referințe/lead-uri.
Unele deal-uri le-am realizat/încheiat cu ajutorul Facebook-ului. Faptul că eu știu să creez, să administrez și să cresc o pagină de Facebook îmi oferă la fel oportunități pe care le pot capitaliza prin intermediul Facebook-ului.
Power tip: ești proprietarul/administratorul unei pagini mari de Facebook? Dacă da, pune-te ca și featured owner pe pagina respectivă dacă vrei și sunt convins că vei mai obține o cerere de administrare a unei pagini sau chiar să crești alte pagini.
Cei care caută idei și sau posibili manageri de FB pages de obicei caută pe paginile lor preferat inspirație și nu ar fi exclus să dea chiar de tine.
Mă rog, poți trece dincolo de exemplu meu cu administrarea unei pagini de Facebook, mai ales dacă aplici ceea ce am zis la punctul 6.
9. Reconecteaza-te cu prieteni vechi sau de care nu ai cum sa dai decat prin Facebook.
Rude, amici, foste prietene, foști prieteni, iubiri peste care n-ai trecut, oameni cu care ți-ar fi plăcut să petreci mai mult timp… Toate aceste persoane pot fi din nou persoane active în viața ta, dacă au un cont pe Facebook și vor să audă de tine.
Ce este amuzant este faptul că pentru anumite persoane Facebook-ul are prioritate în fața mail-ului, asta însemnând că îți cresc șansele să dai de cineva dacă încerci mai întâi prin Facebook.
Aici depinde și de felul persoanei de care încerci să dai, ce trebuie tu să înțelegi este că poți profita de acest tool ca să îți rezolvi din regrete sau să administrezi diverse relații de prietenie :).
O mulțime de amici și cunoștințe de-ale mele au plecat dincolo, dar și-au administrat sau chiar și-au îmbunătățit anumite relații cu ajutorul Facebook-ului. Deci se poate.
10. Nu spune (mult) prea multe despre tine.
Lasă pe mai târziu, pe mâine sau pentru viitoarea ta interacțiune/întâlnire.
Ai nevoie de un pic de mister și curiozitate ca să poți să beneficiezi de atenția celor care îți urmăresc contul.
În plus, nu vrei nici să știe hoții toate mișcările tale… 😛
Glumesc, eu încă nu am avut casa spartă și nici nu cred că o să am norocul ăsta. Am vecini mult prea vigilenți :)).
Spune ce este mai important și spune ce este mai interesant.
NU îți spun să te prefaci sau să spui doar chestii de bine despre tine, dar cred că ai văzut destule exemple de statusuri și povești plictisitoare ca să îți dai seama că nimeni nu are o viață 100% interesantă sau demnă de menționat.
Spune chestii utile, chestii care să favorizeze o conversație.
Secretul stă în ceea ce alegi să nu spui despre tine :).
11. Creeaza-ti reteaua potrivita.
Ai văzut că am mai repetat sintagma “rețeaua potrivită”. Să știi că este un detaliu extrem de important și deseori, desconsiderat.
De ce?
Nu știu sincer. Probabil din dezinteres sau din lipsă de timp. Sau din lipsă de chef, dar cred că e aproape același lucru ca și dezinteresul :).
Poți să ai 200 de friends extrem de bine aleși sau 2000 care doar îți indică o sumă rotundă.
Include în rețeaua ta șefi de firme, recruiteri, PR-iști, bloggeri, politicieni, traineri, studenți, liceeni, mame gospodine, mame care lucrează, femei care vor să devină mame, maneliști, rockeri. Crede-mă toți îți sunt de folos, dar unii îți sunt mai de folos decât alții.
Dacă folosești Facebook-ul ca și metodă de a-ți lărgi orizonturile și de a înțelege ce motivează un om să facă anumite lucruri, poți să ajungi departe în viață.
Nu glumesc, astfel de resurse, rețele sociale care conectează oameni cu interese comune și diferite, cu educații similare și diferite, cu dorințe de viață superficiale sau profunde și așa mai departe, astfel de rețele îți sunt extrem de benefice în cercetări, strategii, exerciții și în viața de zi cu zi.
12. Îmbratiseaza tehnologia.
Facebook îți oferă informație, iar informația egal putere, mai ales dacă știi cum să o aplici.
