Nota editorului: Eduard este student în anul I la Business Administration, este pasionat de dezvoltare personală și profesională și anul acesta caută să spargă gura târgului.
In saptamana a treia din cadrul provocarii 1cartepesaptamana am citit ‘Trump Never Give Up: How I Turned My Biggest Challenges into Success’ de Donald J. Trump.
A 14-a carte scrisa de Donald Trump, ‘Never Give Up’ prezinta povestea din spatele provocarilor, greselilor si momentelor critice ale omului care a intrat in cartea recordurilor pentru cea mai mare revenire financiara din istorie.
What do you do when the entire world tells you it’s over? I had such an amazing reversal of fortune in the early 1990s that I am listed in the Guinness Book of World Records for the biggest financial turnaround in history. I don’t recommend anyone aim for the same goal, but when you’ve been on the financial high wire, it gives you a certain perspective that might be helpful to other people.
Asadar, se poate spune ca subiectul cartii este foarte aproape de inima lui Trump, luand in considerare situatiile prin care acesta a trecut.
De-a lungul cartii Trump ofera o sumedenie de exemple despre situatii limita prin care a trecut in cariera sa de magnat al industriei imobiliare: de la constructii de zgarie-nori din Manhattan pana la terenuri de golf, impotriviri ale primarilor sau ale comunitatilor.
Primul capitol intitulat ‘The lowest moment of my life and how I fought back’, expune situatia in care se afla Trump la inceputul crizei din anii 1990: 975 milioane dolari datorie.
Aici se prezinta si un concept esential, spune autorul, pentru oricine este aflat la ananghie:
Focus on the solution, not the problem!
Dupa fiecare capitol vei gasi cate un sfat de la autor, care o sa ti se adreseze direct, ca un mentor. Acest sfat ce rezuma in mare parte lectia predata anterior.
In continuare, ideea cartii se invarte in jurul ideii de perspectiva asupra problemei. Trump mentioneaza si argumenteaza cum a reusit sa navigheze pe un ocean al succesului si sa vada oportunitati in locuri unde altii nici nu s-au gandit sa incerce marea cu degetul.
In incheiere Trump ne lasa doua anexe: una cu un top 10 al principiilor sale pentru succes dar si o alta anexa cu regulile sale pentru negocieri.
Eu m-am apucat de aceasta carte acum un an si am citit vreo 40 de pagini dupa care am abandonat-o.
Probabil te intrebi de ce as face asta si crede-ma cand iti spun ca nici eu nu stiu de ce am facut-o.
Am revenit recent asupra ei dupa ce mi-am adus aminte ca am lasat-o neterminata si eram macinat de acest gand.
Fiind fascinat de Donald Trump nu regret timpul investit si o recomand cu caldura in special celor care au nevoie de putina incurajare dupa un esec.
Mihaela Mocanu says
Acum 4 ani am intrat intr-o librarie sa mi cumpar si eu o carte; motivationala, de dezvoltare personala, profesionala…nici eu nu stiam exact ce vroiam. Si am pus mana pe cartea lui Donald Nu renunta niciodata. Era prima carte pe care mi-o cumparasem si am citit-o pe sarite asa cateva capitole si nici eu nu stiu de ce am renuntat la ea. Acum simt ca e momentul sa o citesc, am cautat-o in biblioteca dar mi-am adus aminte ca tocmai anu trecut de Craciun am oferit-o cuiva cadou. Si am cautat o pe internet si dau peste acest articol, in care vad ca nu sunt singura care nu a citit-o la prima vedere. Se pare ca toate au timpul lor. Abia astept sa pun mana pe carte. Apropo.. frumos blog