1 Carte pe Saptamana

Carti bune si dezvoltare personala

INTRĂ ÎN COMUNITATEA PASIONAŢILOR DE CĂRŢI

Şi vei primi GRATUIT pe email recomandări de cărţi bune şi sfaturi despre cum să devii mai deştept.

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

  • Carti bune
  • Top Carti
  • Comunitate
  • Carti online

Carti despre carti pe care sa le ai de Ziua Internationala a Cartii

Cărți celebre de citit într-o viață! - Recomandările noastre!

Cărți celebre de citit într-o viață! - Recomandările noastre!

  • Facebook
  • Gmail

Pe 23 aprilie este Ziua Internațională a Cărții. În această zi, întreaga lumea sărbătorește cititul, cărțile, autorii, editurile, drepturile de autor.

Ziua de 23 aprilie nu a fost o întâmplare. UNESCO a stabilit-o în 1995 și marchează moartea a doi mari scriitori ai lumii: William Shakespeare și Miguel de Cervantes. În România se sărbătorește în aceeași zi și Ziua Bibliotecarului și Ziua Internațională a Cărții.

Deci, cum altfel să sărbătorești această zi decât cu cărți? Dar cu cărți despre cărți? Cum sună? De citit, de recitit, de cumpărat tot ce îți dorești.

Top cărți despre cărți pe care să le ai de Ziua Internațională a Cărții

OMUL OBSEDAT DE CĂRȚI DE ALLISON HOOVER BARLETT

Cartea este o combinație între un reportaj amplu și o investigație jurnalistică transformate într-un roman polițist la finalul căruia te întrebi inevitabil: Când devine iubirea de cărți o obsesie?

Dincolo de povestea lui Jhon Gilkey, personajul principal al cărții,  vei afla și detalii cunoscute doar de colecționari sau anticari: secrete din lumea cărților rare, culisele din spatele celui mai mare târg de carte din lume – Frankfurt Book Fair, diferența dintre iubirea pentru cărți și obsesie.

Încă de la primele pagini vei intra în lumea colecționarilor de cărți, o lume cât se poate de interesantă, însă nu este accesibilă oricui. Îl vei cunoaște pe John Gilkey și vei descoperi obsesia lui pentru cărți. Este un hoț de cărți rare din librarii și anticariate, însă nu din dorința de a obține un profit, ci dintr-o iubire obsesivă.

Allison Hoover Bartlett ne oferă o incursiune în lumea cărților și a celor care ar face orice ca să facă rost de ele.

Cumpara cartea de pe elefant

Cumpara cartea de pe libris

 

FAHRENHEIT 451 DE RAY BRADBURY

Guy Montag are o sarcină ușoară: trebuie să dea foc tuturor cărților și caselor în care acestea sunt ascunse. Îi place meseria pe care o practică de zece ani, simte că-și face pe deplin datoria și nu are niciodată îndoieli.

Sigur că înainte să îl cunoști pe Guy Montag trebuie să știi despre societatea în care el trăiește, o societate în care valorile au fost răsturnate și statul interzice cititul și legifereaza arderea cărților. Pare imposibil?

Îndoielile lui Montag apar atunci când o adolescentă îi povestește despre un trecut al oamenilor în care oamenilor nu le era teamă și exista plăcere și relaxare în fiecare carte citită.

Desi pare un subiect contemporan, romanul a apărut in 1953, însă este la fel de fresh și parca mai actual și relevant ca oricând.

Cumpara cartea de pe elefant

Cumpara cartea de pe libris

 

BIBLIOTECARA  DE LA AUSCHWITZ DE ANTONIO G. ITURBE

Pornind de la mărturisirile Ditei Kraus, o supraviețuitoare a Holocaustului, Antonio Iturbe reînvie anii 1944-1945 marcați de cea mai mare crimă a umanității: exterminarea evreilor. Poate par absurde atenția și procuparea pentru cultură într-o lume in care moartea este atât de aproape și are miros de carne arsă, însă o fată de numai 14 ani își asumă rolul de responsabilă a unei biblioteci clandestine. O bibliotecă cu 8 cărți.