De altfel, ăsta este marele secret al Facebook-ului. Au mai existat rețele sociale care conectau oamenii din toată lumea, dar parcă Facebook-ul este cea mai mare fermă de informații :).
La final îți recomand și câteva cărți care îți pot fi de folos în aventura ta de a folosi Facebook-ul cu cap:
- The Like Economy : How businesses make money with Facebook
- Facebook and Philosophy
- Social media one hour a day
Sper că îți sunt utile sfaturile mele, mi-ar plăcea să discutăm mai multe despre acest subiect în zona de comentarii.
Răspund cu plăcere la orice fel de întrebare, atâta timp cât știu răspunsul. Dacă nu știu răspunsul, postez pe Facebook și sigur îl aflu :D.
PS: apreciez dacă dai acest articol mai departe, ca să implicăm cât mai multe persoane în această discuție despre utilitatea Facebook-ului.
Atenție: prin acest articol nu încurajez pe nimeni să își petreacă prea mult timp pe Facebook, să adauge cât mai multe persoane ca să strângă limita maximă de 5000 de fani și nici nu încurajez lauda/modestia falsă.
Chiar îți recomand petreci mai puțin timp pe Facebook (îți poți limita timpul cu ajutorul extensiei StayFocusd) și să mai dai delete din când în când celor cu care tu vorbești (eu fac asta 1 dată la 6 luni: primăvara și toamna).
Madalina Buzdugan says
Băi, mergea făcut pe 2 bucăți articolul ăsta. Îți doresc să devină viral, să-l citească toți prietenii tăi de pe Fb și să nu uiti de unde-a pornit trendul :>
Gabriel Nechita says
da, mergea rupt că e lung rău, dar pe termen lung cred că e mai avantajos dpdv SEO pt blog şi valoarea s-ar putea să îi crească în timp. Vedem. Îl promovez mai pe seară astăzi, că lumea intră mai mult după amiaza că se întorc de la facultate/work.
Nu uit :P.
Angela-Elena Ifrim says
Multumesc foarte mult pentru articolul asta. Eu chiar sunt incepatoare in ale social media iar Fb m-a luat cam repede.Incep sa inteleg si eu cum il pot "imblanzi"
Lari Dorri says
astept un votulet…de la voi
Răzvan Goldstein says
Cand o sa vedem si un articol asemanator despre Twitter?
Gabriel Nechita says
sincer? când o să mă pricep şi eu mai bine la Twitter :). Problema de fapt nu e că nu aş ştii treburi despre Twitter, dar nu îl folosesc ca tool şi nici nu e prea dezvoltat în România. 57k conturi create, vreo 10000 active; Poate când ajungem la 500k de useri :P.
Ozana Mureșan says
Nechita Gabriel De asemenea, eu privesc Twitter-ul ca fiind o "retea" mult prea plina de spam. S-a creat acolo un fel de aer, incat oamenii posteaza cam absolut tot ce le vine in minte. La un moment dat devine destul de enervant si ajungi sa-ti doresti sa dai X, eu asa am renuntat la el. FB-ul are un avantaj si, in acelasi timp, dezavantaj: si anume, la News Feed chiar daca ai bifat "Recent", tot nu-ti apar toate mesajele pe care le posteaza prietenii tai, ci calculeaza cam ce iti este tie mai util.
Gabriel Nechita says
Ozana Muresan ai fi surprinsă că userii de pe Twitter au aceeaşi părere ca tine dar văd invers, Facebook plin de spam, iar Twitter un filtru sublim :)).
Problema pe care o văd eu este că cele 2 nu pot fi comparate la nivel de utilitate, Facebook e măr, Twitter e păr. Conţinutul diferă, interacţiunile diferă, oamenii care consumă diferă şi de aici, preferinţa pentru una sau alta. Eu sunt mai fan Facebook decât Twitter, pentru că obţin mai repede ceea ce îmi doresc: feedback.
Pe Twitter, din cauză că nu m-am stresat să îmi cresc contul, simt că vorbesc singur, dar are şi el avantajele lui. Poate dacă trecem de 100.000 de useri o să meargă altcumva :P.
