Bătrânii spun ”pe vremea mea…”, tinerii spun ”ai uitat cum erai la vârsta mea?…”. Generațiile se schimbă repede, ideile și principiile se demodează. Ceva rămâne pentru totdeauna: originea lucrurilor, istoria unui popor care înseamnă trecut, prezent și viitor.
Fiecare invidid trebuie să își cunoască propria istorie pentru a o înțelege, pentru a se împăca cu ea, pentru a construi un viitor mai bun.
Dincolo de propria istorie, istoria țărilor pe care le vizităm ne fascinează și ne face să aflăm mai multe și mai multe. Călătoriile sunt fascinante atunci când recunoști locuri despre care ai citit, pline de însemnătate pentru poporul pe care abia l-ai cunoscut. Însă, cea mai fascinantă călătorie este cea de cunoaștere a propriului popor și a propriei țări.
Citește despre experiențe trăite cândva, experiențe care par imposibil de reprodus! Pentru că istoria nu se repetă ci se citește, descoperă lumea fascinantă a cărților de istorie de pe libmag.ro. Un loc în care timpul parcă se oprește în loc și te așteaptă să te conectezi la lucruri de valoare și pline de însemnătate.
Top 7 cărți de istorie pe care le găsești pe libmag.ro
A fost o perioadă în care însuși cuvântul ”comunism” dădea fiori și strigăte de frică. Aceea perioadă a trecut, iar cunoașterea naturii regimului comunist este un mare ”TREBUIE”.
Instaurarea acestui regim, s-a produs prin liberul consimţământ al majorităţii populaţiei în urma alegerilor din 1946. De atunci și până la abolirea lui, au fost mai mult de 50 de ani de dictatură care a răvăşit întreaga ţară, cu deportări, prigoană şi experimente concentraţionale şi ”educaţionale” de un sadism aproape unic.
Așa cum coordonatorul cărții a spus ”Descifrarea unui univers începe obligatoriu cu descoperirea celor care l-au populat”, ești invitat să citești o serie de bibliografii memorabile, poate chiar motivaționale.
MITURILE CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL coord. Jean Lopez, Olivier Wieviorka
Cauzele profunde și efectele celui de-al Doilea Război Mondial sunt și astăzi tabu pentru unii. Dar nu sunt ascunse, sunt accesibile oricui dorește să afle adevărul, să dezbată teorii și să dărâme mituri.
Cartea ”Miturile celui de-al Doilea Război Mondial” încearcă să restabilească unele adevăruri, într-o serie de 23 de eseuri scrise pe înțelesul tuturor, pornind de la marile mituri legate de acest război.
Pearl Harbor a fost o lovitură devastatoare a Imperiului nipon pentru Statele Unite ale Americii? Luptătorii SS erau combatanți de elită? Germanii dispuneau de adevărate arme miraculoase, în timp ce rușii erau înapoiați tehnologic?
DE LA BUREBISTA LA IOHANNIS de Sorin Mitu
Sorin Mitu este profesor şi director al Departamentului de Istorie Modernă la Universitatea „Babeş‑Bolyai” din Cluj, specializat în istoria Transilvaniei, imagologie comparată şi studiul naţionalismului. Predă cursuri în domeniul Istoriei, Relaţiilor Internaţionale şi Studiilor de Securitate.
CASTELUL BRAN – ROMANTISM ȘI REGALITATE de Diana Mandache
DICTATURA LUI NICOLAE CEAUȘESCU 1965-1989 – GENIUL CARPAȚILOR de Adam Burakowski
”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri” este cinstirea acelora care, în marile clipe istorice, au înfăptuit visul milenar al tuturor românilor: întregirea României – Bogdan Bucur.
Acest volum reprezintă a doua carte de aur, prima fiind datată în 1929. Primul volum este un manuscris pe pergament ce aparține patrimoniului cultural național. Al doilea volum este o ediție aniversară ce cuprinde o selecție științifică din documentele olografe și imaginile de epocă ale Marii Uniri.
Fă-ți timp și citește despre istoria poporului tău!