1 Carte pe Saptamana

Carti bune si dezvoltare personala

INTRĂ ÎN COMUNITATEA PASIONAŢILOR DE CĂRŢI

Şi vei primi GRATUIT pe email recomandări de cărţi bune şi sfaturi despre cum să devii mai deştept.

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

  • Carti bune
  • Top Carti
  • Comunitate
  • Carti online

Interviu cu Ely Bradavschi despre cartile care o pasioneaza

Cărți celebre de citit într-o viață! - Recomandările noastre!

Cărți celebre de citit într-o viață! - Recomandările noastre!

  • Facebook
  • Gmail

Continuăm seria de articole cu colega noastră Ely.

1cps. Cum te numeşti? Ce faci în momentul de faţă şi cum arată o zi din viaţa ta?

Hei! Hei! Sunt Ely Bradavschi și sunt una din persoanele care contribuie scrierea articolelor de pe acest blog. O zi din viața mea este puțin diferită de cea a colegilor mei.

Îmi place foarte mult să vizitez locuri noi și de câțiva ani mi-am propus să vizitez cel puțin o țară nouă în fiecare an. Dar pentru că nu pot merge în fiecare lună într-o aventură nouă, am zis să îmi aleg o meserie plină de provocări.

Lucrez ca inginer proiectant la o companie ce contribuie la creearea de roboți industriali. Ingineria este prima mea pasiune, dar fiind o meserie tehnică, dintotdeauna am simțit nevoia să fac și lucruri pentru suflet.

Am fost o mică tocilară, și încă sunt :D, așa că am citit tot ce am prins: cărți clasice de dragoste sau contemporane, de dezvoltare personală, cărți de fizică, mecanică, chimie sau biologie.

Seara când ajung acasă, citesc sau scriu pe blog în timp ce pisica mea se alintă pe lângă mine.

1cps. Cât de mult citeşti şi care sunt interesele tale faţă de cărţi?

Recunosc, acum aproximativ un an devoram mult mai multe cărți. Acum reușesc să citesc tot mai puțin, dar nu mă las, cum prind puțin timp singură, profit și citesc.

Nu pot spune că am un stil care mă reprezintă pentru că am citit toate tipurile de cărți posibile. Dar cărțile fantastice sunt cele care mă atrag cel mai mult.

Îmi place să fiu teleportată într-o lume cu totul diferită de cea în care trăiesc, mi-ar plăcea să existe magie, creaturi fantastice și lumi paralele. Tipul acesta de cărți îmi stimulează imaginația, fiind totul diferit, e mai greu să îmi imaginez lumea pe care o conturează autorul.

Dar în același timp îmi plac și cărțile tehnice despre dezvoltare personală, cu studii și rezultate științifice clare.

1cps. Care este ultima carte citită şi de ce crezi că ar trebui citită?

După cum am spus și mai devreme îmi place să citesc despre lumi cu totul diferite de cea în care trăim. Ultima carte pe care am citit-o se numește ”Un tron întunecat” de Kendare Blake care face parte din seria ”Trei coroane întunecate”.

După cum puteți observa și din titlu, este o carte destul de dark ce conturează o lume crudă, dar o lume în care magia există și surprizele te încântă cu fiecare pagină. Este genul de carte care poate inspira un serial de succes.

Mai toată acțiunea se petrece pe insula Fennbrin, unde la fiecare generație se naște un set de triplete, trei regine. Acestea sunt toate moștenitoare, cu drepturi egale la coroană și fiecare are un talent unic și fantastic.

Mirabela stăpânește elementele, Katharine este o otrăvitoare și Arsinoe domină natura. Sau așa au crezut…

Dar pentru a deveni regină, nu e suficientă originea regală. Fiecare soră trebuie să lupte pentru tron. Dar nu e o luptă oarecare în care cineva câștigă sau pierde, este o luptă pe viață și pe moarte. Ultima regină rămasă în viață primește coroana.

