Dacă nu îți place să citești la mare, la soare cărti de dezvoltare personală, am pregătit un top cu cărți perfecte pentru tine. Ai 25 de povești captivante pe care să le sorbi dimineața la cafea, să le servești ca desert la prânz cu o înghețată răcoritoare sau după cină, relaxându-te cu un pahar de vin alături.
Tocmai am descris o zi perfectă de vară pentru tine? Atunci bifează ce ai citit până acum din lista de mai jos și selectează ce nu ai citit. Merită să le iei cu tine oriunde ai merge vara asta.
Top 25 de cărți de citit vara asta
OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEA DE AGNES MARTIN-LUGAND
Cărțile scrise de Agnes Martin-Lugand se bucură de un mare succes. Cu siguranță ai auzit că oamenii fericiți citesc și beau cafea. Acum va trebui să citești să vezi dacă așa este. Cartea te va prinde de la primele pagini, scrisul este lejer și lectura va fi una relaxantă la cafea, poate și cu o priveliște frumoasă de concediu.
Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale și continuă cu cea mai cumplită depresie. Totuși, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda.
”Tehnica mea funcționa. Asta mi-am spus în vreme ce mă așezam pentru prima oară pe nisip ca să privesc marea. Întâmplarea mă adusese în locul potrivit, parcă eram singură pe lume. Am închis ochii, legănată de vuietul valurilor care se spărgeau la câțiva metri de mine. Vântul îmi biciuia pielea și mă făcea să lăcrimez, plămânii mi se umpleau de oxigen iodat.” – fragment din carte
FIICA CEASORNICARULUI DE KATE MORTON
Romanele scriitoarei australiene Kate Morton s-au vândut în 11 milioane de exemplare în 42 de țări, fiind traduse în 34 de limbi. ”Fiica ceasornicarului” este una dintre ele. Dacă nu ai citit-o până acum, te invit să afli de ce să o faci.
Cartea te îndeamnă să meditezi asupra artei, să reflectezi asupra adevărului, a iubirii și a frumuseții, dar mai ales asupra pierderii și a felului în care aceasta marchează drumul nostru în viață. Varianta în limba engleză o găsești aici.
Dacă apreciezi stilul de scriere al autoarelor Charlotte Bronte și Jane Austen, Kate Morton te va cuceri cu siguranță. Două secole îmbinate unic într-o poveste absolut fascinantă!
Elodie Winslow, o arhivistă londoneză, dă din întâmplare peste o geantă veche, în care găsește carnetul de schițe ce pare să fi aparținut unui pictor victorian și fotografia unei tinere de o frumusețe aparte. De ce simte că femeia din fotografie are ceva să-i transmită?
ACOLO UNDE FEMEILE SUNT REGI DE CHRISTIE WATSON
Lumea exotică a Nigeriei, cu senzațiile, culorile și mirosurile care o definesc, iubirea maternă în cele mai felurite reprezentări ale sale , o dragoste familială pe fundalul tensiunilor sociale, o poveste emoționantă scrisă cu empatie, cu o forță uriașă.
Elijah și Deborah, fiu și mamă, o poveste emoționantă în jurul căreia Christie Watson a zugrăvit portretul unei lumi sfâșiate de conflicte religioase, de rasă și de apartenența socială.
Elijah este un băiețel nigerian de șapte ani, născut în Anglia. Aflat în plin proces de adopție, Elijah este împărțit între iubirea pentru mama biologică, Deborah și cea adoptivă, Nikki. La un moment dat, asistenții sociali descoperă ca Elijah a fost abuzat și traumatizat fizic și psihic.
În lupta lui de a se accepta și de a-și găsi liniștea alături de noua sa familie, Elijah vrea să se convingă, totuși, de dragostea lui Deborah, iar prețul pe care îl plătește este devastator.
