Vezi ce cărți mai citesc alții acum pe pagina centrală a inițiativei: “Ce citesc acum? [HQ]“.
- Peak: Secrets from the new science of expertise – o carte despre cum se acumulează expertiza scrisă de cel mai profilic cercetător care studiază performerii de top, Anders Ericsson, autorul cercetării care a declanșat mitul cu cele 10.000 de ore de care ai nevoie ca să devii un maestru. Am citit mai multe cărți despre cum să dobândești abilități și am zis să citesc direct de la sursa care a studiat performerii de top.
- PHP Pandas – o carte despre PHP pentru începători. Dayle Rees, autorul cărții, este unul dintre cei mai apreciati autori de cărți care tratează limbajul de programare PHP și am dorit să văd cum abordează acesta introducerea unor începători într-un limbaj de programare. Din când în când mai citesc cărți despre subiecte tehnice, pentru a vedea cum abordează diverși autori scrisul din dorința de a face un subiect tehnic mai facil pentru cei care fac primii pași.
- How to Read a Book – o carte superbă, pe care nu am citit-o cum trebuie de prima dată. Acum o citesc a doua oară din dorința de a-mi confirma/infirma diverse idei despre cum să citești o carte. De asemenea reprezinta una dintre principalele surse de documentare pentru cartea despre cum să te educi prin intermediul cărților pe care vreau să o scriu.
- Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare – este un amalgam de idei ale autorului comic-ului Dilbert, unul dintre cele mai popular comic-uri din SUA. Acesta scrie despre cum să îți mărești șansele să ai succes. Cea mai interesantă idee pe care am deprins-o până acum din această carte (nu am terminat-o încă) este că orice abilitate acumulată îți dublează șansele la succes.
- A Guide to the Good Life – este o carte foarte interesantă despre modul cum stoicii (în principal cei romani) abordau diverse probleme pe care le experimentează orice persoană, pierderi materiale, pierderi sufletești și alte adversități ale vieții. Această carte practic reprezintă un manual despre cum poți folosi principii dezvoltate de stoici pentru a avea o viață bună.
- The Stoics – este o scurtă istorie a celor mai reprezentativi filosofi stoici și contribuția lor la toată filosofia stoică.
- 48 Laws of Power – o carte pe care o voi citi de cel putin 4 ori, deoarece cuprinde idei extrem de importante despre cum să acumulezi puterea și să o păstrezi. Robert Greene a creat un clasic care merită studiat de oricine își dorește să fie mai influent.
- Metamorfoza – reprezintă povestea unui bărbat care se trezește intr-o dimineață transformat într-un gândac. Aceasta lucrare a lui Franz Kafka reprezintă o metaforă a sentimentului “de a te simți ca un parazit” și o detaliere a tuturor trăirilor legate de această senzației.
- Authority – este un produs despre cum să îți câștigi existența ca autor de cărți tehnice. Prezintă idei de bază despre ce să scrii, cum să scrii, cum să aduni potențiali clienți care ar putea să îți cumpere cartea etc. Tot pachetul este foarte interesant și m-a pus foarte mult pe gânduri și m-a determinat să îmi aștern pe foaie câteva idei de produse pe care aș vrea să le dezvolt și eu.