Se spune că ești cu adevărat iubitor de pufoșenii care torc dacă, pe lângă faptul că 90% din timpul tău te gândești la ce face oare pisica ta acum, citești și carti cu pisici cu pisica ta lângă tine.
Dacă așa faci și tu, înseamnă că acest articol îți va stârni curiozitatea.
Și uite ceva curios de interesant: știai că pisicile pot citi trăirile sufletești ale oamenilor și că îți schimbă dispoziția în funcție de starea ta de spirit?
Așa că, data viitoare când vii acasă de la muncă și pisica ta nu are chef de nimic, poate simte că ai avut o zi grea. Fă-ți un ceai, relaxează-te și citește o carte amuzantă. Poate chiar una cu pisici de mai jos.
6 carti cu pisici recomandate de echipa 1cartepesaptamana.ro
PISICA PIERDUTĂ de Caroline Paul
Iubitorule de pisici, uite o întrebare bună la care te-ai gândit de multe ori, cu siguranță: ce face pisica mea atunci când nu sunt în preajmă? Ai putea primi răspunsuri captivante dacă folosești resurse dintre cele mai diverse, de la detectivi cu abilități spiritiste la camere de luat vederi și tehnologie GPS.
Așa se întâmplă în povestea înduioșătoare și plină de umor povestită de Caroline Paul și ilustrată jucăuș de Webdy MacNaughton despre iubitul lor motan Tibby care se hotărăște să dispară brusc pentru câteva săptămâni. Oare pe unde a umbat blănosul?
Folosind tehnologia GPS, camere video, detectivi de animale și spiritiști, autoarele ”Pisicii pierdute” pornesc o anchetă pentru a descoperi viața secretă a motanului lor. Și așa vei afla ce a făcut Tibby în delegație, cu cine s-a întâlnit ș ice a mirosit, pe unde a tors și ce-a mâncat.
Apropo… Știai că alături de o felină, oamenii devin rezistenți la alergeni, reducându-se astfel riscul apariţiei unor probleme respiratorii, cum ar fi astmul?
PISICA MUSAFIR de Takashi Hiraide
Pisicile nu sunt dependente de stăpân, asta o știe orice părinte de pisică și libertatea pe o care o cer o și oferă. Însă, sunt atașate și iubitoare, chiar dacă nu o arată des sau clar. De exemplu, cel mai puternic semn de afecțiune al pisicii este tremuratul cozii.
Citind ”Pisica musafir” o vei cunoaște pe Mica, o pisică liberă să se plimbe prin vecini și să descopere lucruri interesante în fiecare zi. Povestea este inspirată din viata autorului japonez, o experiență care i-a schimbat viața.
Pe lângă Mica, vei cunoaște un cuplu, el și ea, soțul care tocmai demisionase de la o editura și soția, corector de manuscrise. O dată cu apariția pisicii cu fire schimbătoare, aceștia ies din rutină și ajung să își măsoare zilele prin vizitele pisicii.
Chiar dacă apropierile ei nu sunt întregi și nu se lasă ținută în brațe, între cei 3 se infiripă o puternică legătură afectivă prin care viața capătă un alt sens.
PISICA LUI DALAI LAMA de David Michie
Pisica lui Dalai Lama este iubitoare, sarcastică, înțeleaptă, un mic spion curios care observă cu atenție întâlnirile private dintre Sfinția Sa și diverse persoane, de la celebrități hollywoodiene la filantropi și autori motivaționali.
Dacă și pisica ta spionează fiecare mișcare pe care o faci, să știi că este o trăsătură caracteristică pisicilor sociabile și iubitoare de stăpâni.
La fel de iubitoare, chiar răsfățată, este și această pisică a cărei poveste despre fiecare personaj pe care îl întâlnește este o lecție de viață. Este o lectură care îți aduce liniște și o stare generală de calm, condimentată din când în când de umor pisicesc.