Gabriel Nechita says
oamenii consumă diferit* (am scris comentariul înainte să îmi beau cafeaua :P)
Ozana Mureșan says
Nechita Gabriel Hm, intr-adevar. Am deschis acum pret de cateva minute Twitterul sa observ in ce masura si in cel fel informatia difera si chiar asa este, n-am observat pana acum acest lucru. La urma urmei e destul de evident/logic… si depinde mult si de ceea ce cauti, de ce anume esti interesat, etc. Si da asta imi place mie si la facebook, feedback-ul. 😀
Gabriel Nechita says
Să aveţi grijă, că din inerţie puteţi pierde multe ore pe Facebook şi să nu vă fie deloc de folos.
Klau Dyta says
este un articol interesant chiar daca este destul de mare pentru un incepator
Ioniţă Cosmin says
Domnule Gabriel, (din cate vad, dumneavoastra sunteti creatorul acestui articol) as vrea si eu sa pun in discutie cateva aspecte cu referire la acest articol: Intr-o prima instanta, pe la inceput scrie ca putem cere diferite site-uri pe care le putem traduce cu Google translate. Nu stiu daca ati tradus vreodata cu Google translate, dar de cele mai multe ori textul tradus este incoerent (asta prin incercarea de a evita cuvantul "dezolant") ceea ce inseamna ca citiorul trebuie sa mai piarda timp cu coerentizarea. Pe de alta parte, credeti ca daca aveti la prieteni o vedeta, sau mai multe vedete, si intamplator este online, puteti vorbi chiar cu acea vedeta in persoana? Eu nu prea cred asta, avand in urma numeroase experiente de acest gen. Nici macar comentariile nu sunt scrise de acea vedeta, de cele mai multe ori fiind absente (comentariile). O sa ma intrebati: de ce? Pentru ca vedetelor nu le pasa de chestiile astea minore. Ele au alti oameni care se ocupa de chestiile astea precum managerii. In alta ordine de idei, eu unul consider ca facebook-ul a fost creat pentru socializare virtuala, prin traducere -> non-socializare. De ce? Pentru ca aceasta retea, asemenea multor altele, ofera falsa impresie de socializare, creeaza un mediu virtual oarecum ideal si lipsit de veridicitate care are mari sanse sa se transforme intr-o dependenta. Spun asta pentru ca multi sunt cei care de la o varsta frageda intra in aceasta retea si care cu greu mai pot iesi din aceasta "vrie". Ce e de remarcat in articolul dumneavoastra se refera la comunicarea la distanta, care e utila uneori, iar despre celelalte aspecte ramase nu vreau sa ma pronunt, nefiind in cunostinta totala de cauza. Stiu ca am o inclinare negativa/pesimista in acest comentariu, contrar felului meu de a fi, insa consider totusi ca trebuia accentuat mai mult aspectul negativ al acestei retele pentru ca el ne influenteaza in cea mai mare masura, comparativ cu aspectele pozitive. Toate cele bune!
Andrei Nicoleta says
foarte interesant articolul
Gabriel Nechita says
Tot ceea ce am scris în articol a fost testat.
Am dat sfaturi din propria experienţă.
referitor la partea cu vedetele, trebuie să înţelegi că nu e neapărat ceva personal. Un om are puţine ore productive pe zi şi de obicei le petrece muncind.
Dacă ar fi să răspund la toate cererile pe facebook aş pierde lejer 2-3 ore de muncă productivă.
Referitor la pagini, da paginile de facebook sunt administrate de un social media manager. Ţi-am zis, din lipsă de disponibilitate, nu cred neapărat că e din rea intenţie.
Referitor la ultima parte cu influenţarea negativă, depinde de tine cât de dispus eşti să muşti din fructul interzis. Orice exces după ce diverse probleme, iar reţelele sociale sunt nişte instrumente incredibile de a-ţi pierde timpul.
