M-am gândit să fac această listă cu scopul de a promova diverse carti ieftine, care merită a fi cumpărate.
Consider că o carte este ieftină (sau mai bine zis accesibilă), dacă ea costă sub 30 de lei.
Şi ca de obicei, apreciez dacă dai mai departe această listă, astfel încât să ajungă la cât mai multe persoane.
Carti Ieftine de Dezvoltare Personala
Dale Carnegie – Cum sa-ti faci prieteni si sa devii influent
Cea mai bună carte scrisă de Dale Carnegie, un bestseller de peste 15 milioane de examplare vândute. O carte mai utilă ca niciodată într-o societate care nu dezvoltă încredere ca valoare fundamentală în interacțiunile interumane.
Dale Carnegie – Cum sa vorbim in public
O carte despre care se vorbește mult prea puțin. Desigur, poate cărțile în care toți vorbesc despre Steve Jobs sunt mai adaptate la zilele noastre, însă Dale Carnegie a scris multe chestii mai bune, dinainte să se nască mulți dintre public speaker-ii noștri preferați de astăzi.
Christophe Andre, Francois Lelord – Cum sa te iubesti pe tine
Cei doi au mai scris cărți împreună, care au scopul să rezolve anumite probleme fundamentale pe care noi le avem cu noi înșine sau cu cei din jurul nostru. Cartea are diverse chestionare care te ajută să te evaluezi și prezintă și niște idei și soluții terapeutice ca să începi să te iubești mai mult pe tine însuți.
Eckhart Tolle – Linistea vorbeste
Este genul de carte pe care o recitești atunci când vrei să intri în stări de explorare a lucrurilor din jurul tău. Este o carte recomandată celor pasionați de explorarea spirituală a sinelui și a lumii care îi înconjoară.
Eckhart Tolle – Puterea prezentului
Este o carte care vorbește despre felul în care vedem lumea noastră de zi cu zi, este o carte despre optică. Este o carte de explorare personală și spirituală.
Marie Haddou – Cum sa-ti intaresti increderea in tine
O văd mai mult ca un ghid scris de o femeie psiholog către o femeie care vrea să își crească nivelul de încredere în sine.
Francois Lelord, Christophe Andre – Cum sa ne purtam cu personalitatile dificile
Cu siguranță avem în jurul nostru anumite persoane mai dificile, cu care însă suntem ori obligați să relaționăm, ori este imperativ să facem asta pentru fac parte din cercul nostru familial sau de apropiați.
Florence Littauer – Personalitate Plus
Este o carte care se bazeză pe teoriile temperamentale: coleric, sangvinic, melancolic și flegmatic. Este un instrument de cunoaștere personală și sunt date și niște soluții de cum ne putem explora personalitatea.
Peter Collett – Cartea gesturilor: Cum putem citi gandurile oamenilor din actiunile lor
Una dintre cele mai cunoscute cărți despre body language. Cartea merge dincolo de doar niște simple gesturi și dă informații și detalii din spatele anumitor gesturi aparent banale.
David Molden, Pat Hutchinson – NLP: Genial!
Este o carte de introducere în NLP plină de idei, exemple, strategii și propuneri pe care le poți implementa în viața de zi cu zi.
Paul McKenna – O viata noua in 7 zile
Este o carte despre schimbare scrisă de cel mai cunoscut și bine vândut autor britanic de non-ficțiune. Cartea vorbește despre mai multe lucruri care ne frământă: sănătatea fizică, bani, emoții și altele. Ce este interesant este faptul că include și un CD care are rolul de a ușura schimbarea promisă.
Tanya Byron – Educa-ti pozitiv copilul: ofera ce vrei sa primesti
O carte care vrea să îți fie de ajutor în relația cu copilul tău. Este o carte care te introduce idee de atitudine pozitivă și prezintă metode prin care poți să induci această atitudine și copilului tău.
Paz Torrabadella – Inteligenta emotionala la locul de munca
Locul de muncă este probabil locul unde este cel mai important să aplici inteligența emoțională, datorită conflictelor zilnice care pot apărea, a presiunii, a relațiilor ușor instabile sau să zicem, neconsolidate
.
Cursul de gandire al lui Edward de Bono – Instrumente eficiente pentru a va transforma modul de gandire
Mi-a plăcut foarte mult această carte, pentru că m-a ajutat să văd alte perspective ale gândirii. Această carte propune modele de gândire noi, care pot ajuta la luarea deciziilor, îmbunătățirea relațiilor sau pur și simplu generarea de idei noi.
Carti Ieftine de Afaceri
Peter Drucker – Despre decizie si eficacitate
Dacă nu ai auzit de Peter Drucker, probabil cel mai influent scriitor de business al tuturor timpurilor, ar fi cazul să pui mâna pe această carte și să o citești din scoarță în scoarță.
Cum se formeaza liderii ca Jack Welch
Jack Welch este unul dintre cei mai mediatizați și populari lideri corporatiști ai tuturor timpurilor. Viziunea lui de “pe locul 1 sau 2 în orice piață pe care activăm” pe care a indus-o celor de la General Electric a reprezentat subiectul de discuții între mulți afaceriști și gânditori de leadership.
Robert Yeung – Reguli de networking
O carte de introducere în networking. Eu zic că este în regulă ca și carte basic despre networking.
Harry Beckwith – Ce-si doresc clienții nostri
Este o carte destul de bună pentru afaceri, mai bună decât indică prețul, care mi-a fost recomandată de cel mai bun prieten al meu.
