A trecut ceva timp de la ultimul concurs și mă bucur că apuc din nou să promovez titluri interesante și pot să ofer și un premiu unei persoane care citește în mod constant 1CpS.
Împreună cu Editura C. H. Beck, o editură specializată în carte juridică și economică, oferim o carte persoanei care răspunde cel mai interesant provocării noastre: “Oferă o idee de cum poate o persoană să combată stresul la locul de muncă”.
UPDATE CONCURS:
Dintre toate comentariile, împreună cu cei de la C.H. Beck am ales comentariul Ralucăi Antonescu și comentariul lui Dimitrie Daniel Plăcintă.
Comentariul Ralucăi
“Sunt o studenta proaspat admisa la Drept, inca nu stiu provocarile ce ma asteapta,dar cu siguranta in situatia acelui judecator m-as gandi cat de mult m-am gandit sa ajung acolo si cat am muncit pt cariera mea, ca motivatie pt a merge mai departe. Asa m-am gandit tot timpul cat am invatat pt examenul de admitere ce mi-a consumat multa energie. Iar ca bonus, ma premiam cu ciocolata, muzica ambientala de pe iPod-ul meu roz de fetita si contemplatul florilor din gradina in linistea serii si cantecul greierilor.Asa as vrea sa ma relaxez toata viata,oricand. O carte buna,un film bun si mai ales gandul la satisfactiile ce trecute sau viitoare aduse de ceea ce realizezi sunt dupa mine motorul spre a continua cu perseverenta ceea ce intreprinzi!”
Comentariul lui Dimitrie Daniel
“o idee sugerez: sa avem pe biroul sau in locul in care muncim o fotografie sau mai multe pe un perete, cu familia noastra, cu persoanele dragi, cu momentele din vacantele noastre, cu locurile pe care vrem sa le vedem in vacanta, cu telurile personale si atunci cand ne apuca “pandaliile” doar sa tragem un ochi spre acel colt ca sa stim pentru ce luptam 🙂 O zi minunata tuturor!”
Câștigătorul dintre cei 2 este…………………………………….. Dimitrie Daniel Plăcintă. Alegerea dintre ei 2 am făcut-o cu random.org, ca să nu ne certăm :D.
Felicitări Dimitre sau Daniel :D, nu știu cum preferi. O să te contactez eu ca să îți spun pașii următori ca să intri în posesia cărții.
Regulile concursului
Fiecare participant la concurs are dreptul la 1 intrare în concurs. Fiecare intrare în concurs este unică, deci nu ai voie să repeți ceea ce a spus altă persoană.
Concursul durează 7 zile, așadar colectăm răspunsurile până săptămâna viitoare, luni – 20 august, ora 12:00.
Va ieși câștigător cine dă cel mai interesant răspuns. Juriul care decide care răspuns este mai interesant, este format dintr-un reprezentant al edituri C. H. Beck și cu mine.
Ca să intri în concurs, trebuie să răspunzi la întrebarea de mai sus printr-un comentariu la acest articol.
Ca să poți da comentariu, trebuie să ai cont de Facebook.
Ce poti castiga?
Poți câștiga “Stresul și suferința la locul de muncă – Un judecător mărturișește“, o carte care mie mi se pare foarte interesantă, scrisă de o autoare premiată – Beatrice Brenneur, în care se vorbește foarte mult despre mediere și despre provocările vieții de judecător.
Deși este o carte care prezintă destul de bine cadrul juridic al medierii, mi se pare totuși o lectură excelentă despre o soluție la care poate apela foarte multă lume pentru a-și soluționa conflictele. Este scrisă pe un ton extrem de accesibil, ideal chiar și pentru cei care nu au nicio legătură cu domeniul juridic (așa cum sunt eu de fapt 🙂 ).
Așadar recomand această carte oricărei persoane care vrea să înțeleagă mai bine conceptul de mediere sau este interesat de provocările pe care le suportă un judecător la locul de muncă.
