Un Ad Friend și un Follow, un like, love, share și comment și socializarea s-ar putea încheia pentru azi. Sau poate faci parte din acea categorie care au mulți friends și followers și TREBUIE să stea mai mult pe telefon? Fie că ne place sau nu, această situație face parte din socializarea noastră zilnică. Prin aceste rețele de socializare vorbim zilnic cu prietenii care sunt departe de noi dar și cu părinții care sunt mai aproape de noi, dar ne este mai ușor de cele mai multe ori să vorbim cu ei prin video call.
Este o realitate care trebuie acceptată așa cum este pentru că în acest sens vor merge lucrurile. Fără tristețe și fără reproșuri. Pentru că poți întreba și la telefon un prieten ”Cum a fost ziua ta?” și poți trimite un mesaj persoanei iubite cu ”Abia aștept să te văd”. De la aceste mici detalii pornesc lucrurile măreţe.
Dincolo de această socializare online, există cea offline. Chiar există și de multe ori facem eforturi mari să se întâmple. Pentru că este mai ușor să vorbești din spatele unui mesaj sau al unui email. Dar este posibil să ai succes și offline, să ai relații frumoase cu prietenii tăi, cu colegii de muncă, cu părinții tăi. Se poate să socializezi mai bine și să ai succesul pe care ți-l dorești.
Dacă ești de părere că ușurința în a socializa cu oricine și oricând este ceva natural, chiar înnăscut, trebuie să știi că această abilitate mult râvnită se poate învăța. Ai nevoie de niște ”profesori” buni și niște pași concreți, un ghid ușor de parcurs și niște secrete de aflat. Pe toate le găsești în cărțile pe care le-am selectat pentru tine, cărți care te vor ajuta să socializezi mai bine.
Am ales subiecte intrigante precum: succesul și secretele lui, cum să înțelegi mai bine persoanele din jurul tău, tipuri de personalități dificile, cum să vorbești în public fără emoții, arta persuasiunii, empatie, respect. Toate bine scrise și bine punctate de autori cunoscuți și apreciați în aceste domenii.
10 carti care te vor ajuta sa socializezi mai bine recomandate de echipa 1cartepesaptamana.ro
Calea spre succes, de Napoleon Hill
Dacă obișnuiești să citești cărți de dezvoltare personală, mai ales despre educație financiară și succes, Napoleon Hill și a sa ”De la idee la bani” – cea mai cunoscută carte a lui – nu mai are rost de prezentare. Ceea ce trebuie să știi este că toate cărțile lui Napoleon Hill merită citite. Vei găsi în ele ceea ce el a dezvoltat și a numit ”filozofia succesului”.
Această filozofie o găsești și în ”Calea spre succes”, o carte în care autorul dezvăluie calea spre reușită, o formulă prin care oricine se poate realiza atât material cât și spiritual. Da, ca la școală. Exact așa sunt structurate informațiile în carte – în lecții de succes.
Vei afla care sunt cele mai puternice motivații ale minții și de ce este nevoie pentru a reuși. Adică un pas important în a avea un statut înalt în societate. Pare o provocare? Este!
ÎN MINTEA CELORLALȚI de Nicholas Epley
Dacă vrei să înțelegi dorințele celor din jur, dacă vrei să afli greșelile frecvente pe care le facem încercând să ghicim ce simt ceilalți, dacă te interesează cum funcționează propria minte, această carte nu trebuie să îți lipsească din bibliotecă.
Dacă o ai deja și ai citit-o, recomand-o unui prieten! Cu siguranță ar aprecia o carte care arată clar de ce greșim atunci când încercăm să ne dăm seama de ce simt și de ce vor cei din jurul nostru. Cum este să fii în pielea altcuiva? Cum reușim să aflăm ce se află în mintea celorlalți?
“Suntem experţi când vine vorba de propria persoană, însă alţii nu. De aceea ne este atât de greu să ne dăm seama cum părem în faţa celorlalţi”, susţine Epley.
SCHIMBĂ-ȚI ATITUDINEA CA SĂ-ȚI SCHIMBI VIAȚA de Jeff Keller
JEFF KELLER este fondatorul și președintele organizației Attitude is Everything ce lucrează cu companii care doresc să îți formeze angajații performanți și cu gândire pozitivă. Timp de 20 de ani, a susținut prezentări despre atitudine și motivație. Tot Keller crede că devenim ceea ce gândim că vom deveni. Și despre asta vorbește în carte. Despre o schimbare care îți poate aduce multe beneficii atât pe plan personal cât și profesional.