De aceea am scris de fapt acest ghid, ca oamenii să îi acorde Facebook-ul o nuanţă productivă, altfel e doar un loc unde îţi pierzi timpul 🙂
Keresztesi Norbert says
Foarte interseant acest articol.:)
Vlad Gargaz says
parca-mi vine sa sterg contul actual si sa fac altul dupa pasii de mai sus … foarte educativ 🙂
Radu Nichie says
Foarte bun articolul! Congrat
Radu Nichie says
E un articol interesant din prisma faptului ca aparent sunt expuse/ prezentate niste solutii aparent banale, care cu siguranta unora dintre noi ne-au trecut prin cap – daca nu toate, macar o parte dintre ele… insa pana acum … probail, eu nu am mai gasit nu stiu daca mai exista alte articole similare, dar nici unul dintre noi, subliniez, probabil, nu a reusit sa le lege intr-un articol similar avand ca scop final scoaterea in evidenta a laturii educativ-constructive a retelelor de socializare, in speta de fata facebook-ul. BV
Cristina Yang says
Foarte interesant aricolul tau 🙂 Deja am cateva idei prin care as putea sa ma folosesc de aceasta retea care pana acum imi ocupa timpul degeaba :)))
Lucian Banescu says
interesant chiar interesant,brava.
Andruska Losha says
Da . e cam ff adevarat ce spune aiki:) dar totusi nu e bine ce facem noi:))
Florentina Maria says
Un articol frumos, interesant, educativ :), multumesc
Ioana Pop says
de mult nu am m-ai citit ceva atat de interesat si concis
Florentina Puican says
CU CE NE POATE AJUTA FACEBOOK-UL?
Gabriel Nechita says
nu reiese clar din articol? 😛
Stefan Ciontos says
mda,,,eu eram ferm convins ca nu are rost sa-ti maresti lista cu prietenii prietenilor tai,,,,,poate o sa incerc,,,sa ma lamuresc cum poti avea 2000 de persoane in lista
Bianca Bucur says
eu intai m-am inscris pe facebook si abia acum aflu ce este de fapt…dar tot nu voi ascunde absolut nimic,pt. ca nu am nimic de ascuns,unu,si doi,vreau sa vad ce se intampla in timp…
Georgiana Pătraşc says
interesant articolul, ma motiveaza sa nu mai pierd timpul in mod inutil pe facebook:D
Ion Moldovan says
ce faci bine. facebook tu.
Catalin Ktalyn says
Se pot scoate bani din facebook,primind like'uri,daca detii o pagina destinata fanilor?
Sau pe youtube,pentru vizualizari.
Gabriel Nechita says
doar pentru ca aduni fani nu primesti nimic, daca te asociezi cu un brand si directionezi trafic sau clienti, da poti face bani cu Facebook.
Catalin Ktalyn says
vreau sa aflu mai multe despre chestiile astea.pentru ca acesti oameni care dau mesaje de genul"da like si share la x" probabil ca strang ceva bani de pe urma acestora.sau doar pentru reclama?
Iliescu Dragoş says
daca am activat acum abonarea vechile cereri de prieteni cum fac sa le pun la abonati?
Dorina Doina Moldovan says
foarte interesant articolul multumesc avem totd ceva de inavatat ms
Maria Lazar says
interesat articolul
Florin Moza says
salut imi apare pe partea drepta si stanga tot felul de reclame si vreau sa scap de ele cine ma pote ajuta…iasta o reclama care imi face greata ceva dtratament de slabit si mai dispare….X(X(X(X(
Gabriel Nechita says
servus Florin. eu nu am niciun fel de reclama la produse de slabit. Instaleaza-ti un ad blocker.
Florin Moza says
ok gabriel..:)
Florin Moza says
si cum imi instalez un ad blocher nu pre le am cu astea si daca imi recomanzi unul bun te rog..:D
Danielle Dany says
interesante sfaturi trebuie doar puse in practica !!
Curcubeu alb-negru says
Am si eu nevoie sa cresc la aceasta pagina,dar mie cam greu.Ma ajuti cu niste sfaturi?.Like va rog.
Norocia Cornelia says
Multumesc pt.acest articol interesant si educativ pt. incepatori si nu numai !
Laura Carsai Anghel says
Buna si utila informatia!
Trutan Emanuel says
se poate sa nu prea citesti multe, sau cine stie… ai 34 de prieteni, dece ti se pare "interesat" ? nu ti se potriveste deloc, e pacat ca desi gasesti ceva interesant nu actionezi !
Trutan Emanuel says
nu spune tot ce gandesti, dar gadeste tot ce spui ! adica ???