Cum vad eu Editura C. H. Beck
C.H. Beck are 12 ani de experiență și are conexiuni cu persoane de renume din domeniile juridic și economic. Cărțile pe care cei de la editura C.H. Beck le oferă, au prețuri foarte bune, au un conținut extrem de interesant și sunt mereu în pas cu noutățile legislative.
Această editură se adresează atât profesioniștilor, cât și începătorilor din domeniile juridic și economic.
Sunt bucuros că desfășor acest concurs alături de cei de la C. H. Beck, pentru că au o mulțime de cărți bune care merită promovate.
Dacă concursul iese bine, aceștia se arată deschiși să mai organizeze concursuri pentru cei care citesc 1CpS, deci te invit să te înscrii la acest concurs și să îți inviți și prietenii să se înscrie sau măcar să dai vorba mai departe.
Dacă ai vreo întrebare, răspund cu plăcere.
PS: ne rezervăm dreptul să modificăm detaliile despre concurs, cu scopul de a clarifica anumite întrebări sau nelămuriri.
Alina Stanciu says
Cum sa reduci stresul la locul de munca?Daca nu ai cum sa scapi de locul de munca,atunci macar sa ai printre colegi 1,2 sau 3 persoane cu care sa ai o anumita "chimie".Stresul se reduce considerabil atunci cand macar o persoana din jurul tau este pe aceeasi lungime de unda cu tine si stii ca ai cu cine impartasi pareri comune,ai cu cine sa barfesti sau mai razi din cand in cand.Cineva care se prinde cand mimica ti se schimba,pentru ca transmitem foarte mult din mesajele noastre non-verbal.
Bozga Ovidiu says
Daca este sa ne luam dupa Siski Green – sexul ar fi cea mai puternica arma pentru combatarea stresului,merge si in cazul asta ,as zice eu!:)
Dona Black says
Cred ca pentru a elimina stresul la locul de munca trebuie sa iti faci un plan pe toata saptamana despre cum anume vrei sa lucrezi. Daca iti imparti sarcinile mari in altele mai mici, mai usor le vei duce la sfarsit. Ca tot vorbim de domeniul juridic, ai putea sa incepi de dimineata cu dosarele cele mai urgente, pe urma cele mai grele,luand o parte din ele la care stii ca trebuie sa muncesti mai mult. In felul acesta stii ca ai terminat partea cea mai grea iar restul zilei va fi unul lejer care nu te va mai pune in alerta.
Marina Golea says
Daca e un job care iti place, stresul nu prea apare 🙂 Daca este un job gresit, si n-ai nicio sansa sa-l schimbi momentan, atunci trebuie sa-ti gasesti mici bucurii in jur…Cum bine zicea Alina Stanciu, mai jos, e important sa mai ai cel putin un coleg pe aceeasi lungime de unda cu tine. Sa faci din biroul tau un loc unde sa te simti bine…cu cartea preferata langa tine, chiar daca nu ai timp s-o rasfoiesti zilnic, cu poza din cel mai reusit concediu, sau poza cu familia ta…un magnet preferat, un pix roz, un carnetel cu citate vesele…si imaginatia nu trebuie sa aiba limite. Stresul ne afecteaza daca noi il lasam sa patrunda in spatiul nostru. Trebuie sa invatam sa gasim ceva bun in tot ce ne inconjoara! It's a must 🙂 O zi buna!
Elisabeta Boțan says
Cred ca daca esti specializat in sectorul tau de munca si iti place lucrul bine facut, nu ai avea de ce sa te stresezi. Bineinteles ca trebuie sa iei in considerare adaptarea la munca in echipa daca e cazul si, desigur o buna comunicare cu persoanele cu care trebuie sa intri in contact.
