Am citit de curând o carte foarte simpatică despre persoanele care fac diverse “hack”-uri, astfel încât să își facă munca mai ușoară.
Cartea este foarte interesantă și o să îți povestesc imediat despre ea.
Dar mai întâi să îți povestesc un pic despre concursul prin care poți câștiga Hacking Work: Breaking Stupid Rules for smart results de Bill Jensen și Josh Klein.
UPDATE CONCURS:
Câștigătorul concursului este de fapt o câștigătoare……………………………………………………………………………………………………………………… și conform random.org cartea Hacking Work: Breaking Stupid Rules for Smart Results a fost câștigată de SIMONA POPA.
Aveți aici PROBA VIDEO.
Felicitări Simona, o să intru în contact cu tine ca să vedem pașii următori necesari ca să intri în posesia cărții.
Hacking Work: Breaking Stupid Rules for Smart Results
Este o carte care se citește extrem de ușor și este extrem de entertaining.
Autorii, Bill Jensen și Josh Klein, se învârt în jurul ideii că oamenii sunt niște hackeri înăscuți.
De când erai mic și îți demontai jucăriile ca să înțelegi felul cum funcționau sau când reparai diverse lucruri pe care le stricai prin tot felul de artificii inventive. De atunci ești hacker.
Însă abilitatea aceasta de a face “hacking”, care reprezintă de fapt o acțiune de a dezasambla un sistem cu scopul de a-l înțelege mai bine și de a-l face mai bun/eficient, este o abilitate pe care mulți o reneagă sau o atrofiază.
Uneori nu este din vina lor că își pierd curiozitatea de a dezasambla sisteme, ci această dorință este reprimată de manageri sau de un mediu de lucru nu tocmai care stimulează.
Hacking Work te determină să îți redescoperi curiozitatea de a face hacking cu scopul de a-ți face munca ta și a altora mai ușoară și să devii mai productiv.
Work smarter, not harder.
Misiunea cărții este destul de clară, nu? 🙂
Este, îți zic eu.
În carte se dau extrem de multe exemple de persoane care au încălcat regulile pentru a-și face locul de muncă mai plăcut și de a face viața tuturor ceva mai liniștită.
Un angajat într-o bancă, a hackuit propria bază de date cu clienții băncii, la care avea acces în trecut printr-un set de proceduri extrem de neproductive, cu scopul de a stabili o conexiune directă, ca să extragă niște rapoarte într-un timp de multe ori mai scurt decât o făcea în trecut.
Datorită inițiativei lui interzise de a hackui sistemul, a rezolvat problemele ariei lui de responsabilitate și cei care aveau nevoie de rapoartele lui, care înainte mai întârziau din cauza greutății cu care puteau fi extrase, sunt foarte mulțumiți pentru că primesc ceea ce aveau nevoie mai repede și cu 100% acuratețe.
Cartea e plină cu astfel de exemple de oameni care au încălcat niște reguli pentru a avea rezultate deștepte.
Oameni care își dădeau sms-uri în timpul ședințelor cu scopul de a ajunge mai repede la o decizie, întâlniri secrete ale angajaților cu scopul de a propune noi implementări pentru a optimiza fluxul de sarcini, discuții pe chat ascunse de ochii angajatorilor pentru a putea colabora împreună pe proiecte inovative și lista poate continua lejer.
Ce m-a surprins însă la această carte a fost faptul că nu este neapărat o carte doar despre corporatiști deștepți, care schimbă reguli.
Este o carte despre inițiativă, gândire creativă și luarea riscurilor calculate.
În carte ești încurajat la tot pasul să ai un proiect antreprenorial, să faci ce e mai bine pentru tine, să contrazici regulile acolo unde ele împiedică progresul.
Cartea este foarte bună și ar trebui să te înscrii neapărat în concurs pentru a o și câștiga.
Indiferent că o câștigi sau nu, eu îți recomand de pe acum să o și cumperi.
Din cauza acestei cărți am îndoit câteva zeci de colțuri de pagini pentru a mă reîntoarce pentru o lectură aprofundată și eventuale citări de exemple.
Deci da, consider că este o carte care își merită banii.