„Când întâlneşti un om cu o personalitate deosebită, ar trebui să-l întrebi ce cărţi citeşte.” – Ralph Waldo Emerson. Poți fi cel care întreabă, dar poți fi cel întrebat.

Ca să poți face și tu recomandări, îți propunem acest top cu cărți motivaționale, să le citești, să aplici ce înveți din ele, să împărtășești mai departe ce te-a impresionat, să le recomanzi.

Top 7 cărți motivaționale

PUTEREA PREZENTULUI de Eckhart Tolle

”Puterea prezentului” este un fel de ghid spre cunoaștere și meditație, scris într-un format de tipul întrebare – răspuns, întrebări adunate de autor de-a lungul anilor de la persoane care au fost prezente la seminarii și diverse întâlniri organizate de autor.

Observarea și conștientizarea ne ajută să pătrundem puterea prezentului și să nu ne mai opunem vieții, obținând astfel liniștea interioară.

Pentru că în fiecare clipă te afli exact unde trebuie să fii și ți se întâmplă exact ce trebuie să ți se întâmple.

CEL MAI BOGAT OM DIN BABILON de George S. Clason

Folosindu-se de parabole, George Clason ne învaţă cum să obţinem banii, cum să îi păstrăm, dar şi cum să îi punem să muncească pentru noi, ca nişte soldaţi. Vei fi uimit de simplitatea poveştilor şi, in acelasi timp, de adevărul din lecţiile prezentate.

De ce Babilon? Despre Babilon se spune că ar fi găzduit cei mai bogați oameni din lume. De asemenea, Babilonului îi datorăm și primii ingineri, astronomi și matematicieni.

Deci, de ce să nu înveți de la cei care sunt înţelepţi? De ce să nu înveți de la cei care au cunoştinţe solide asupra subiectului de care eşti interesat?

CEL MAI VESTIT VÂNZĂTOR DIN LUME de Og Mandino

”Cel mai vestit vânzător din lume” a fost un bestseller în America și apoi tradus în aproape 25 de limbi. Plus,  Og Mandino este genial!

Indiferent în ce domeniul lucrezi, această carte te va motiva să mergi înainte, să îndrăznești să ai un nou început în viață. O carte originală, cu elemente, personaje și exemple din religia creștină care fac trimitere la perioada vieții lui Christos și cea imediat după Răstignirea sa.

„Nu mă voi ruga niciodată pentru lucrurile materiale ale acestei lumi. Nu voi striga după un servitor să-mi aducă mâncarea. Nu voi porunci unui hangiu să-mi dea o cameră. Nu voi dori niciodată să-mi fie livrate aur, iubire, sănătate, victorii mărunte, faimă, succes sau fericire. Doar pentru îndrumare mă voi ruga, să-mi fie arătată calea de a dobândi aceste lucruri, iar rugăciunii mele i se va răspunde întotdeauna.” – fragment din carte.

SIDDHARTHA de Hermann Hesse

SIDDHARTHA  înseamnă ”cel ce a găsit sensul existenţei” iar la sfârșitul cărții vei afla de ce. De multe ori ne întrebăm pe ce drum este bine să mergem și, de multe ori, ”nu vedem pădurea de copaci”, așa cum bine spune un proverb românesc.  Drumul bun este cel al vieții și fiecare trebuie să identifice şi să iubească ceea ce este în natura lucrurilor.

Îi vei cunoaște pe Siddhartha – fiu de brahman, Govinda – prietenul său din copilarie și Vasudeva, luntraşul de la marginea pădurii. Le vei urmări poveștile și te vei identifica cu ele. Și vei zambi!

La final vei afla marea descoperire a lui Siddhartha: iluminarea nu poate veni de la învăţători, învăţături, de la lumea spirituală sau de la lumea materială. Vine din interior!

SFÂNTUL, SURFERUL ȘI CEO-UL de Robin Sharma

Scrisă în stilul ficţional-personal ai lui Robin Sharma, ”Sfântul surferul şi CEO-ul” spune povestea lui Jack Valentine, un om care se simte incomplet și care porneşte într-o călătorie la finalul căreia speră să găsească o cale să ducă o viaţă mai fericită, mai sănătoasă, mai frumoasă şi împlinită. Reușește?

În călătoria sa, Jack întâlnește 3 profesori remarcabili, care îl vor inspira și îl vor motiva să facă schimbările de care are nevoie.

Toţi 3 vorbesc mult despre încredere ca şi cheie pentru cunoaşterea succesului personal şi profesional: încrederea în sine, încrederea în propria intuiţie, încrederea în oameni, încrederea în deciziile personale, încrederea că poţi deveni, oricând, o variantă mai bună a ta.

FEMEI CARE IUBESC PREA MULT de Robin Norwood

Robin Norwood este o femeie terapeut din SUA, specializată pe relaţii de cuplu şi de familie, cu o experienţă în domeniu de peste 50 de ani. Cartea sa “Femei care iubesc prea mult” este un bestseller, tradus în peste 10 limbi.

Cartea doreşte să fie de ajutor acestor femei, să le ajute să conştientizeze situaţia lor şi să înveţe să nu mai „iubească prea mult”, să înveţe să aibă grijă în primul rând de ele, să se iubească, să se respecte.

Ce înseamnă să iubești prea mult? Este dragostea un drog care provoacă dependență?

PISICA LUI DALAI LAMA ȘI PUTEREA LUI MIAU de David Michie

Dacă te-ai îndoit vreodată că pisica ta are propria sa viață interioară, trebuie să afli puterea lui MIAU.

Ce crezi că se întâmplă în interiorul ei atunci când doarme, când toarce, când își întinde lăbuțele sau când zgârie?

A treia parte din trilogia ”Pisica lui Dalai Lama”,”Puterea lui Miau” te învață noi modalități de a te conecta la propria minte: încetinind ritmul, găsindu-ți liniștea, strălucirea, bunăvoința.

Bonus(sau în loc de încheiere)

OMUL CARE VOIA SĂ FIE FERICIT de Laurent Gounelle

Este fericirea o alegere? Dacă da, de ce nu suntem toți fericiți? Oare există cineva care alege să fie nefericit?

”Omul care voia să fie fericit” este o călătorie de înțelegere a sinelui, de recucerire a realității, de realizare că între tine și fericire nu există alt impediment real decât TU.

Poate nu îți va aduce un exemple noi sau experiențe nemaiîntâlnite, dar cu siguranță îți va da un strop de conștientizare a propriei forțe interioare.

Spor la citit!

Recommended Posts