Vlad Ciure says
LIKE VA ROG PENTRU ANDREEA !!!>>>PENTRU BALUL BOBOCILOR
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=368054879956177&set=a.368054856622846.86503.365059616922370&type=1&theater
Balan Vasile says
este f.interesant,dar ma interesau mai mult niste chestii tehnice;cum sa aflu in ficare clipa cate likeuri am si cum sa le fac,ma rog chestii din astea de organizare
Anne Radu says
Pentru mine aceste sfaturi au fost extrem de utile ,invat singura sa ma descurc pe PC ,si am fost foarte atenta in acceptarea unor cereri ,cred ca am fost prea exigenta de teama sa nu ma trezesc cu itele incurcate . Bineinteles voi recit articolul. Ceea ce scriu este ce primul gand . Multumesc Anne
Cristiana Georgiana says
mdda frumos sper sa ai cate mai multe vizualizari la acest sfat care eu cred ca tuturor ne-a fost de folos
Maria Lazar says
multumim mult este un ajutor real.
George Fantaziu says
Interesant!
Anne Radu says
Daca sti ce vrei te limitezi!
Gabriel Brezoiu says
Felicitari! Un continut bine documentat, cu exemple concrete si idei interesante. Merita citit de orice tanar si nu numai. Il dau mai departe! 🙂
Alexandru Mirica says
Eu zic, daca s-ar putea sa se introduca si niste cursuri la facultate si seminarii, ar fii chiar interesant… Glumeam… Cata-i articolul despre aceasta retea de socializare… Ma intreb daca ar incepe al treilea razboi mondial, cati ar stii din timp?(binenteles din pricina fb-ului) Sau poate ne-ai da cateva sfaturi despre cum ar trebui sa procedam… dom' profesor de FB!
Alexandru Mirica says
Madalina Buzdugan, mergea facut bucati, nu pe bucati!
Ioan Iancu says
un art.foarte bun si folsitor ptr.mine va doresc la multi ani si sanatate
Mary Otilia says
Wow. Un articol foarte bun. 🙂
Oncila Marian says
vreau sa va intreb cum fac sh eu aplicatia aceea sa se abonezi utilizatori de fb la mn?????? intelegeti ce vreau sa zik??
Oncila Marian says
trebuie sa promovezi postarile mi-se pare..
nu??
Alexandrina Galiceanu says
Foarte adevarat! Insa ce te faci cand ti-e blocat contul 30 de zile, pentru ca ai cerut prietenia catorva persoane(4-5),intr-o zi!De ce nu functioneaza:"prietenii prietenilor sunt si prietenii mei?"
Ioan Muresan says
Multumesc din suflet! La multi ani ! Felicitari ! PROD-CONSUMATORUL.
Ioan Muresan says
Felicitari ! Internetul este cu adevarat cea mai performanta unealta revelata Umanitatii pentru a-si creste calitatea vietii.Este un amplificator de prosperitate si bunastare,Conducta Financiara Suprema,cum a botezat-o Burke Hedges/Conducta de milioane-Ed.Curtea veche.Ca un ucenic pe Facebook,Google+ si Linkedin,TE FELICIT si ITI MULTUMESC ! PROD-CONSUMATORUL.
Balan Lenuta says
Imi place Facebook-ul pentru ca pot sa cunoasc multe persoane de la care am ce sa invat, sa cunosc oameni cu care mi-ar placea sa lucrez. oameni influenţi care au acces la alţi oameni influenţi. doar cu un clik pe tastatura. E super !
Ale Si Mada says
sa intre pe fb meu cojocneanalexandra radu
Vali Tache says
daca nu ai ocupatie, merita incercat!
Mirela Mihai says
Interesant
Nicolina Petrov says
Multumim pentru sfaturi!
Mazilu Iulia says
foarte interesant in special pentru incepatori
B Ioan Gelu says
Distributie piese auto.
Distributie piese camioane.
Distributie lubrifianti, anvelope , accesorii , elemente tuning
http://www.pieseautoaftermarket.ro
http://www.distribuitorpiesecamioane.ro
Cătălin Neneciu says
Bun articol. Mulţumim! Ţine-o tot aşa! (că de două ore sunt pe site-ul tău şi nu mă mai pot dezlipi, trecând de la un articol la altul) 🙂
GiNna Matei says
Setari cont->sateri de confidentialitate-> persoane care urmaresc (in stanga ecranului si selectati casuta)
Rusu Gheorghe says
http://www.marketglory.com/strategygame/ADYBOOS
Maria Lazar says
Pentru noi este minunat am primit o lumina sa ne placa si mai mult Facebooc-ul.