Concursuri online says
Mult succes tuturor participantilor. Daca doriti sa promovam acest concurs pe siteul nostru va rugam contactati-ne. Toate cele bune, echipa eConcursuri.com
Mona Oanea says
Stresul creste o data cu responsabilitatea…vrei sa ai un rol important si sa castigi mai mult,vei avea responsabilitati pe masura si stressul va creste proportional. Nu ai cum sa scapi de el si uneori e si constructiv. Cel mai important este sa stii foarte bine ce ai de facut si sa fii foarte organizat ca in momentul cand apare o situatie neprevazuta sa te poti ocupa de ea in timp ce sarcinile de zi cu zi se rezolva foarte repede urmand o planificare corespunzatoare.
Rodica Catareu says
dacă e un stres constructiv, adică unul care e provocat de dorinta de a creste profesional, pentru ca si această etapă stresează într-o anumită măsură, atunci el va trece după un timp de la sine, cînd începi să ai rezultate, însă dacă stresul e provocat de alti factori atunci reduci stresul prin schimbarea locului de muncă 🙂
Slopa Stefan says
sau: http://en.wikipedia.org/wiki/Downshifting
Iorgulescu Andrei says
Motivatiile si frustrarile fiecarui individ sunt variate si duc la surse variate de stres cu efecte diferite.In timp ce unii se vor plange de colegul care "vorbeste prea mult", altii vor fi nemultumiti de atmosfera prea tacuta, prea apasatoare si lipsa de comunicare. Nu cred ca exista "solutia universal aplicabila" ci multele solutii individuale adaptate fiecarui individ. In primul rand cheia este de a identifica radacina, sursa stresului prin analiza si introspectie. A te lupta cu efectele lui, sau a "combate", pentru a parafraza titlul temei propuse, propune un consum constant de energie si o stare activa de vigilenta, in cele mai multe cazuri, care, pe termen lung, nu fac decat sa creeze frustrari noi, sa duca la o acumulare de energie negativa ce poate manifesta in alte aspecte ale existentei cotidiene, evident, in mod neplacut. Comunica cu colegii despre ce te nemultumeste, intreaba-te pe tine de ce te nemultumeste o anumita situatie, ce anume din tine da nastere starilor de angoasa, presiune, enervare. Comunicarea activa, fie ea cu eul sau grupul, analiza riguroasa, compromisul, mintea deschisa si acceptarea faptului ca "vina" nu este doar a celuilalt sunt chei spre rezolvarea problemei stresului din perspectiva mea.
Petronela Sandu Boz says
stresul….o problema de perceptie!! Ia cu tine o oglinda mereu,privestete in ea si exprima bucurie si fericire!Daca vei ajunge sa zambesti fericit te vei simti fericit! Rememoreaza din reusitele anterioare! Respira adanc si aminteste-ti cine esti si cine vrei sa devii!
Butuceanu Ileana says
deoarece natura umana este foarte variata,la locul de munca nu se poate evita stresul ,doar daca esti maleabil,lipsit de prejudecati,dornic de dezvoltare personala si muncitor…in alte conditii totul devine stresant!
Simona Ros says
Lista anti-stres
Sunt medic, in fiecare zi stau fata in fata cu oameni care sufera si cu problemele sistemului de sanatate din Romania. Imi place meseria mea, dar cine are nevoie de un medic stresat si obosit?