MADAME PICASSO DE ANNE GIRARD
…sau povestea femeii care i-a furat inima celui mai mare artist al secolului XX. Pablo este fermecat irevocabil de Eva Gouel și, ceea ce începe ca o aventură complicată, se transformă în prima mare poveste de dragoste din viața lui.
Cred că toată lumea a auzit de Pablo Picasso și de viața lui tumultoasă, dominată de sărăcie, strălucire, iubiri și pasiuni. Dar această carte nu este despre el, este despre ea, despre o eroină uimitoare și despre povestea ei nespusă. Și despre Parisul secolului XX.
Pe lângă povestea de dragoste, vei citi și despre Parisul în plin război, pierderile suferite, oamenii care plecau pe câmpul de luptă, femeile plângând, o realitate istorică îmbinată frumos cu ficțiunea.
Anne Girard, pe numele ei real Diane Haegar, a studiat istoria, literatura și psihologia. A publicat 15 romane și a făcut multe călătorii de cercetare. A fost și în Provence unde l-a cunoscut pe unul dintre ultimii prieteni în viață ai lui Pablo Picasso.
HEMINGWAY ȘI CU MINE DE PAULA MCLAIN
Paula Mclain s-a declarat atrasă de poveștile femeilor curajoase care își controlează singure destinul. Astfel, a apărut această poveste intrigantă dintre Ernest Hemingway și celebra corespondentă de război și scriitoare – Martha Gellhorn.
Povestea este spusă de Martha, o femeie foarte independentă, o pionieră a timpurilor ei, când majoritatea femeilor nu își doreau cariere ci doar viață de familie liniștită. Nu numai femeile nu ar fi făcut ce ea a făcut, dar nici mulți bărbați: să meargă în zone de război, pline de pericole și să încerce să aducă informații cât mai corecte.
Aflându-se în Key West cu mama și fratele ei, Martha îl cunoaște întâmplător într-un bar pe Ernest Hemingway care era împreună cu cea de-a doua soție și cei doi copii. Încă de la început, între cei doi există scântei și o chimie incredibilă. Cum va fi oare relația lor?
ZULEIHA DESCHIDE OCHII DE GUZEL IAHINA
Și ce vede Zuleiha după ce deschide ochii? Iubirea pentru fiul său Yusuf, salvarea lui, pe ea insăși. O carte fascinantă, scrisă cu o forță extraordinară, care te scoate din confort. Personajele se transformă, rolurile se inversează, adevărurile devin incerte.
”Zuleida deschide ochii” este romanul de debut al scriitoarei Guzel Iahina și este inspirat din relatările bunicii ei, o învățătoare tătară care a petrecut șaisprezece ani într-o colonie de muncă din Siberia. Romanul s-a bucurat imediat de un succes răsunător și a primit multe premii prestigioase.
Fiecare detaliu freamătă, fiecare personaj își poartă propria dramă, iar cititorul vede și simte alături de ele. Pinii roșiatici, vuietul vântului, frământările oamenilor – toate sunt descrise cu deosebită claritate și intensitate.
O carte pe care nu o vei putea lăsa din mână până nu o termini!
FIICA NEGUSTORULUI DE MĂTASE DE DINAH JEFFERIES
Dacă ai citit și ți-a plăcut Soția plantatorului de ceai,”Fiica negustorului de mătase” cu siguranta te va fermeca. Te vei bucura de o lectură plăcută și , încă de la primele pagini, vei porni într-o călătorie în timp, vei simți spiritul vietnamez dar și atingerea rece și fină a mătăsii, hainele specifice și mirosul de bețișoare parfumate.
Le vei cunoaște pe Nicole, o fată de optsprezece ani, pe jumătate vietnameză, pe jumătate franțuzoaică și pe sora ei mai mare, Sylvie. După moartea mamei, Sylvie preia controlul întregii afaceri cu mătase a familiei, în vreme ce Nicole primește în grijă un magazin de mătase abandonat.
Romanul se transformă într-unul de dragoste atunci când cele două surori se îndrăgostesc de același bărbat.