Recomand această carte pentru că pe lângă faptul că îți stimulează imaginația, oferă și lecții de viață. Este o carte destul de ușor de citit, perfectă pentru atunci când mergi în vacanță. Eu am citit-o în primele trei zile de concediu, noroc ca mai aveam o carte de rezervă cu mine. 😀

1cps. Care sunt cele mai bune 3 cărţi din punctul tău de vedere?

Este foarte greu să aleg numai trei. O să încerc totuși.

  1. ”Singur pe Lume” de Hector Malot – cartea mea preferată din toate timpurile. Nu pot fi obiectivă în legătură cu acest roman pentru că e cartea copilăriei mele. Hector Malot a reușit să scrie atât de bine cartea încât de fiecare dată când o citesc mi-l imaginez pe Capri cum salută cu lăbuța la inimă, pe Remi cum zice tragic ”Sunt un copil găsit” sau pe Vitalis cum zice vesel ”Înainte, copii!”. Este o poveste despre maturizare și despre cum să nu uiți niciodată de copilul din tine.
  2. ”Tu ești Placebo” de Dr. Joe Dispenza – Această carte combină cele mai noi cercetări din neuroștiință, biologie, psihologie, hipnoză, condiționare comportamentală și mecanică cuantică pentru a scoate misterul din modul în care funcționează efectul placebo si pentru a ne ajuta să îl folosim chiar noi în dezvoltarea noastră personală.
  3. ”Conspirația” de Dan Brown – În care un satelit NASA face o descoperire ciudată într-un ghețar din Arctica, descoperire care odată validată poate schimba tot ceea ce știm despre apariția noastră în univers. Casa Albă trimite la fața locului o echipă de specialiști printre care pe Rachel Sexton și pe Michael Tolland care fac o descoperire care trimite o echipă de asasini pe urmele lor. O carte plină de acțiune, intrigi și întorsături de situație.

În momentul de față citesc seria de cărți ”Game of Thrones” de George R.R. Martin și chiar dacă sunt de abia la a doua carte, sunt sigură că o să ajungă în topul cărților mele preferate.

1cps. Un mesaj pentru cititorii 1cartepesaptamana.ro?

Un om cât trăiește, învață. Acesta este unul din cele mai importante lucruri învățate de la părinții mei care mi-au transmis și dragostea față de cărți.

Călătorește, visează, iubește și nu uita să privești din când în când prin ochii copiilor, pentru că lumea e mai frumoasă prin ochii lor.

1cps. Mulţumim pentru interviu şi pentru implicarea în acest proiect.

Cu mare drag! Iar eu mulțumesc pentru oportunitatea de a transmite și altor persoane pasiunea mea pentru cărți.

  • Facebook
  • Gmail

Te-ar putea interesa si:

  • Top carti din prima jumatate a anului 2020
  • Ziua internationala a cartii - 35 de Lucruri interesante despre Carti
  • Carti de Citit in Casa: Ce am citit noi
  • Istoria cărților interzise: o privire asupra cărților care au fost cenzurate de-a lungul timpului și a motivelor din spatele cenzurii.
  • Scriitorul lunii mai: Agnes Martin-Lugand
  • Carti care te vor ajuta sa iti intelegi copilul mai bine

INTRA IN COMUNITATEA PASIONATILOR DE CARTI

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

Carti care merita citite

Dacă îţi place să citeşti în fiecare săptămână și ai nevoie de idei de cărţi bune, îți recomandăm să navighezi prin topurile de mai jos.

  • Cărți pentru oameni deștepți
  • Carti de dezvoltare personală
  • Cărți de afaceri
  • Cărți despre antreprenoriat
  • Cărți de marketing
  • Lista celor 100 de cărți citite
  • Cărți despre lifestyle design
  • Cărți despre motivarea oamenilor
  • Cărți despre relatii interpersonale
  • Cărți despre despre Steve Jobs

INTRA IN COMUNITATEA PASIONATILOR DE CARTI

Si vei primi GRATUIT pe email recomandari de carti bune si sfaturi despre cum sa devii mai destept.

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

  • Despre Noi
  • Politica de confidentialitate, Cookie-uri şi Protectia Datelor
  • Contact
  • Recenzii Carti