Asa ca eu am o lista… cu lucrurile care ma fac sa ma simt bine. Ca si Julie Andrews in “Sunetul muzicii”, dar muuuuuuuult mai extinsa. Lista include sa citesc poezii- cum ar fi If a lui Kipling/ sa ascult muzica-aici sunt subliste cu tot felul de genuri/ sa ma plimb duminica dimineata pe strazile Clujului/ sa citesc sau sa recitesc o carte buna/ sa ma “dragalesc” cu orice catel prietenos intalnit in cale/ sa scriu (sms, mail, jurnal)/ sa urmaresc vrabiutele cum se joaca langa un tufis/ sa admir forma copacilor din parc/ sa-mi rasfoiesc jurnalul de anii trecuti/ sa dansez (singura acasa)/ sa fac curatenie cantand (neaparat melodia din My fair lady-De-as avea odaita mea)/ sa beau un ceai (nu orice fel de ceai, ceva sofisticat si gustos)/ sa prajituresc (adica sa fac prajituri).Nu pierd nici un concert interesant si desenele animate sunt deliciul meu. Am facut un curs de salsa, am in plan unul de ikebana….si gata, nu va mai spun, faceti-va si voi o lista.Si folositi cat mai mult din resursele disponibile, deci cat mai multe simturi, cat mai mult din tine, cat mai mult din lumea asta uimitoare.
Jim Rohn zicea:”Vrei te multumesti cu firimiturile ce cad de la masa vietii sau vrei un ospat pe cinste?”
Tanasa Floarea says
pentru a putea munci eficient este important sa nu fii stresat .Numai ca de multe ori iti duci stresul de acasa cu tine la munca .Dar ca sa nu fii stresat nici acasa este bine sa ai ceva cunostinte de dezvoltare personala .Si pt asta e nevoie sa-ti antrenezi creierul zilnic ,citind macar o carte pe saptamana,car daca citesti zilnic ,garantat citesti mai multe .
Gabriel Nechita says
puteţi să promovaţi concursul, desigur: http://1cartepesaptamana.ro/concurs-castiga-stresul-si-suferinta-la-locul-de-munca-un-judecator-marturiseste/
Daniela Placintaru says
Noi avem parte de foarte mult stres la serviciu (din diverse motive) insa suntem norocosi ca suntem o echipa de marketing buna si unita si ca stim sa radem pe cinste impreuna… Pe urma ne place sa ne "reinventam" job-ul: cat de urata ar fi situatia, trebuie sa gasim ceva frumos in ceea ce facem. Asa ca organizam sedinte de brainstorming pentru crearea unui nume de brand nou de exemplu sau a unei strategii noi de pozitionare. Sau pur si simplu ne punem multe intrebari si facem planuri in functie de raspunsuri: de ce produsul X e un succes, de ce competitorii nostri au succes sau de ce o dau in bara, sau ce strategie vor adopta intr-o anumita problema, sau ce putem face noi diferit ca si companie ca sa crestem, etc. Daca nu ai parte de fun la serviciu – locul unde iti petreci cea mai mare parte a zilei- nu e grozav deloc. Ne place sa vorbim despre cartile sau filmele preferate inainte de sedinte, ceea ce creeaza o atmosfera foarte buna.
Ana-Maria Volintirescu says
Pentru a combate stresul,trebuie sa ai ceva care pentru tine inseamna relaxare. Pentru unii sunt tigarile,pentru altii mancarea. Eu zic ca am putea sa dam un telefon, in limita in care ne permite timpul. In fiecare zi,poate chiar unei alte persoane,astfel incat, in cele 5-10 minute de convorbire sa ne varsam unpic oful si sa ne amuzam cu interlocutorul nostru.
Iorgulescu Andrei says
Sper ca imi este permis sa postez urmatorul link, as zice eu unul convergent temei de fata
http://psiholistic.ro/2012/07/30/dusmanul-din-celalalt/
Cornelia Paraschiv says
Misterul suferinței – Învăţătură, pentru cine doreşte să înveţe încă ceva despre suferinţa existentă în propria viaţă 🙂
Dumnezeu ne înțelege și are răbdare.
Poate că primul pas ar fi să nu ne mai revoltăm.
Să acceptăm chiar dacă nu întelegem.
Este greu de acceptat suferința. Suferința scandalizează uneori, declanșează revoltă, nemulțumire, reproșuri adresate lui Dumnezeu, ridică un zid între om și Dumnezeu. De ce nu evită, de ce nu înlătură Dumnezeu suferințe aparent inutile? Suferința este o taină în spatele căreia
se află mâna iubitoare a lui Dumnezeu, Care știe tot și vede tot.