FATA DIN GHEAȚĂ DE ROBERT BRYNDZA
Ca orice carte bună despe o crimă, o vei citi pe nerăsufate. „Ochii ei sunt larg deschiși. Buzele, ușor depărtate, parcă ar vrea să vorbească. Trupul ei mort este înghețat…”. Daca iubești thrillerele, această carte este potrivită pentru tine.
“Fata din gheață” este primul roman din seria ce o are ca protagonistă pe Erika Foster. Romanul s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare în doi ani de la lansare, iar cărțile din seria Erika Foster au fost traduse în 27 de limbi.
Ca investigator, Erika este un detectiv briliant: a rezolvat în trecut cazuri foarte dificile, își ascultă instinctul indiferent de reacțiile pe care le provoacă celor ce o înconjoară, nu se lasă intimidată de șefi sau de jocuri politice.
Un tânăr descoperă cadavrul unei femei sub un strat gros de gheață dintr-un lac aflat într-un parc londonez. Inspector-sef Erika Foster este chemată să conducă investigația pentru găsirea criminalului. Victima este o tânără de bani gata, foarte vizibilă în societate și care pare să aibă totul. Te-am cucerit deja?
MINCIUNI PE CANAPEA DE IRVIN D.YALOM
Își poate pierde un psihiatru mințile? Uite o întrebare intrigantă!
Cărțile lui Irvin D. Yalom au ceva aparte și te cuceresc de la primele pagini. Toată viața sa a fost fascinat de literatură, însă la presiunile familiei a ales o carieră medicală ca psihanalist. De-a lungul timpului a îmbinat foarte bine ficțiunea cu poveștile pacienților săi. Însă, ”Minciuni pe canapea” este 100% ficțiune.
Dacă o femeie dornică de răzbunare hotărăște să joace rolul de pacientă neajutorată, un psihanalist poate fi el păcălit, sedus, manipulat chiar în timpul ședințelor în care ar trebui să dețină controlul asupra pacienților? Ernest Lash este tânărul psihanalist care ignoră sfaturile mentorului său și Caroline Leftamn este femeia convinsă că Ernest este motivul pentru care soțul ei a părăsit-o.
Oare răzbunarea ei va fi dulce?
OSCAR SI TANTI ROZ DE ERIC EMMANUEL SCHMITT
Dacă ești fan cărți scrise Eric Emmanuel Schmitt trebuie să știi că ”Oscar și Tanti Roz” este cel mai citit roman al său.
Oscar are zece ani și trăiește într-un spital. Este bolnav de leucemie și stie că va muri. Singura care îi dă un strop de poftă de viață este tanti Roz, o infirmieră tare simpatică. Tot ea îl convinge pe Oscar să trăiască în fiecare zi de parcă ar dura 10 ani.
Astfel, Oscar trăiește viața pe repede înainte și îi scrie lui Dumnezeu despre tot ce i se întâmplă. Da, se poate să citești cartea plângând, dar vei învăța că viața trebuie prețuită și trăită la maxim în fiecare zi. Se poate!
Povestea lui Oscar și a prietenei lui Tanti Roz este scurtă, dar intensă, poate fi tristă dar cu siguranță este plină de imaginație, iubire, prietenie.
ULTIMUL TREN SPRE ISTANBUL DE AYSE KULIN
Când vei ține cartea în mână, pregătește-te să pornești într-o călătorie la fel de liniștită precum mișcarea roților de tren. Este o călătorie care te poartă din Ankara la Paris, apoi la Berlin și Istanbul, este o poveste de dragoste și o lecție despre cum să-ți urmezi propriul drum.
Prietenie, invidie, răutate, gelozie, război, solidaritate, iubire, pe toate le găsești în romanul lui Ayse Kulin. Deși este ficțiune, realitatea acelor vremuri te izbește te multe ori.