Ca să îți învingi greutățile, să câștigi mai mulți bani, să ai relații mai bune atât personale cât și la locul de muncă, trebuie să faci o schimbare chiar acum. Și nu e greu. Ai nevoie doar de un impuls și această carte este acel impuls de care ai nevoie.
Vei prelua controlul asupra vieții tale, vei explora noi posibilități de a a-ți explora aptitudinile, vei descoperi noi talente despre care nu știai că le ai. Vei afla cum să îmbini atitudinea pozitivă cu principiile succesului și vei fi de neoprit. Începând de azi!
CARTEA GESTURILOR EUROPENE de Peter Collett
Amuzantă și nonconformistă, această carte te va ajuta să înțelegi mai bine gesturile celor din jurul tău, în special al străinilor. Vei afla că fiecare comportament al nostru arată anumiți indicatori spre cunoaștere: indicatori ai supunerii, ai dominației, ai salutului și alții.
Înca ceva, poate surprinzator pentru unii: ceea ce nouă ni se pare perfect normal și natural în felul în care folosim limbajul trupului, ba chiar inconștient de multe ori, altora le pare absurd, ciudat sau chiar scandalos.
”Cartea gesturilor europene” poate fi un ghid pentru unii sau un îndreptar pentru alții. Greșeli facem cu toții, însă pe unele le poți evita ușor și chiar poți socializa mai bine într-o vacanță, într-o țară străină de a ta, cu alte obiceiuri decât ale tale.
SECRETELE SUCCESULUI de Dale Carnegie
Faci complimente dezinteresate? Zâmbești când întâlnești o persoană cunoscută? Știi să răspunzi unei critici? Da, toate aceste mici detalii duc spre succes și sunt unele dintre secretele lui Dale Carnegie. Tot el a spus că ”succesul înseamnă să obții ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obținut”.
Aceste secrete au fost descoperite și puse în aplicare de peste 30 de milioane de cititori de pe 5 continente, pe parcursul a 75 de ani. Merită să o citești și tu! Vei afla că ceea ce faci tu, fac și cei din jurul tău. Așa cum te comporți cu cei din jurul tău, așa se vor purta și ceilalți cu tine.
Bineînțeles că ceea ce îți dorești tu este diferit de ceea ce îți doresc ceilalți, însă metodele prin care îți poți atinge obiectivele sunt general valabile. Exact ca ”Vorba dulce mult aduce”.
Dale Carnegie este unul dintre deschizătorii de drum în domeniul „artei“ vorbirii în public și un mare autor de literatură motivațională. Metodele sale prin care oamenii învață să-și optimizeze relațiile cu cei din jur au fost preluate de Fundația Carnegie. Cursurile pe care însuși Carnegie le-a inițiat și predat sunt frecventate și astăzi de mii de oameni din întreaga lume.
Cum sa-ti gestionezi emotiile coplesitoare si sa-ti recapeti autocontrolul
de: Matthew McKay, Jeffrey Brantley, Jeffrey C. Wood
Cartea “Cum să-ți gestionezi emoțiile copleșitoare și să-ți recapeti autocontrolul” de Matthew McKay, Jeffrey Brantley și Jeffrey C. Wood este o resursă excelentă pentru oricine luptă cu gestionarea emoțiilor puternice și vrea să își îmbunătățească abilitățile de autocontrol.
În această carte, autorii oferă o gamă largă de strategii practice și tehnici pentru a face față emoțiilor puternice, inclusiv mindfulness, meditație, auto-reflecție și tehnici de respirație. Acestea sunt prezentate într-un mod accesibil și ușor de înțeles, cu exemple concrete și exerciții practice.
MARILE DETALII de Steve J. Martin, Noah J. Goldstein, Robert B. Cialdini
Cum stai cu puterea de convingere? Oricine ar vrea o îmbunătățire oricând. Cât de satisfăcător este să convingi pe cineva că ai dreptate, că așa cum crezi tu este mai bine, că e corect cum vrei tu să procedezi. Pentru că în fiecare zi ai nevoie să convingi pe cineva de ceva – pe seful tău, un coleg, un client, partenerul sau partenera, chiar și pe copiii tăi.