În timpul prigoanei creștinilor și a martirilor, Sfântul Pavel spunea primilor creștini din Roma:
„toate lucrurile lucreaza împreună spre binele celor care iubesc pe Dumnezeu.”
Chiar și cele dureros de inexplicabile. Nu acceptăm că fericirea și binele nu sunt în realitate cele pe care le dorim sau la care visăm. Noi privim lucrurile și evenimentele dintr-o perspectivă strict personală, vedem doar realitatea imediată și doar un fragment din ea. Ne agățăm de existența terestră ca fiind unici și definitivi și ne considerăm existența unica dimensiune a unei fericiri la care visăm în funcție de educația primită, de influențele manifestate asupra noastră, și nu de puține ori de ceea ce așteaptă alții de la noi.
De la Iisus încoace, durerea și suferința au căpătat alte simboluri și dimensiuni. Durerea și suferința sunt mijloacele prin care Dumnezeu ne determină să ne transformăm.
Iisus a acceptat și a trăit toate suferințele umane: indiferența, nerecunoștința, trădarea, calomnia, minciuna, ura, durerea morală și fizică.
Însăși adversarii săi erau uimiți de atitudinea Lui de neînțeles:
„Pe alții i-a izbăvit, iar pe Sine nu se poate izbăvi”.
Dumnezeu nu te împiedică să eviți durerea și suferința, dar vrea să atribui un sens de purificare personală durerilor și suferințelor tale, chiar dacă uneori par nedrepte și disproporționate. Suferința nu îi purifică pe aceia care suferă din cauza orgoliului rănit, din gelozie, invidie sau ură. Aceasta este într-adevăr o cruce grea, dar neroditoare. Crucea reală pe care trebuie să o porți asemenea Lui Iisus constă în necazurile din viața de zi cu zi, întâmplările neplăcute și neașteptate, caracterul dificil al unei persoane alături de care conviețuiești, planuri eșuate, speranțe neîmplinite, boli, lipsuri materiale, … Orice durere, orice suferință acceptată și consacrată lui Dumnezeu aduce pacea în suflet și o blândă stare de împăcare. Trebuie să ai o atitudine hotărâtă și să-ți porți crucea cu demnitate, trebuie să ai disponibilitatea de a-ți consola și ajuta semenii aflați în lipsuri și suferințe, trebuie să ai diponibilitatea de a dărui din puținul tău celui ce are nevoie.
___
Ajută-l pe cel căzut să-și poarte crucea. „De aceea, îndemnați-vă și zidiți-vă unul pe altul… vă rugăm însă fraților, dojeniți pe cei fără rânduială, îmbărbătați pe cei slabi la suflet, sprijiniți pe cei neputincioși, fiți îndelung răbdători față de toți. Luați seama să nu răsplătească cineva, cuiva răul cu rău, ci totdeauna să urmați cele bune unul față de altul și față de toți” (1 Tesaloniceni 5 :11, 14-15).
Există mii de lucruri ce ne pot îndeparta unii față de alții, dar în mod misterios suferința și durerea ne fac să fim uniți.
Suferința se poate manifesta în viață sub forme diverse. În mod de neînțeles pentru noi, Iisus îi proclamă fericiți pe cei ce plâng, pe aceia care au o viață grea, copleșită de boală, infirmitate, sărăcie, defăimare, nedreptăți…
Evangheliile, exemplul vieții sfinților și înțelepților continuă de sute de ani să propovăduiască rolul purificator al suferinței.
Teoretic, totul pare simplu și acceptabil până în momentul în care ne confruntăm personal cu această „sperietoare”.