Selva este fiica unui conducător otoman care pleacă la Paris să înceapă o nouă viață cu Rafael, soțul ei și fiul unui medic evreu. Numai că Franța e invadată de naziști. Cei doi îndrăgostiți aflați în exil descoperă că nimic nu poate desface legăturile de familie.
Varianta în limba engleză o găsești aici
TOATĂ LUMINA PE CARE NU O PUTEM VEDEA DE ANTHONY DOERR
Romanul lui Anthony Doerr readuce în atenție evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial printr-o perspectivă inovatoare. Povestea a doi adolescenți surprinde frânturi de gânduri și sentimente ce redau starea oamenilor în acele vremuri tulburi.
Marie Laure LeBlanc și Werner Pfenning ajung să se întâlnească în timp ce amândoi încearcă să depășească suferința fizică și psihică îndurată în timpul războiului.
”Toată lumina pe care nu o putem vedea” a fost recompensată cu un Pulitzer, s-a clasat în Topul 10 al cărţilor realizat de către New York Times în anul lansării şi tradusă în peste 40 de limbi. Ceea ce o diferențiază de o carte de război este stilul scrisului lui Doerr, felul în care descrie situațiile și personajele, începând chiar de la titlu.
Pentru că asta ne oferă: o lumină pe care nu o putem vedea, o poveste de dragoste presărată cu un thriller ușor și servită cu o porție de mister.
TATUATORUL DE LA AUSCHWITZ DE HEATHER MORRIS
Un milion de exemplare vândute în nouă luni de la apariție, cel mai bine vândut roman în Marea Britanie și Irlanda în 2018, bestseller în SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, Olanda, Portugalia, Ungaria, carte tradusă în peste 35 de țări, toate sunt atribuite acestei povești scrise de Heather Morris.
”Tatuatorul de la Auschwitz” se bazează pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albăstrui tatuate pe brațele prizonierilor, femei și bărbați deopotrivă. Dar există și o poveste de dragoste.
Povestea de dragoste dintre Lale si Gita este înduioșătoare și cu totul aparte, demonstrându-ți că iubirea poate învinge chiar și în cele mai neprielnice condiții. Postafața cărții este scrisă de copilul lor, Gary, născut în 1961, în libertate.
În 2020 este programată lansarea unui serial inspirat de această carte, pentru a marca 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz.
PRIETENA MEA GENIALĂ DE ELENA FERRANTE
Cărțile scrise de Elena Ferrante crează dependență. Asta e concluzia după ce citești minim una. “Romanele lui Ferrante sunt intense, cu o tușă personală extrem de puternică și tocmai din pricina asta capătă înfățișarea unei confesiuni în fața cititorului luat prin surprindere.” – The New Yorker
Lila și Elena sunt protagonistele acestei prime părți din tetralogia Napoletana care urmărește destinul a două femei, o prietenie de aproape 60 de ani, timp în care devin femei, soții, mame și apoi stăpânele propriilor vieți. Niște stâlpi sociali înalți, construiți cu mândrie de orice femeie.
Acest prim volum le urmărește pe cele două prietene de la prima lor întâlnire decisivă, când aveau zece ani, apoi în anii de școală și de-a lungul perioadei zbuciumate a adolescenței.
Relaţia dintre cele două ia adesea forma unei competiţii, iar sentimentele sunt de admiraţie şi respect reciproc, amestecându-se cu invidie şi chiar cu dispreţ.
O carte pe care o vei citi poate cu gândul la prietena ta cea mai bună și chiar i-o poți împrumuta după ce te întorci din vacanță.
BIRD BOX: ORBEȘTE DE JOSH MALERMAN
Te consideri un părinte bun? Malorie își crește copiii așa cum poate : cu ușile încuiate, draperiile trase și toate ferestrele acoperite cu saltele, să nu poată pătrunde nicio rază de lumină. Ca să nu poată desluși inamicul invizibil care a pus stăpânire pe întreaga lume și care îi transformă pe toți cei care-l privesc în criminali violenți și, în cele din urmă, în sinucigași.
