Închei seria celor trei articole cu cărți apărute în ultimii ani, cu anul 2017. Îţi recomand să te uiţi şi pe lista de recomandări de cărţi de beletristică din 2015 și pe lista din 2016.
Chiar dacă de abia am trecut de prima jumătate a anului 2017, deja au apărut multe cărți interesante ce nu te vor dezamăgi. Surpriza anului pentru mine este autorul rus Evgheni Vodolazkin, dar nici Kendare Blake nu a fost mai prejos.
Anul acesta se pare că ne delectăm cu dramă, thriller și fantasy, aici o să găsești un mic top al cărților ce mi-au plăcut cel mai mult.
Îmi pare rău, sunt așteptată… de Martin Lugand
Un roman emoționant despre alegerile pe care le facem în viață. Prin romanul ”Îmi pare rău sunt așteptată…” vei ajunge să te gândești la viața ta de zi cu zi.
Yael este o tânară dependentă de muncă.
Angajată exemplară la o agenție renumită, dependentă de adrenalina de zi cu zi de serviciul ei solocitant, aceasta zice că nu are nevoie de o vacanță. Până când, șeful ei o bagă in concediu forțat timp de trei săptămâni.
Mi-a plăcut foarte mult întâlnirea cu Marc, prietenul din facultate și modul cum acesta reușește să îi dea lumea peste cap.
Datorită acestuia, Yael descoperă că fericirea și succesul personal par a fi incompatibile, oare așa e?
Aviatorul de Evgheni Vodolazkin
De curând am auzit de Evgheni Vodolazkin, un excepțional autor rus, care m-a cucerit prin această carte.
Cartea e un fel de jurnal al lui Innokenti Platonov care în urma unui accident grav de aviație devine obiectul unui experiment făcut într-un lagăr special.
Născut în 1900, el este înghețat cu azot lichid la mijlocul anilor ’20, iar în 1999, când este o cu totul altă lume, este dezghețat.
Prin jurnalul cu ajutorul căruia Immokenti își recuperează memoria, descoperim și noi Petersburgul din prima parte a secolului XX, copilăria, prima iubire, revoluția din 1917 și în final lagărul.
Dar odată cu ieșirea lui din spital, acesta poate să înceapă o nouă viață într-o lume cu totul nouă.
În ape adânci de Paula Hawkins
Paula Hawkins revine cu aceeași scriere captivantă și cu o înștelegere excepțională a instinctelor umane.
Autoarea care ne-a captivat pe toți prin thriller-ul ei de debut ”Fata din Tren” a revenit cu acest nou roman care după părerea mea este mai alert, mai provocator și mai plin de adrenalină.
”Ferește-te de apele liniștite. Nu știi niciodată ce ascund.”
Această frază te urmărește chiar și după ce termini ultima pagină a romanului.
Nel Abbott, este găsită moartă în râul ce trece prin oraș. În urma ei a rămas o fată de cinsprezece ani.
Aceasta rămâne în grija surorii mamei sale, Jules, care e măcinată de vina că nu a auzit strigătul de ajutor a surorii sale și are certitudinea că Nel nu s-a sinucis. Oare așa să fie?
Trei coroane întunecate de Kendare Blake
Odată cu fiecare generație, pe insula Fennbrin se naște un set de triplete, toate regine, fiecare cu drepturi egale de a moșteni coroana, toate având puteri magice unice.
Mirabella e capabilă să stârnească furtuni groaznice sau flăcări sălbatice doar cu o pocnitură de deget.
Katharina e otrăvitoare și Arsinoe domină natura.
Pe insula Fennbrin, nu este suficientă originea regală. Fiecare soră trebuie să lupte pentru coroană. Și nu vorbesc de un joc, vorbesc despre o luptă pe viață și pe moarte.
În noaptea în care surorile împlinesc șaisprezece ani, bătălia începe…iar cea care va rămâne în viață, va dobândi coroana!
Cu această carte, Kendare Blake mi-a demonstrat încă o dată că e o autoare excepțională.
M-a cucerit prin detalii, decorurile și locurile unde se desfășoară acțiunea sunt imaginare. Dar sunt atât de bine redate, încât la un moment dat vei simți că ești acolo.
Trei ani ce își vor pune amprenta asupra literaturii. Credeam că s-a scris despre tot ce se putea.
Dar nu e așa, se pare că autorii precum Kendare Blake, Paula Hawkins, Susan Dennard sau J.K. Rowlling vor să ne surprindă plăcut cu fiecare lansare.
Sper să iți placă și ție, la fel de mult cum mi-au plăcut mie aceste cărți.
Mai jos găsești link către articolul în care am scris despre cărțile mele preferate apărute în 2015 și 2016.