Atunci uităm de tot ce am citit, tot ce am învățat, nu mai credem în învățăturile spirituale, chiar respingem încurajările sau susținerea celor din jur, ne considerăm nedreptățiți, dar Dumnezeu ne înțelege și are răbdare.
Poate că primul pas ar fi să nu ne mai revoltăm.
Să acceptăm chiar dacă nu întelegem.
Dupa lunga purificare în drumul către luminare în care Sfântul Augustin voia să înțeleagă fără să creadă, în cele din urmă va trăi revelația că nu este nevoie să înțelegi pentru a crede, ci să crezi pentru a înțelege, deoarece credința purifică mintea făcând-o aptă să pătrundă subtilitățile spirituale sau măcar să accepte cu smerenie neînțelegerea misterelor spirituale. Chiar și misterul suferinței.
Misterul suferinţei este o învăţătură culeasă de preotul militar Benone Tănase!
Oana Pauna says
Stresul poate fi combatut gandind intotdeauna pozitiv,prin tehnici de respiratie atunci cand persoana pare ca o sa "explodeze",ceai,tigari mentolate,facand iesiri in aer liber din birou,ciocolata.
Nicoleta Găureanu says
Alegi sa combati stresul avand grija de corpul tau, in prima faza. Il alimentezi corespunzator (cate putin din fiecare aliment si la ore potrivite). Sa nu uitam ca atunci cand suntem bolnavi, avem o dispozitie buna de nimic sau atunci cand ne este foame, unii din noi devenim nervosi. Sunt foarte multe de spus in acest domeniu, ideea de baza fiind faptul ca starea noastra de spirit este determinata de dispozitia corpului nostru si de cum il alimentam. Era o imagine pe internet care afisa un tomberon si text sub el "nu transforma stomacul tau intr-un tomberon" (sau ceva de genul acesta). De indata ce devii atent la "detaliile" acestea zilnice, vei deveni atent si la job atunci cand apare o situatie stresanta, reusind sa "salvezi ziua". Vei constientiza daca te alertezi prea tare, astfel incercand sa minimalizezi stresul, directionandu-l catre rezolvarea problemei (si asta pentru ca ti-ai ascultat corpul si i-ai dat exact ce avea nevoie, hranindu-l corect).
Raluca Cîrjan says
“Oferă o idee de cum poate o persoană să combată stresul la locul de muncă?”. Ar putea să mă streseze faptul că există semnul întrebării fără justificare chiar în provocarea voastră, dar mneah.
Am citit câteva comentarii şi m-ar putea stresa gândul că toată lumea varsă idei din cărţi motivaţionale şi că repetă clişeul cu "Trebuie să faci ce-ţi place.", de parcă asta acţionează împotriva stresului precum cel mai bun detergent de vase împotriva grăsimii. Ca să-ţi iasă ceva bine e normal să te agiţi, să te muşte puţin stresul. Desigur, poţi să ai un monolog cool cu floricelele şi albinuţele după 8 ore de muncă, dacă asta te relaxează. Eu cred însă că rezultatul bun pentru care ţi-au ieşit bube roz cu picăţele verzi, pe fond nervos evident, o să muşte de fund stresul, stresul care te-a muşcat la rându-i, ca s-ajungi la rezultat. O minunăţie de cerc vicios. Acum ar trebui să mă stresez că nu va fi apreciată părerea mea? Mneah.
Vasilache Daniela says
Detasandu-se de bisericutele specifice fiecarui loc de munca, ascultand muzica preferata daca acest lucru este permis, luand fiecare lucru dificil ca pe o provocare menita sa-i evidentieze calitatile profesionale,o fotografie a persoanei dragi asezata undeva intr-un colt, pe care privind-o sa o simti alaturi chiar daca e departe, tehnici sunt o gramada, depinde de fiecare in parte si de ceea ce ne ajuta pe fiecare in parte, fiecare cunoscandu-se stie ce functioneaza cel mai bine, altii in schimb prefera sa abandoneze, fiind prea mult ei..
