Continui seria celor trei articole cu cărți apărute în ultimii ani, cu anul 2016. Îţi recomand să te uiţi şi pe lista de recomandări de cărţi de beletristică din 2015.
Un an bun pentru literatură. Anul 2016 m-a surprins cu o diversitate de cărți.
M-am delectat cu cărți superbe de la autori consacrați precum Paulo Coelho sau J. K. Rowing. De la iubire, la acțiune, biografie, până la fantasy am selectat o parte din preferatele mele pentru tine.
În umbra pașilor tăi de Vitali Cipileaga
Mi-a plăcut cum această carte este neașteptat de misterioasă pentru că personajele nu sunt chiar așa de dechise astfel încât să le descoperi povestea. Așa nu am aflat cine sunt cu adevărat până la finalul cărții.
Lumea lui Theodor se destramă în momentul în care o pierde pe Laura, iubirea vieții lui.
Din momentul acesta, viața lui se schimbă total. Este vorba despre iubire și despre vindecarea într-o lume în care totul pare că se destramă.
Spioana de Paulo Coelho
Cartea este ilustrată în două scrisori prin care autorul recompune viața enigmaticei Mata Hari.
M-a surprins plăcut acțiunea poveștii, puțin romanțată, deloc siropoasă și plină de acțiune.
Cartea este o trecere în revistă a vieții ei și ale acțiunilor care au dus la sfârșitul ei tragic.
Am trăit intens fiecare pagină, Mata Hari a trăit fiecare moment din viață, a depășit toate convențiile și barierele timpului ei și în final, a plătit prețul.
Harry Potter și copilul blestemat de J. K. Rowling
Cum am terminat ultima carte, în mintea mea a înflorit întrebarea “Oare cum o să fie viața de adulți ale lui Harry, Hermonie, Ron sau chiar Draco?”. Această carte a venit la fix.
În timp ce Harry se luptă cu un trecut care refuză să rămână departe, Albus, fiul lui, se luptă cu o moștenire pe care nu și-a dorit-o niciodată. Acțiunea începe propriu-zis în momentul în care Albus ajunge la Hogwarts și este repartizat la casa Slytherinilor, cunoscută drept casa celor malefici.
Albus suferă un șoc imens și din momentul acesta începe să se departeze de tatăl lui și să se împrietenească cu persoane de care tatăl lui se ferea când era la vârsta lui.
A fost interesant să observ diferențele dintre Harry și fiul lui, dar în același timp să îl regasesc pe acesta în unele acțiuni ale lui Albus.
Și soarele e o stea de Nicola Yoon
O carte despre piedicile pe care ni le pune viața, dar și despre iubirea pură dintre doi adolescenți. ”Și soarele e o stea” este o lectură destul de ușoară, o poți da gata într-o zi.
Acțiunea o are în centru pe Natasha, o tânără negresă care a intrat ilegal în America și află că mai are doar o zi până va fi deportată. Aceasta îl cunoaște pe Daniel, un tânăr coreean viitor student la medicină.
Deși Natasha crede că miracolele nu există, Daniel ajunge să fie miracolul ei.
Vrăjitoarea Adevărului de Susan Denndart
Universul fantastic creeat de Susan Denndart m-a cucerit cu prima pagină. Un ținut plin de magie, de o frumusețe răpitoare.
Locuitorii sunt vrăjitori, fiecare având câte un dar special, întâmpinat cu un tatuaj care te avertizează de puterea fiecăruia. Dar pentru Safiya, darul primit este ca un blestem.
Față de semenii ei, ea nu are un tatuaj, iar puterea ei, adevărul este foarte periculoasă. Astfel ea devine un premiu, dorit de imperii întregi. Lucru care o aruncă pe Susan într-o aventură plină de magie în care cunoaște și oameni cu inima curată, dar și iubirea.
După mine, anul 2015 a fost despre autori noi, iar anul 2016 a fost despre noile cărți ale autorilor consacrați.
Mai jos găsești link către articolul în care am scris despre cărțile mele preferate apărute în 2015.