Nu știi ce să citești luna aceasta? Nicio problemă, îți ofer eu 8 sugestii de cărți, numai bune de citit.
Dacă vrei să înveți mai multe despre cum functionează obiceiurile, cum să ții minte pentru totdeauna lucrurile care contează pentru tine, ce înseamnă cu adevărat să fii introvert, ce înseamnă să fii un prieten adevărat, cum funcționează universul, cum învață copiii, atunci lista de mai jos este pentru tine.
The Power of Habit
The Power of Habit – o carte te învață cum se formează obiceiurile, de ce e așa de greu uneori să scapi de un obicei vechi și cum anume poți să iți îmbunătățești aspecte majore ale vieții tale. Așadar, dacă vrei să înțelegi de ce nu poți să slăbești, de ce mănânci prea multe dulciuri, de ce procrastinezi petrecându-ți timpul pe Facebook, cartea asta e pentru tine.
MoonWalking With Einstein
Moonwalking with Einstein – Cu numai un 1 an de antrenament Joshua Foer, un jurnalist care se autodescrie ca având o memorie mediocră, a reușit să câștige campionatul național de memorare. În cartea lui, Joshua povestește ce oameni a întâlnit pe parcursul acestui experiment, cine l-a ajutat să se pregătească, din ce era compus antrenamentul lui și ce poți face tu ca să îți îmbunătățești memoria. Dacă ai nevoie să reții subiecte/formule complexe, pe care nu le poți înțelege la nivel logic sau demonstrativ, îți recomand să cumperi cartea asta, ca să te ajute în vremurile grele.
Quiet
Quiet – o carte despre ceea ce se întâmplă în viața și în mintea introverților. Dimensiunile introvert/extrovert reprezintă un mod foarte influent de a vedea șansele la un viitor ale unei persoane, iar Susan Cain clarifică faptul că lumea nu aparține extroverților, deși asta ar fi credința populară.
Micul Prinț
Micul Prinț – este amuzant să vezi cum cărți care ți-au plăcut atunci când erai mic sunt atât de pline de înțeles și cum ascund minunate lecții despre viață. Micul Prinț, deși este o carte pentru copii, are o cu totul altă însemnătate atunci când o citești fiind capabil să citești și printre rânduri. O lecție despre prietenie, sacrificiu și despre autenticitate. Mi-a plăcut atât de mult încât mă gândesc să o recitesc la fiecare 2 săptămâni, să văd ce mai descopăr printre rândurile scrise Antoine de Saint-Exupery.
Înțelepciunea nesiguranței
Înțelepciunea nesiguranței este o carte foarte bună scrisă de Alan Watts, un filosof britanic puternic influențat de Zen și Budhism, care a dorit să introducă civilizația vestică în cultura și principiile Estului. Cartea vorbește despre legea efortului inversat, care spune cu cât alergăm mai mult după un anumit lucru, cu atât o să ne fie mai greu să îl obținem. Dorința de a citi această carte a fost creată de Antidotul, care cercetează și ea această lege a efortului inversat.
Teoria Universală
Teoria Universală este o carte care te va face să te reîndrăgostești de fizică cu ajutorul lui Stephen Hawking. Cartea cuprinde o serie de 7 prelegeri ale Hawking în care acesta caută să explice felul cum am ajuns să vedem Universul, așa cum îl înțelegem acum. Așadar dacă vrei să înțelegi mai bine ce a fost Big Bang-ul, ce sunt găurile negre (și ce culoare au), gravitația și alte concepte elementare din fizică și cosmologie, trebuie neapărat să citești această carte, scrisă de Hawking pe înțelesul tuturor. Cartea aceasta trebuie citită de cel puțin 3 ori: o dată ca să vezi despre ce e vorba și să îți notezi termenii pe care nu-i cunoști, a doua oară ca să o înțelegi după ce ai citit mai mult despre termenii pe care nu-i cunoșteai și a treia oară ca să înțelegi toate lucrurile pe care le-a spus Hawking de prima dată.
Drama copilului dotat
Drama copilului dotat este o carte care analizează legătura dintre mamă și copil. În principal tratează problema părinților narcisiști sau care caută să impună un anumit comportament copilului lor, copilul creându-și un obicei în a-și reprima sentimentele și emoțiile, astfel încât mama să aibe grijă de el și să îl suporte. Ideea de dotat nu se referă la inteligență sporită, ci mai degrabă la capacitatea copilului de a-și reprima propriile sentimente și să fie atent la sentimentele mamei, astfel încât el să poată avea o existență alături de mama sa. Practic copilul își refuză propria identitate emoțională și o acceptă pe cea a mamei sale (Mama decide în mare când ar fi ok să plângă sau să mănânce, când ar trebui să se joace etc). Fiind scrisă de un psihoterapeut, cartea arată cum aceste trăiri reprimate din trecut îl afectează pe adult. Deși încă nu sunt părinte și cu siguranță nu sunt femeie 😛 o consider o carte extrem de interesantă și care merită citită de către orice este interesat de relația cu un copil mic (din stadiu de sugar și mergând până la vârsta la care îl dai la școală). Este o carte scurtă, dar profundă, trebuie citită de câteva ori, cu scopul de a lăsa ideile din carte să se sedimenteze adânc în psihicul părinților.
Liber să înveți
Liber să înveți este o carte care analizează felul în care copiii învață și în special, partea de spirit ludic. Pe măsură ce societatea a avansat, jocul a dispărut din ce în ce mai mult din rutina copiilor și din strategia de predare a pedagogilor și a fost înlocuit cu stresul și cu așteptările exagerate ale părinților față de copiii lor, care își obligă odraslele să pună bazele unui “CV” încă de la vârste atât de fragede, încât când citești despre lucrurile acestea și le compari cu copilăria ta, ți se par așteptări absurde și ridicole. Dacă ești părinte, trebuie să pui mâna pe cartea asta.
Ai citit vreuna dintre sugestiile de mai sus? Ce ne recomanzi tu să citim în aprilie?
Razvan Avram says
Locuri de Munca – Operator OnLine ! Uneori Oportunitatile ”pica din cer” Esti
salariat si nu-ti ajung banii? Esti somer si cauti un loc de munca? Inca nu ai gasit
jobul care sa-ti asigure un trai linistit? Incheiati imediat contract legal si incepeti
rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila!
Nu este un job, ci o afacere. Tu vrei stabilitate, vrei siguranta, vrei performanta. Si
le vei obtine, dar numai daca acorzi maxima importanta construirii solide şi
migaloase a unei afaceri puternice! Concentreaza-te pe obiective ce pot fi atinse
rapid si usor ,dar acorda atentie deplina si planului pe termen lung al afacerii!
Puteti desfasura aceasta activitate acasa la dumneavoastra de la calculatorul
personal.
Cerinte:
– cunostinte minime PC
– necesar calculator
– conexiune internet
– varsta minima 18 ani
– rabdare
– seriozitate
Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional pana in punctul
in care veti reusi sa va descurcati singur in aceasta activitate profesionala. Program
part-time/full-time . Cu perseverenta, 2-3 ore pe zi poti obtine cel putin
300 $ lunar sau chiar mai mult. Oferim si cerem seriozitate maxima. Va oferim
detalii dupa ce trimiteti textul PROIECT la adresa de email: razvan.lead_2011@yahoo.com
Razvan Avram says
Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala a cartilor electronice. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: razvan.lead_2011@yahoo.com