Castor Dragalas says
Eu sunt ingrijitoare in medicina , Diabet . Am o sefa convenabila , modesta , dar cateodata ma mai trezesc si cu o morala din partea ei . Cand ma simt nervoasa , imediat imi caut ceva de lucru , ori la sectie , ori pe teren , imi bag nasul oriunde , numai sa muncesc sa-mi stapanesc nervii , de frica , sa nu fiu certata de cadrele medicale . Cand obosesc , transpir , respiratie grea , uscata , cobor treptele , 75 , si ies din clinica sa iau o gura de aer , 5-10 minute , singura sau impreuna cu alta colega , daca vrea . Cam asta e rezolvarea nervilor .
Concursuri online says
Nechita Gabriel vezi aici mai multe detalii: http://econcursuri.com/propune-un-concurs/
Petronela Stogrin says
STRES – boala secolului XXI. Cu totii ne simtim stresati, obositi, nu ne mai ajunge timpul, nu mai avem timp de copiii nostri, facem toate treburile pe fuga, ne uitam tot timpul la ceas….. Sper sa se gaseasca cat mai repede un remediu , altfel riscam sa fim tot mai bolnavi….de stres.
Gabriel Nechita says
Raluca, nu ştiu dacă tonul ăsta sarcastic te va duce undeva.
Pur şi simplu minimizând ceea ce au zis alţii nu îţi va face apreciată părerea. Cred că ştii şi tu asta.
Apreciez stilul tău pragmatic, însă îţi spun sincer că eu nu încurajez comentariile astea care atacă părerea lui X şi lui Y, doar aşa, că perspectiva e diferită.
Nu ştiu cum eşti tu obişnuită să vorbeşti despre persoane pe care nu le cunoşti, dar cred că un dram de respect poţi afişa pt nişte persoane cu care nu ai avut ocazia să faci cunoştinţă cu adevărat :).
Încercăm să fim şi noi mai oameni cu bun simţ? 🙂
Raluca Cîrjan says
Dacă citesc comentariul meu după ce am citit răspunsul tău, într-adevăr par omul ăla cu mai puţin bun simţ, dar scopul meu nu a fost să atac pe nimeni. E doar o părere. O digeră cine poate şi doreşte. Din păcate în scris nu se observă tonul folosit. Numai bine!
Gabriel Nechita says
eu înţeleg că vroiai să atragi atenţia asupra unor chestii, dar na, cred că este foarte important felul cum punem problema :).
E o părere, dar ştii că pe net totul se poate interpreta.
Numai bine şi ţie Raluca.
Mădălina Hoinoiu says
Cel mai bun antidot impotriva stresului este rasul.Trebuie sa zambesti mereu si din inima si totul se va rezolva.
Raluca Antonescu says
Sunt o studenta proaspat admisa la Drept, inca nu stiu provocarile ce ma asteapta,dar cu siguranta in situatia acelui judecator m-as gandi cat de mult m-am gandit sa ajung acolo si cat am muncit pt cariera mea, ca motivatie pt a merge mai departe. Asa m-am gandit tot timpul cat am invatat pt examenul de admitere ce mi-a consumat multa energie. Iar ca bonus, ma premiam cu ciocolata, muzica ambientala de pe iPod-ul meu roz de fetita si contemplatul florilor din gradina in linistea serii si cantecul greierilor.Asa as vrea sa ma relaxez toata viata,oricand. O carte buna,un film bun si mai ales gandul la satisfactiile ce trecute sau viitoare aduse de ceea ce realizezi sunt dupa mine motorul spre a continua cu perseverenta ceea ce intreprinzi!