Angela Cazanoschi says
Te rog mult sa-mi spui ce parere ai despre crearea in Romania a unei fan page, pentru un artist din afara?!
Aurelia Bodnariu says
am inteles cate ceva dar cred ca trebuie citit de doua ori dupa cum ai recomandat
Entreprise Efros says
(y)
Oana Popescu says
interesant articol 🙂
Adrian Constantin says
good!
Maurrer Laura says
Foarte bun acest articol,chiar aveam nevoie de astfel de sfat-uri,felicitari ptr idee
Mihaela Mihai says
Va multumesc
Tudor Mihai says
articolul este foarte util,in mare parte pt multi utilizatori care se cred invincibili si cred ca facebook este ceva foarte sigur,locul unde trebuie sa te dai in stamba cu concediile,excelentul loc de munca si in special:postarea de imagini cu copii.cu asta chiar nu sunt deloc de acord.per total,articolul merita citit de multi….inocenti,sa zicem in mod elegant.
Doina Ionascu says
excelent!!!!!
Mihaela Popovici says
S-ar putea spune ca m-am edificat putin,avind in vedere ca sunt incepatoare.Oricum il voi reciti pentru al aprofunda.Multumiri pentru astfel de articole!
Bianca Si Daniel Moroianu says
Cine doreste sa viziteze pagina noastra de lenjerii este rugat sa dea click pe link-ul de mai jos:
https://www.facebook.com/pages/Lenjerii-de-pat-pentru-cei-mici-si-mari/383138108450481?ref=hl
Angello Dano says
Imi place sa citesc, din pacate multe din cartile pe care mi le doresc sint in limba engleza. Nu cunosc eng. prea bine. De aceea as vrea sa stiu daca exista un program care sa-mi traduca. Nu caut un progr. care sa-mi trad. cuvinte s-au o fraza, doua, ci o intreaga carte. Poate cineva sa-mi dea un raspuns clar? Angello.
Costel Fodor says
cine poate sa-mi spuna,daca dau LIKE cuiva din lista mea,acea imagine care am apreciat-o,ca fiind frumoasa,dupa ce dau like apare si pe pagina de facebook a celorlalti prieteni ai mei ?chiar daca ei nu sunt prieteni?multumesc!!
Mihail Dascalescu says
Acest articol,este demn de luat în seamă,în calcul și de însușit de către fiecare atât cât i se potrivește !
Mihaela Pop says
ce se intampla cu fb daca nu il mai activezi ?
Nykol Tony says
super articolul
Maria Cojocaru says
Am citit cu mare interes acest articol.Pot spune ca este f.util.Multumesc!
Nicu Chir says
DESCULT LA COLT DE STRADA, gol in vazul lumii, sarac de tine
Leona Popescu says
ce trebuie sa fac sa nu mai primesc postari, noutati de la site-uri, conturi de facebook, care nu ma intereseaza, sau care am fost curioasa odata, am dat like si acum nu mai scap de ele?
Oana Augusta Ghemes Hadade says
Bun articolul, mai ale pentru incepatori, care nu stiu cu ce se mananca facebook-ul ! Tine- o tot asa !
Mihaela Muha says
mi-a schimbat parerea despre facebook. Pana acum il consideram un spatiu unde e stimulat instinctul de a scotoci in viata altuia si autoadmiratia.
Răzvan Spataru says
Un prieten de al meu e blocat de prea multe persoane,oare asta ii va afecta contul? il va mai putea folosi? ceva sfaturi?
Materiale didactice says
Tot ce postez pe pagiba de facebook a blogului meu se ditribuie automat si la persoanele care au dat like la pagina?
Degeneratia-Urmatoare says
https://www.facebook.com/generatiaurmatoarelike
Marketing Guerilla says
http://www.perfectinter.net/?refid=d7df37463a
Marketing Guerilla says
https://www.facebook.com/marketing.guerilla
Avocat Seres Albert says
Salut, as vrea sa te intreb cateva detalii vis-a-vis de acest subiect, daca poti discuta si vrei lasa-mi un mesaj. Ms.