David Michie este pasionat de budism și este mare cunoscător de pisici. Astfel, această lectură este un deliciu pentru cei pasionați de spiritualitate și de ghemotoace de blană torcătoare. Sau doar de ghemotoacele de blană.
Și încă ceva! Cred că vrei să știi că există și continuări: ”Arta de a toarce” și ”Puterea lui Miau”.
IMPERIUL PISICILOR DE Alex Tocilescu
Despre Alex Tocilescu trebuie să știi, dacă nu știi deja, că este copywriter și mare activist pe Facebook unde explică pe șleau problemele noastre de zi cu zi, a românilor și tot acolo postează tot felul de pufoșenii cu pisicile lui. Da, chiar pe Facebook- imperiul pisicilor.
Despre ”Imperiul pisicilor” trebuie să știi că este a patra carte scrisă de Alex Tocilescu și a fost cea mai vândută carte de literatură română la editura Polirom în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, mai 2017.
Poate nu este o lectură moale ca blana pisicii tale, poate scrisul lui Tocilescu nu este relaxant ca torsul mâței de lângă tine dar cu siguranță este una dintre acele carti cu pisici care te distrează. Pisica apare în toate situațiile ridicole, fiind o ființă superioară omului.
Și nici nu știi ce e mai amuzant: Dumnezeu care și-a pierdut pisica, Iisus venind pe Pământ sau diavolul care este chiar un tip de treabă.
Apropo, știai că pisicile sunt sensibile la tonul vocii? Știu când le cerți, doar că…nu le pasă de cele mai multe ori.
UN MOTAN PE NUME BOB de James Bowen
Te invit să îl cunoști pe Bob, un motan portocaliu găsit într-o scară de bloc de James. De fapt, îl vei cunoaște mai bine în timp ce îi cunoști povestea lui James. O poveste adevărată, emoționantă, care a devenit un bestseller tradus în peste 30 de limbi.
Când l-a găsit pe motan, James Bowen lua metadonă pentru a scăpa de dependența de heroină și primise o locuință socială. Pentru a se întreține, cânta la chitară. Atunci când este clar că Bob nu mai pleacă nicăieri și rămâne alături de noul său stăpân, cei doi merg împreună peste tot. Devin de nedespărțiți.
Bob este un motan devotat, simpatic și inteligent. Pare o poveste simplă și doar drăguță, dar în spatele ei se află o adevărată lecție despre a doua șansă de care trebuie să profiți la maxim.
„Am fost crescut în spiritul religiei, dar nu sunt un creștin practicant. Nu sunt nici agnostic sau ateu. Punctul meu de vedere este că toți ar trebui să luăm câte o bucățică din fiecare religie, din fiecare filozofie de viață. Nu sunt budist, însă îmi plac ideile filozofiei budiste în mod special. Îți oferă o foarte bună structura în jurul căreia să-ți construiești viața. De pildă, cu siguranța cred în karma, în ideea că ești tratat așa cum îi tratezi pe alții. M-am întrebat dacă nu cumva Bob e recompensa mea pentru ceva bun, ceva ce am făcut cândva, în timpul vieții mele zbuciumate.” (James Bowen)
MOTANUL de Pat Grey
Motanul fără griji, șobolanul elegant și soarecele filozof sunt cei trei protagoniști ai romanului lui Pat Grey. A fost interpretat de critici ca o replică a celebrului ”Ferma animalelor” scris de Orwell.
De fapt, așa cum a declarat și Pat Grey, este o fabulă contemporană, colorată și plină de viață în general. Unii au numit-o și alegorie politică plină de umor. Cartea a apărută în 1997, la scurt timp după căderea comunismului și încheierea epocii Margaret Thatcher.
Cert este că ”Motanul” este o lectură atractivă de weekend. Povestea este ușor de urmărit. Când animalele se văd singure în casa parasită de stăpâni, atunci începe lupta pentru supraviețuire și putere. Ce ambiții are Motanul? Oare ce pune la cale Șobolanul? Ce gândește meditativul Soarece?
Să ai un citit pufos și miorlăitor!