Si orice s-ar întâmpla, nu deschide ochii! Călătoria pe care o fac Malorie și copiii este o acțiune disperată către un loc mai sigur. Este un thriller psihologic atât de bine scris, încât amintirea sa te va bântui de-a dreptul mult timp după ce îl vei fi terminat de citit.
Josh Malerman este scriitor american, cântăreț și compozitor pentru trupa The High Strung. Bird Box este prima lui carte publicată și a devenit un fenomen. Filmul realizat după carte, având-o pe Sandra Bullock în rolul principal a fost vizionat de 45 de milioane de conturi Netflix în prima săptămână de la lansare.
UN APARTAMENT LA PARIS DE GUILLAUME MUSSO
Madeline și Gaspard nu se cunosc și închiriază același apartament în Paris, apartamentul pictorului Sean Lorenz care a murit cu un an în urmă. Madeleine a lucrat în criminalistică în Manchester, apoi la New York. Locuise și la Paris o vreme, iar aici se întorcea de fiecare dată când simțea nevoia să se regăsească. Gaspard, un scriitor în căutarea inspirației, obișnuia să petreacă anual o lună în capitala Franței pentru a scrie o nouă piesă de teatru.
Un thriller irezistibil, pe care pur și simplu nu îl vei putea lăsa din mână. Sean Lorenzo și ale sale tablouri devin un personaj interesant al poveștii, la fel și apartamentul închiriat din greșeală de amândoi.
Fascinați de povestea lui Sean Lorenz, Madeline și Gaspard află că pictorul a lăsat în urma lui trei tablouri încă nedescoperite. Atunci decid să își unească forțele pentru a le găsi dar tragica anchetă care va scoate la iveală secretul lui Lorenz le va schimba viețile pentru totdeauna.
Povestea este captivantă, misterioasă și imprevizibilă. Așa cum te-ai aștepta de la orice poveste care poartă semnătura lui Musso.
FATA DIN TREN DE PAULA HAWKINS
Pregătește-te să fii cucerit de un thriller psihologic! Rachel merge în fiecare dimineață cu același tren. Știe că va aștepta la același semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineață al unui cuplu ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată.
I-a botezat „Jess și Jason“ și viața lor i se pare perfectă. Până când într-o zi vede ceva ce o șochează. Totul se schimbă și Rachel are șansa de a lua parte la viețile pe care le-a observat doar de pe margine.
Varianta în engleză o găsești aici
Rachel are o problemă cu alcoolul, iar asta i-a distrus căsnicia și cariera. Tom, fostul ei soț, trăiește acum în casa lor cu noua lui soție, Anna, iar împreună au și un copil pe care Rachel nu i l-a putut oferi. Acum, ea este mâncată de vină și de tristețe, iar alcoolul este felul ei de a uita tot. În fiecare dimineață, Rachel merge cu același tren spre Londra.
„Fata din tren este un roman de suspans remarcabil. M-a ținut treaz o noapte întreagă.“ – Stephen King
După ce citești cartea, te invit să vezi și filmul, la fel de intrigant.
BĂRBATUL CARE N-A MAI SUNAT DE ROSIE WALSH
Dacă îți plac romanele de dragoste, condimentate cu scene emoționante, încărcate de suspans și scene imprevizibile, această carte este exact ce ai nevoie să citești în vacanță. S-ar putea să faci noapte albă ca să o termini.
Sarah îl cunoaște pe Eddie de care se îndrăgostește nebunește. Petrec o săptămână împreună, apoi el dispare. Imaginează-ți că întâlnești un bărbat, că petreceți împreună șase zile de neuitat și că te îndrăgostești nebunește de el.
Sentimentul este reciproc, o simți cu toată ființa ta. Așa că atunci când pleacă într-o călătorie și promite să te sune de la aeroport, nu ai niciun motiv să crezi că n-o va face. Dar el nu mai suna. Tu ce ai face?
