Uneori, pur și simplu nu este posibil să ieși să te bucuri de aerul curat și în același timp, să consumi energia copiilor tăi energici. Există diferite motive pentru care suntem blocați în casă, fără să reușim să ieșim și să ne jucăm cu cel mic atât cât ar vrea sau ar avea nevoie el. Iar dacă copilul tău este mai mic de 3 ani, este și mai greu de explicat de ce trebuie să stea în casă și să se odihnească.
Perioada lui de atenție nu va dura suficient de mult pentru a-i citi prea multe povești, va avea nevoie probabil de o activitate care să îl țină ocupat pe o perioadă mai lungă de timp. În mod ideal, una relaxantă, educativă și distractivă.
Așadar, am adunat câteva recomandări de la câteva mămici pentru a afla ce lucruri amuzante fac acasă cu cei mici și de unde s-au inspirat. În funcție de vârstă și nivel de energie, poți ajusta cu ușurință activitățile pentru a se potrivi nevoilor copilului.
100 DE JOCURI DISTRACTIVE ȘI EDUCATIVE
O carte atractivă pentru petrecerea timpului în familie alături de micuțul tău. 100 de jocuri distractive și educative propune copiilor peste 6 ani să își pună mintea la contribuție pentru a rezolva într-un mod creativ și amuzant sarcinile jocurilor. Joaca este cuvântul de ordine indiferent unde te afli; în vacanță, în pauză la școală, sau pur ;i simplu în casă cu părinții.
În această carte-antiplictiseală vei găsi de toate: jocuri de memorie, de mimică, de atenție, activități cu hârtie și creioane, dar și vânători de comori și jocuri cu mingea.
LABIRINTURI. ANTRENEAZĂ-ȚI MINTEA
Labirinturile, deși par o joacă simplă, implică numeroase abilități mentale: gândirea logică, capacitatea de analiză, atenția și aptitudinea de a găsi rezolvări la probleme.
Copiii care rezolvă labirinturi nu-și dezvoltă doar îndemânarea, ci și performanțele intelectuale. Creierul uman poate fi modelat: de fiecare dată când se confruntă cu noi provocări, realizează alte conexiuni neuronale și găsește tipare inedite de rezolvare. Pentru a funcționa la capacitate maximă, el trebuie însă permanent antrenat, încă de la cele mai fragede vârste.
BUNELE MANIERE PENTRU COPII ÎN 365 DE ZILE
Ți-e frică să-ți lași copilul în vizită la un prieten, de teama să nu fie nepoliticos? Te gândești de două ori înainte de a-l lua cu tine la un eveniment? Nu știi dacă se comportă așa cum se cuvine atunci când interacționează în mediul on-line?
În cartea de față, vei găsi sfaturi utile pentru o mulțime de împrejurări din viața de zi cu zi, în care politețea spune foarte mult despre educația primită în familie. Autoarea nu uită să trateze problema comunicării digitale, care cel mai adesea scapă de sub controlul părinților.
Cartea Bunele maniere pentru copii in 365 de zile este bogată în jocuri și activități, prezintă nu numai manierele pe care trebuie să le deprindă copiii și adolescenții, ci și vârsta la care este necesar să le învețe.
103 EXPERIMENTE
Ai “văzut” vreodată sunetul? Știi să calculezi la ce distanță se află furtuna care se apropie? Știi cum să-ți faci propriul telefon cu fir?
Această carte te învață toate aceste lucruri și multe altele, precum să topești gheața fără căldură, cum să transformi apa sărată în apă dulce sau cum să creezi o tornadă chiar la tine acasă.
CARTEA MEA CU SUPERJOCURI
Cartea mea cu superjocuri este special concepută pentru generațiile actuale de micuți.
Pe de o parte, copiii din prezent simt nevoia de stimuli vizuali cât mai captivanți. Acest volum reușește să recreeze pe hârtie universul fantastic care îi fascinează atunci cand se uită la desene animate la televizor, pe tabletă, laptop sau telefon. Pe de altă parte, copiii au nevoie de interacțiunea neprețuită cu lumea cărților.
Volumul de față încurajează gândirea logică și le stimulează imaginația.
365 DE LUCRURI DE CREAT ȘI CONFECȚIONAT
O carte de activități care îți oferă ceva de făcut pentru fiecare zi a anului. Conține activități noi și interesante, incluzând colaje de materiale, desenul cu frunză, desene pe linguri, etichete pentru cadouri și multe alte lucruri interesante de creat și confecționat. Toate activitățile dispun de instrucțiuni pas cu pas și ilustrații pline de culoare.
Tu și copilul tău veți descoperi instrucțiuni simple care vă vor prezenta tehnici artistice de bază, urmate de o mulțime de idei pentru lucruri de confecționat într-un mod asemănător, care încurajează imaginația și inventivitatea copilului.
ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI PENTRU CEI MICI
Mai bine de 150 de imagini frumoase și schițe de observat, ca o carte ilustrată, urmate de întrebări care ajută copiii să identifice, să unească și să recunoască mediul lor înconjurător.
Cu ajutoul acestui prim test de cunoștințe cuprinzător, copiii vor putea să răspundă la tot felul de întrebări, precum adulții!
BONUS!
Săptămâna trecută am zis să încerc și eu o carte de colorat pentru adulți, așa că am mers într-o librărie și după o jumatate de oră în care m-am închinat la raftul pentru cărți de colorat, am reușit să aleg una. Destul de sceptică, vineri seara am început să desenez prima mea pagină din noua carte, iar spre surprinderea mea, pe nesimțite, m-am detașat de tot ce era în jurul meu. Chiar îmi place, mă relaxează, reușesc să mă deconectez de tot, iar la final, desenul terminat chiar îmi oferă satisfacție.
M-am gândit că poate vei da și tu o șansă desenatuli, cartea pe care am ales-o ca sugestie nu e aceeași cu cea pe care am luat-o eu pentru ca a mea nu se gasește online, dar aceasta mi-a atras atenția în timp ce o căutam pe a mea.
EXPRESII ALE RECUNOȘTINȚEI. CARTE DE COLORAT PENTRU ADULȚI
Viața ne solicită din plin. Programările, termenele-limită, obligațiile de tot felul și constantul flux al măruntelor discuții din mediul digital ne ocupă orice moment, înălțând în fața noastră un munte de stres și de tensiune.
Studiile arată că, atunci când colorezi, stresul e redus semnificativ.
Un alt mod prin care te poți distra fără a sta la televizor sau laptop sunt Jocurile de societate sau “board games”.
Distracția jocurilor de societate este sigură, dar acest lucru maschează uneori o latură minunat de serioasă pe care o pot aduce prin îmbogățirea educațională. Indiferent dacă perfecționează abilitățile motrice fine, raționamentul strategic sau negocierea socială, multe jocuri de masă câștigă aclamări pentru modalitățile prin care stimulează abilitățile importante la copii și adulți.
Echipa 1cartepesaptamana stă acasă!
Spor la citit și multă sănătate!
Articol scris de ELY BRADAVSCHI.
Deși lucrez cu științele exacte, iubesc lumile fantastice care mă fac să visez cu ochii deschiși.
Mai multe poți descoperi pe contul meu de instagram: @ely_lacramioara.
Loc în care putem vorbi mai multe despre pasiunea noastră comună: cititul