Chiriac Petrica says
La locul meu de munca, stresul este inevitabil, este esenta ,este ceea ce provoaca farmecul acestui job, mareste adrenalina si te face sa simti ca traiesti, e ok, dar am vorbit de stresul profesional, dar ,hmmm, vine si stresul provocat de oameni ,…de oamenii inculti si iresponsabili cei care ar trebui sa te ajute sa finalizezi indatoririle fata de angajator, dar din pacate vai sunt incompatibili cu tot cei inconjoara, si sunt sustinuti de persoane influente, acesta este adevaratul stres ce nu-l poti combate la locul meu de munca,:(,:D
Gabriela Baloi says
STRES s.n. 1. Factor (sau ansamblu de factori) de mediu care provoacă organismului uman o reacție anormală; (p. ext.) ansamblul reacțiilor fiziologice prin care organismul uman răspunde unui agent stresant, încercând să se apere și să-și mențină echilibrul de bază. (DEX)
Plecând de la definiția de mai sus, a combate stresul se reduce la ideea de a minimiza/elimina(in ideal) factorii negativi care îți provoaca reacțiile anormale asupra corpului și psihicului și a te apropia cât mai mult de ideea ta de echilibru. Așadar, un prim pas logic și general (pentru ca „loc de munca” cuprinde atâtea particularități) ar fi sa identifici acești factori, sa-i privești la microscop, sa-ți dai seama unde ai lăsat lucrurile sa-ți scape de sub control și sa începi, cu mare răbdare și indulgenta fata de tine, sa ii inviți diplomatic la plimbare.
Acum, dacă îți dai seama ca ai intrat in anumite situații stresante pe care nu le poți schimba curând, pentru ca s-a produs o reacție de domino încă de la început și, orice ai face, nu mai poți da înapoi și simți ca te îndrepți spre o nevroza isterica, o alta soluție ar fi acceptarea situației, marcarea acestui nefericit eveniment cu o culoare roșu-sângerie in frunte sau undeva foarte vizibil ca „învățătură de minte” pentru data viitoare și te detașezi de ce întâmplă. Mai degrabă te resemnezi. Dar ajuta sa te resemnezi cu o atitudine pozitiva și nu depresiva; accepți situația, aștepți sa treacă, dar continui sa dai ce e mai bun din tine. Si, foarte important, nu dispera! Secretul e sa vezi stresul ca pe o energie creatoare.
Si dai ce e mai bun din tine și mai asculți o melodie de relaxare, te mai plimbi prin parc cu cățelu', cu bicicleta, cu trotineta, mai iei prânzul cu alți prieteni, te mai uiți la o comedie, practici un sport care sa pună accent pe respirație si controlul ei, te joci de-a pictorul pe pereți etc, adică încerci sa nu renunti la lucrurile care te fac fericit in afara programului de lucru și ușor, ușor, lucrurile trebuie sa se schimbe. Cred ca cel mai bun sfat ar fi sa cauți cărți si autori care s-au preocupat de fenomenul stresului. Dezvoltarea inteligentei emoționale joaca și ea un rol protagonist.
Mai cred ca auto-disciplina e calea spre înțelepciunea unei vieți echilibrate, adică felul cum percepi si capacitatea de a absorbi ceea ce este benefic pentru minte și corp este o abilitate greu de naturalizat, dar nu imposibila.
Cred ca e important sa ai o lucida auto-cunoaștere si o joie de vivre naturala iar, de aici, nu exista situații pe care sa nu le poți îmbunătăți in funcție de situația ta particulara, pentru ca, mărturisesc, îmi e imposibil sa dau o rețetă anti-stres general valabila.
Gabriela Baloi says
Thank you, girls <3
Gabriel Nechita says
O să decidem câştigătorul un pic mai pe după amiază. Foarte bune comentariile voastre, m-au surprins pozitiv, unele mi-au pus un zâmbet mare pe faţă.
Lupta este strânsă, asta vă asigur.
Vă mulţumesc tuturor celor care v-aţi înscris şi abia aştept să decid câştigătorul cărţii pe care o oferă prietenii de la Editura Ch Beck.