NU știi ce să citești în luna iulie?
Te rezolvă văru’…. adică eu, Gabi :).
Mai jos ai o listă de 8 sugestii, cărți bune și foarte bune, care conțin o mulțime de informații interesante, numai bune de pus în practică în viața de zi cu zi.
Ai de ales între a învăța despre rutina zilnică a artiștilor, să înveți cum se citește cu adevărat o carte, cum arată succesul redefinit, cum gândește Alex Ferguson, legendarul manager al lui Manchester United, ce gândea un mare împărat roman, ce este de fapt mindfulness și cum se practică acesta, cum gândea unul dintre cei mai charismatici câștigători ai premiului Nobel, cum gândește surprinzătorul Papa Francisc și una dintre cele mai interesante cărți despre antreprenoriat pe care am citit-o în ultimii ani.
Mi-e greu sincer să cred că vei mai găsi undeva o selecție atât de variată de lectură :P, dar ai ocazia să mă contrazici în zona de comentarii.
Daily Rituals – o carte care sintetizează rutinile zilnice ale unora dintre cei mai importanți artiști, scriitori, în general oameni celebri. Din această carte am învățat faptul că creativitatea este un rezultat al rutinei, nu al unui moment de sclipire, așadar este ceva mai degrabă provocat, mecanic, decât spontan, natural.
How to Read a Book – deși poate părea amuzant că citesc o carte despre cum să citești o carte, trebuie menționat faptul că o carte, în funcție de subiectul pe care îl abordează, te poate ajuta să descoperi lucruri diferite în funcție de strategia de citire pe care o abordezi. Așadar, cum obiectivul meu este să învăț mai multe dintr-o carte, am nevoie să cercetez modul cum cititul unei cărți poate fi abordat, iar How to Read a Book este cea mai celebră carte care analizează cititul.
Succesul redefinit – este o carte scrisă de fondatoarea Huffington Post, unul dintre cele mai populare site-uri de media din lume. Cartea prezintă momentul de trezire al Arianei Huffington, care epuizată și consumată de munca ei, s-a decis să-și restructureze viața și să își redefinească succesul personal nu prin muncă asiduă, ci printr-un echilibru al planurilor profesional + personal.
Biografia lui Alex Ferguson este un volum care prezintă personalitatea deosebită a celebrului antrenor al lui Manchester United. Alex Ferguson reprezintă o filă dintr-o istoria fotbalului, în mod clar una care trebuie citită și înțeleasă. Ferguson a obținut împreună cu United 38 de trofee în 25 de ani.
Meditațiile lui Marcus Aurelius reprezintă o colectie de gânduri și idei ale unuia dintre cei mai de seamă stoici. Mi se pare foarte important să studiezi felul cum gândeau diverși oameni celebri din trecut. Înțelegând trecutul, poți influența viitorul, iar meditațiile lui Marcus Aurelius reprezintă o explorare interesantă a minții unui împărat roman.
Mindfulness zi de zi este o introducere în mindfulness, adică o stare de prezență conștientă. Mindfulness este o metodă foarte bună pentru a trăi mai mult în prezent, pentru a te detașa de diferite emoții și situații și pentru a lua decizii etice.
Ce-ți pasă ție de părerile altora este o carte care cuprinde mai multe povești și relatări ale lui Richard P. Feynman, un om extrem de amuzant, profund și entuziast și laureat al unui premiu Nobel în fizică. În carte Feynman povestește despre prima lui soție, relația cu tatăl său, diverse întâlniri cu oameni faimoși ai vremii și dezastrul navetei Challenger, din a cărei comisie pentru examinarea a accidentului a făcut parte.
Convorbiri cu Papa Francisc reprezintă o colectie de interviuri cu Papa Francisc, pe vremea când era unul dintre principalii clerici ai Argentinei. Cartea este mai degrabă despre mediul instabil (economic, politic și social) din Argentina și atinge tangențial și câteva subiecte mai interesante: educație, munca și etica.
Zero to One de Peter Thiel reprezintă o colecție de eseuri, gânduri, concepte și idei extrase din cursul de antreprenoriat al co-fondatorului PayPal. Deși este o carte plasată în realitatea economică a Statelor Unite, este mai degrabă o colecție de gânduri de filosofie de business, decât un ghid pentru antreprenori. Thiel dă foarte multe exemple, inclusiv din trecutul lui ca antreprenor și îndeamnă pe oricine care îi citește cartea să creeze un business care încearcă să creeze un produs nou, decât o copie la ceva ce există deja.
Cum ți se pare selecția de cărți?
E vreuna care te-a făcut curios?
Ce cărți ne recomanzi să citim în iulie?
Adrian Mitis
Iata clipa tihnei cititului ce ni s-a dat, de neignorat intr-o lume in care mai toti, pentru a nu-si auzi gandurile, asculta muzica la casti.