Începem anul cu idei de articole noi care sperăm să-ţi placă.
De acum înainte vom încerca să îţi aducem în atenţia ta interviuri cu oameni speciali pentru care cititul înseamnă o latură importantă din viaţa lor.
Pentru că această categorie este nouă pe blog, am ales ca primele articole să fie cu oamenii care scriu şi coordonează acest blog.
Primul interviu este cu Laurenţiu Mihai, colegul nostru pasionat de educaţie financiară şi dezvoltare personală.
1cps. Cum te numeşti? Ce faci în momentul de faţă şi cum arată o zi din viaţa ta?
Salut! Sunt Laurenţiu Mihai şi sunt unul dintre persoanele care ajută la dezvoltarea acestui blog. Mă bucur tare mult să contribui cu toate cunoştinţele mele pentru promovarea cititului în România.
O zi din viaţa mea este plină cu activităţi productive, zic eu. Împreună cu colegul meu, Ovidiu Bălcăcian, lucrăm la dezvoltarea agenţiei de performance marketing The Pharmacy, agenţie pe care am fondat-o acum mai bine de 6 ani.
Împreună cu echipa mea mă implic direct în dezvoltarea campaniilor de Google Ads.
După multe emailuri trimise şi convorbiri la telefon, mă ocup de organizarea cursului Laboratorului de Online şi de pasiunea mea, blogul de educaţie financiară laurentiumihai.ro.
Este locul unde scriu cel mai mult pentru că domeniul mă pasionează foarte tare .
Scriu despre educaţie financiară, investiţii, finanţe personale şi antreprenoriat.
De aici poate şi răspunsurile mele la următoarele întrebări.
1cps. Cât de mult citeşti şi care sunt interesele tale faţă de cărţi?
Dacă acum câţiva ani citeam mai mult şi mai des, acum parcă timpul mă presează din acest punct de vedere. În noul an vreau să schimb acest lucru pentru că nu îmi place.
Nu am reuşit chiar 1 carte pe săptămână, dar citesc mereu când am o carte bună care are legătură cu pasiunile mele.
Aşa cum menţionam la întrebarea anterioară, citesc tot ce prind de educaţie financiară, dezvoltare personală şi antreprenoriat. Mereu când apare o carte nouă, încerc cât mai repede să pun mâna pe ea.
De curând a apărut cartea “Principii – Învaţă să obţii cât mai mult din fiecare efort pe care îl depui!” scrisă de Ray Dalio şi din secunda doi am încercat să pun mâna pe ea.
Este o carte de peste 500 de pagini cu multe detalii şi studii despre cum ar trebui să ne setăm principiile de viaţă, de familie şi de muncă ca să obţinem cât mai multe lucruri.
În acest moment, când scriu aceste rânduri, încă nu am terminat cartea, dar o recomand cu drag tuturor celor interesaţi de dezvoltare personală.
1cps. Care este ultima carte citită şi de ce crezi că ar trebui citită?
Ultima carte citită este “Gandeste si vei fi bogat” de Napoleon Hill o carte de educaţie financiară şi dezvoltare personală pentru cei care vor să afle secretele de a acumula bogăţii. Chiar dacă autorul se referă mai mult la bani în carte, învăţăturile primite te vor ajuta să acumulezi şi altfel de bogăţii precum sufleteşti sau profesionale.
Este o carte care trebuie citită de minim 2 ori, aplicată în ceea ce faci, de luat notiţe din ea. Îţi poate schimba viaţa dacă iei în serios toate învăţăturile prezentate.
Poate mulţi dintre paşii din carte o să ţi se pară amuzanţi, dar controlul subconştientului şi controlul minţii au nevoie de un antrenament care pare repetitiv.
Este ca mersul la sala de sport, ai nevoie de multe drumuri (2-3-4 ori pe săptămână) ca să ajungi să faci muşchi peste câţiva ani. Aşa este şi cu această carte, în timp ce o citești, trebuie să repeți multe lucruri învăţate ca să poţi să spui că ai înţeles conceptele din ea.
Sper să te ajute în drumul tău către bogăţie.
Înainte, am citit cartea de istorie “De la Dacia antica la Marea Unire, de la Marea Unire la Romania de azi” de Lucian Boia. O carte foarte interesantă despre România, însă mai multe detalii te las pe tine să descoperi.
1cps. Care sunt cele mai bune 3 cărţi din punctul tău de vedere?
O să enumăr top 3 cărţi de educaţie financiară pe care le recomand (sunt adresate în special începătorilor):
- Banii: Stapaneste jocul de Tony Robbins – una dintre cele mai potrivite cărţi pentru cei care vor să înceapă să-şi administreze mai bine banii şi să investească. Multe idei sunt potrivite pentru americani, dar principiile se aplică foarte bine şi la noi.
- Cel mai bogat om din Babilon. Secretele eterne ale succesului de George S. Clason – principii vechi de educaţie financiară care se aplică perfect şi în această perioadă.
- Milionarul de langa noi: secretele surprinzatoare ale marilor bogatasi de Thomas Stanley şi William Danko. Cele mai bune lecţii despre ce fac oamenii bogaţi diferit de cei săraci vei găsi doar în această carte.
Mai sunt şi cărţile lui Robert Kiyosaki, Dave Ramsey sau George S. Clason, dar este greu să faci un top 3 după ce citeşti majoritatea cărţilor din domeniu. Am făcut recenzii pentru fiecare dintre acestea şi le poţi găsi AICI.
1cps. Un mesaj pentru cititorii 1cartepesaptamana.ro?
Să nu vă opriţi din citit şi din învăţat.
Nu uitaţi că “88% dintre bogaţi citesc cel puţin 30 de minute pe zi, în timp ce doar 2% dintre săraci citesc 30 de minute în fiecare zi.”
1cps. Mulţumim pentru interviu şi pentru implicarea în acest proiect.
Eu mulţumesc pentru faptul că sunt primul invitat în această nouă categorie.