Și cine ar putea să îți arate mai bine marile detalii care generează mari influențe? Cei 3 mari autori experți în arta persuasiunii: Steve J. Martin, Noah J. Goldstein, Robert B. Cialdini. Deci, care este cea mai mică schimbare pe care o poți face pentru a crește șansele tale de succes?
Cercetările recente au arătat că, din ce în ce mai mult, nu puterea argumentelor tale sau cât de multe informații oferi vor fi factorii care influențează cel mai mult, ci cadrul psihologic în care aceste informații sunt prezentate. Și… atunci când vine vorba de a-i influența pe ceilalți, MICUL este noul MARE!
Te-am convins să o citești?
PROBE DE EMPATIE de Leslie Jamison
Dacă vei căuta în dicționar definiția cuvântului empatie vei găși câteva care nu vor fi la fel de clare cum sunt cele scrise de Leslie Jamison. După ce o vei citi vei înțelege, poate, că nu ești doar tu, că nu totul se rezumă la lumea ta, la durerea ta, la viața ta.
”Probe de empatie” reprezintă o colecție îndrăzneață de subiecte dintre cele mai diverse prin care găsim răspunsuri la întrebări precum: Este empatia un instrument prin care îi putem testa sau chiar evalua pe ceilalți? Cum ar trebui să avem grijă unii de alții? Cum putem simți suferința celuilalt?
Leslie Jamison a fost actor medical și era plătită să mimeze simptome pentru care studenții la Medicină trebuia să găsească un diagnostic. Această experiență plus multe altele, a ajutat-o să pună pe hârtie acest ghid prin care dezvăluie această mare nevoie, atât în plan personal, cât și în cel cultural, de a simți, de a te pune în pielea celorlalți. Această carte te poate transforma intr-un om bun.
Aceste probe de empatie vor fi ca niște examene. E posibil să fie cele mai grele examene pe care le-ai dat vreodată.
Cum sa ne exprimam emotiile si sentimentele – Christophe Andre, Francois Lelord
Cartea oferă o perspectivă interesantă asupra modului în care putem să ne exprimăm emoțiile și sentimentele într-un mod constructiv și sănătos. Autorii abordează subiectul într-un mod practic și ușor de înțeles, oferind cititorilor instrumentele necesare pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare și de gestionare a emoțiilor.
“Cum sa ne exprimam emotiile si sentimentele” acoperă o gamă largă de subiecte, inclusiv importanța empatiei, modul în care putem să ne exprimăm sentimentele fără a-i răni pe ceilalți, și cum să ne gestionăm propria furie și anxietate. Autorii oferă, de asemenea, exemple concrete și exerciții practice pentru a ajuta cititorii să își dezvolte abilitățile de comunicare și de gestionare a emoțiilor.
INTELIGENȚA SOCIALĂ de Daniel Goleman
Dacă ai citit ”Inteligența emoțională”, Daniel Goleman nu mai are nevoie de nicio prezentare. Poate doar un mic reminder despre cei 12 ani de carieră, cercetări și articole despre neuroștiințe și științele comportamentale. Îți recomand cu drag această carte!
Unul dintre multele lucruri interesante pe care le vei afla din ea este că relațiile nesănătoase acționează asupra noastră la fel de mult cum fac relațiile sănătoase. Impactul este foarte mare și este foarte important să faci o triere a lor, să le pastrezi pe cele cu un impact benefic.
Dacă te sperie limbajul pe care îl vei întâlni, îți spun cu bucurie că este unul prietenos, ușor de digerat. Despre informațiile pe care le vei găsi nu aș putea spune același lucru. Unele dintre ele îți vor pica greu, te vor lovi cu adevărul lor. Dar toate îți vor fi utile. Vei citi multe aventuri fascinante din viața autorului și vei întâlni multe personaje interesante.
Îți recomand să începi cu ”Inteligența socială” dacă nu ai citit-o deja. Sunt curioasă ce părere ai despre ea. Spor la citit și la socializat!
Articol scris de VALENTINA NEACȘU
Sunt happy writer și big dreamer & believer in Social Media.
Așa cum scrie si pe contul meu de Instagram: @neacsuvalentinacristina.
Tot acolo poți afla mai multe despre mine. Putem chiar vorbi despre ultima carte pe am citit-o și pe care ai citit-o.