Brigitte Arms – Marketing Local
Un ghid basic de marketing la nivel local cu accent pus pe marketing-ul outdoor și PR. Desigur cuprinde idei, exemple și sfaturi de cum poți să-ți planifici marketing-ul.
Jim Collins – Excelenta in afaceri
Una dintre cele mai bine vândute cărți de afaceri din toate timpurile, Excelența în afaceri reprezintă o carte care vorbește despre care sunt principiile pe care le urmează afacerile de succes. Cartea reprezintă efortul a 5 ani de studiu și peste 1400 de companii analizate. Într-un final au rămas doar 11 care îndeplinesc criteriile excelenței în afaceri.
Chip Bell – Manageri si mentori
Este o lectură simplă și bună despre diferența dintre manager și mentori, care intră în detaliu, vorbind despre care ar trebui să fie rolul unui mentor în relația cu persoana pe care o “mentorează”.
John Mullins – Testarea unei idei de afaceri
O idee de afaceri înainte de a fi lansată, ea trebuie să fie testată, pentru a putea împiedica un eventual eșec usturător și răsunător, dar și pentru a se asigura că anumite lucruri pe care le-ai planificat să funcționeze la parametrii potriviți. Este o carte potrivită pentru introducerea în antreprenoriat.
Zig Ziglar – Curs de vanzari
Zig Ziglar, unul dintre cei mai cunoscuți autori de literatură motivațională, de succes și de vânzări, ne oferă unul dintre cele mai de bază, dar utile cursuri pe vânzări. Zig Ziglar, ca și filosofie, merge pe aceeași idee ca și Dale Carnegie: “Dacă vrei să ai succes în afaceri, trebuie să îi ajuți pe celalți să obțină ceea ce-și doresc”.
Robert Kiyosaki – Tata Bogat, Tata sarac
Cea mai bună carte scrisă de Robert Kiyosaki, în care vorbește despre 2 părinți care văd banii dintr-o perspectivă diferită. Este o carte ideală pentru cei care nu au participat la niciun fel de seminar de educație financiară.
Ken Blanchard, Spencer Johnshon – Manager la minut
O carte despre cum să obții mai repede ce vrei de la oamenii din echipa ta.
Max Lansberg – Leadership
Este una dintre cele mai simpatice și practice cărți de leadership pe care le-am citit până acum.
Stephen Kohn, Vincent O’Connel – 6 Obiceiuri ale celor mai eficienti manageri
Este o carte care prezintă concluziile unor studii și experiențe personale despre cum trebuie să fii ca șî manager. Lectură de bază, cu exemple practice.
Spencer Johnson – Cine mi-a luat cașcavalul
Printre cele mai celebre lecturi motivaționale. Eu o consider o lectură simpatică și utilă pentru cei care au nevoie cel mai mult de motivație și entuziasm: oamenii de afaceri sau cei din câmpul muncii în general.
Stefan Murgeanu – Concediaza-ti seful!
Printre singurele cărți scrise de autor român, pe care o și recomand altora. Este un ghid potrivit pentru cei care vor să își schimbe cariera, cât și un ghid pentru cei care încep acum.
Napoleon Hill – De la idee la bani
O carte genială, cu niște principii solide de reușită în viață și în afaceri. Carte vândută în peste 20 de milioane de exemplare.
Bill Bishop – Cum sa vinzi un homar
O carte excelentă pentru cei care vor să fie introduși domeniului de marketing și care vor să învețe câteva lucruri interesante despre oameni. Cred că este prima carte despre marketing și vânzări pe care am citit-o.
Jay Conrad Levinson – Marketing fara costuri
Jay Conrad Levinson este probabil eroul IMM-urilor din SUA datorită ideii de guerilla marketing, care pune accentul pe efortul depus și istețimea aplicării armelor de marketing și nu pe bugetul de marketing. Practic le-a zis, “bă băieți și voi puteți să faceți bani destui, dacă vă puneți mintea la contribuție și vă concentrați pe ceea ce trebuie”.
Lista carti ieftine – merita cumparate?
Dacă tot ai ajuns la final, nu uita să dai un tweet și un like la această listă :P.Ca să fac această listă mai relevantă și mai bună, o să am nevoie de ajutorul tău. Dacă vrei să mă ajuți, tot ce trebuie să faci este să răspunzi printr-un comentariu la următoarele 2 întrebări:
- Ce carti ieftine ar trebui incluse în această listă?
- Ce carti ieftine ar trebui scoase din această listă?
Bogdan Babalau-Maghiar says
Cum sa vinzi gheata eschimosilor de Jon Spoelstra e o carte ieftina si care merita citita. Imbina vanzarile cu marketingul si o face intr'un mod foarte placut. As mai aminti si Castiga cu oamenii de John C. Maxwell carte care e foarte buna si merita citita. John C. Maxwell mai are cateva carti care se pot enumera la categoria carti ieftine sau accesibile.
Sil Silvia says
Brian Tracy – 'Psihologia vanzarilor'; se incadreaza perfect ca si pret, si este o carte deosebita! o recomand tuturor, nu doar celor care sunt in domeniul vanzarilor (dupa cum s-ar crede din titlu), spune niste adevaruri revelatoare!
Gabriel Nechita says
Mersi frumos de sugestie! :d
Dragoi Cristina says
Brian Tracy – Realizarea telurilor….te inspira….Joe Vitale – Manual pentru viata…merita citita
Costel Nartea says
ce carti proaste