Numele acestei adolescente este Dita Adlerova. Batalia Ditei cu viața de la Auschwitz începe atunci când ea, Fredy – confidentul și prietenul ei, plus alți profesori sunt nevoiți să se mute în alt lagăr.

,,Romanul se potrivește perfect cerințelor premiului: este foarte bine scris și documentat și reprezintă un omagiu adus cărților. O lecție de supraviețuire și o dovadă că speranța nu trebuie să lipsească niciodată din viețile noastre”. – argumentul juriului pentru acordarea premiului Troa Libros lui Antonio Iturbe

Antonio G. Iturbe a transformat o poveste fantastică și plină de speranță într-un roman tulburător și pasionant. ”Bibliotecara de la Auschwitz” a luat naștere  după patru ani de cercetări și călătorii în care autorul s-a confruntat cu îndoieli, ipoteze și multe emoții.

Cumpara cartea de pe elefant

Cumpara cartea de pe libris

 

HOȚUL DE CĂRȚI DE MARKUS ZUSAK

Liesel Meninger este o fetiță blondă cu ochi căprui și protagonista cărții lui Markus Zusak, deci hoțul de cărți. Viata ei se schimbă atunci când, lângă mormântul fratelui său găsește un obiect ascuns în zăpadă. Este Manualul Groparului, prima ei carte furată.

De atunci, fetița începe să aibă o adevărată obsesie pentru cărți. Nu contează ce fel de cărți, important este să fie cărți și să le poată citi. Astfel, papa Hans o va ajuta foarte mult să înțeleagă literele pe rând, apoi cuvintele.

Markus Zusak este un scriitor australian care la vârsta de 30 de ani era considerat unul dintre cei mai inovatori și poetici romancieri contemporani. După publicarea romanului ”Hoțul de cărți” acesta a devenit un „fenomen literar”.

Cumpara cartea de pe elefant

Cumpara cartea de pe libris

 

CITITORUL DIN PEȘTERĂ DE RUI ZINK  

”Cititorul din peșteră”  sau atunci când un profesor de literatură îndrăgit de studenți își încearcă norocul la scris și apare o mică bijuterie literară. Da, acest profesor este Rui Zink. Puțină fantezie, puțin umor, limbaj accesibil, referințe la capodopere literare, toate sunt prezente în această carte.

Rui Zink a pornit cu o idee la drum și a reușit. A reușit să creeze un manifest pentru citit, să spună povestea unui băiat care nu a pus mâna pe prea multe cărţi (nici măcar la propriu) şi care, încercând să se ascundă pe o corabie, se trezeşte în mijlocul pustietăţii albastre alături de un echipaj aflat în căutarea unui monstru: Anibalector.

”Adevarata libertate, chiar cea adevărată, este lectura. Când scriu sunt prizonierul stilului meu, al micuței mele lumi interioare, al micuței mele lumi exterioare, al temelor care mă obsedează, al temelor pe care le pot atinge fără să par prea disonant. Dar când citesc… Nu există îngrădiri – doar miile de ani de cuvinte și imaginație, cei ai generațiilor și generațiilor de scriitori…” – Rui Zink

Cumpara cartea de pe elefant

Cumpara cartea de pe libris

 

BIBLIOTECA  INVIZIBILĂ  DE GENEVIEVE COGMAN

Iubitorii de fantasy vor adora această carte! ”Biblioteca invizibilă” înseamnă o aventură de neuitat, ființe supranaturale, conspirații, secrete și… cărți, bineînțeles.

Irene este un agent special al Bibliotecii, organizația secretă care strânge cele mai importante cărți din toate universurile paralele. Alături de Kai, enigmaticul ei ucenic, este trimisă într-o Londra infestată de haos, unde legile naturale sunt modificate de supranatural și magie. Misiunea lor? Să recupereze o variantă unică a poveștilor Fraților Grimm.

Ce înseamnă să fii bibliotecar? Ești angajat pentru eternitate, iar în Biblioteci timpul se oprește, poți să călătorești aproape oriunde și oricând; citești cărți în avanpremieră, inclusiv variante „revizuite” ale operelor clasice.

Cumpara cartea de pe elefant

Cumpara cartea de pe libris

 

MISTERUL HENRI PICK DE DAVID FOENKINOS

David Foenkinos te invită la o anchetă literară, o poveste care dă peste cap toate așteptările. Vei străbate biblioteci și vei intra în spații fără limite.

Un bibliotecar francez se hotărăște să strângă cât mai multe cărți refuzate de editori. Printre ele, o tânără editoare descoperă o capodoperă scrisă de un anume Henri Pick și se hotărăște să pornească în căutarea ei. Descoperă că a murit și, cu și mai multă stupoare, că nu a citit niciodată o carte și că a scris în viața lui doar liste de cumpărături. Să fi avut el o existență secretă?

O anchetă plină de suspans se poate transforma într-o comedie. Morala? Un roman poate să dea peste cap viața cititorilor lui!

Cumpara cartea de pe elefant

Cumpara cartea de pe libris

 

JURNAL DE LECTURĂ. UN DON JUAN AL CĂRȚILOR DE ALBERTO MANGUEL

Romanul este exact un jurnal ținut de autor din iunie 2002 până în mai 2003, în perioada când s-a decis să recitească câte una dintre cărțile autorilor care i-au marcat tinerețea: Bioy Casares, Wells, Kipling, de Chateaubriand, Doyle, Goethe, Grahame, Cervantes, Buzatti, Shonagon, Atwood, Assis.

Jurnalul de lectură înseamnă un volum de note, gânduri și impresii de călătorie despre prieteni, despre evenimente publice și personale, provocate toate de lectura sa. De la Don Quijote citită în august la ”Insula Doctorului Moreau”  citită în februarie, Manguel  provoacă un adevărat festin intelectual pentru gândire și ne aduce un jurnal elegant despre orașe revizitate și cărți recitite.

O idee elegantă și binevenită, pe subiectul miracolului minor care se petrece ori de câte ori deschidem o carte și o lume prinde formă în mâinile noastre.

Cumpara cartea de pe elefant

Cumpara cartea de pe libris

 

Spor la citit!

Articol scris de VALENTINA NEACȘU

Sunt happy writer și big dreamer & believer in Social Media.

Așa cum scrie si pe contul meu de Instagram: @neacsuvalentinacristina.

Tot acolo poți afla mai multe despre mine. Putem chiar vorbi despre ultima carte pe am citit-o și pe care ai citit-o.

  • Facebook
  • Gmail

Te-ar putea interesa si:

  • Ziua internationala a cartii - 35 de Lucruri interesante despre Carti
  • Top carti din prima jumatate a anului 2020
  • Cele mai bune cărți scrise de femei: o selecție a celor mai bune cărți scrise de femei, cu accent pe lucrări semnificative pentru literatură si…
  • Istoria cărților interzise: o privire asupra cărților care au fost cenzurate de-a lungul timpului și a motivelor din spatele cenzurii.
  • Carti de Citit in Casa: Ce am citit noi
  • Homeschooling - Carti despre scolarizarea la domiciliu

INTRA IN COMUNITATEA PASIONATILOR DE CARTI

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

Carti care merita citite

Dacă îţi place să citeşti în fiecare săptămână și ai nevoie de idei de cărţi bune, îți recomandăm să navighezi prin topurile de mai jos.

  • Cărți pentru oameni deștepți
  • Carti de dezvoltare personală
  • Cărți de afaceri
  • Cărți despre antreprenoriat
  • Cărți de marketing
  • Lista celor 100 de cărți citite
  • Cărți despre lifestyle design
  • Cărți despre motivarea oamenilor
  • Cărți despre relatii interpersonale
  • Cărți despre despre Steve Jobs

INTRA IN COMUNITATEA PASIONATILOR DE CARTI

Si vei primi GRATUIT pe email recomandari de carti bune si sfaturi despre cum sa devii mai destept.

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

  • Despre Noi
  • Politica de confidentialitate, Cookie-uri şi Protectia Datelor
  • Contact
  • Recenzii Carti