Povestea este structurată in 3 părți, ultima fiind rezervată celui care nu a mai sunat pentru că are și el niște explicații de dat, așa-i?
BIBLIOTECARA DE LA AUSCHWITZ DE ANTONIO G.
Dita are 14 ani și se află la Auschwitz. Are un singur scop: de a ține ascunse câteva cărți cu care oferă lecții interzise copiilor: „Scurtă istorie a omenirii”, de H.G. Wells, o gramatică de limba rusă, un manual de geometrie analitică și „Contele de Monte Cristo” în franceză.
Fredy este supraveghetorul blocului 31 și confidentul Ditei. Bătălia ei cu viața la Auschwitz începe atunci când Fredy, alături de alți profesori, sunt nevoiți să se mute în alt lagăr.
Așa cum probabil te aștepți, cartea este o poveste de groază și eroism, speranță și disperare, o carte tristă care explică în detaliu ororile care au fost experimentate în lagăr. Și totuși, nu ai cum să nu vrei să o citesti, să afli detalii despre bibliotecă și despre bibliotecara de la Auschwitz.
Este o descriere corectă a ceea ce s-a întâmplat în fiecare zi într-un lagăr de concentrare. Prin urmare, este o poveste dură, care stârnește fiori.
NECUNOSCUTA DIN BERLINUL DE EST DE IMMANUEL MIFSUD
Un bărbat și o femeie fac cunoștință în Alexanderplatz și petrec o noapte împreună. Pe el îl cheamă Erik Xerri și este un actor cunoscut din Malta. Pe ea o cheamă Jutta Heim și e o chelneriță anonimă din Berlin. El face o obsesie pentru ea, iar ea dispare. Adevăr sau imaginație? Dragoste sau obsesie?
Vreme de treizeci de ani, Erik îi trimite scrisori Juttei. De la vizita din Berlin, timpul trece și el este în continuare în căutarea iubirii și a femeii perfecte. La un moment dat, în speranța că o va regăsi, se întoarce într-o vizită în capitala Germaniei.
Immanuel Mifsud propune o altfel de istorie a Berlinului, una în care nu vorbește despre războaie ci despre oamenii din Germania de Est dinainte de 1990. S-a născut în Malta în 1967 și… parcă este imposibil să nu te întrebi: oare el este actorul din Malta venit la Berlin?
TE-AM ALES PE TINE DE MIA SHERIDAN
Dragostea aduce doar suferință? E mai bine să nu simți absolut nimic decât să fii din nou rănit? Sunt întrebări la care Crystal a răspuns cu DA.
O femeie cu inima frântă și un bărbat care are nevoie de ajutor se întâlnesc. Crystal și Gabriel nu și-au închipuit niciodată că lumea care le-a răpit totul le-ar putea dărui o dragoste atât de profundă.
Gabriel, în ciuda întâmplărilor neplăcute din adolescența lui, reușește să vadă lumea din jurul lui cu speranță și optimism și devine pentru Crystal (numele ei real Ellie) un înger păzitor.
Dacă vrei să citești o poveste de dragoste scrisă frumos, cu momente de bucurie dar și triste, această carte este pentru tine. Scenele romantice sunt încărcate de pasiune și este imposibil să nu te atașezi de poveste sau de personaje.
TOTUL SE TERMINĂ CU NOI DE COLLEEN HOOVER
Dacă îți place să citești cărți young adult această carte este pentru tine.
O carte profundă și emoționantă despre iubire și suferință, despre alegeri și consecințe, despre curajul de a-ți lua soarta în propriile mâini.
Uneori, cei care te iubesc te rănesc cel mai tare. Din păcate, violența în familie pare să urmeze un tipar asemănător în majoritatea cazurilor. Prima lovitura pare o greșeală, bărbatul își cere scuze iubitei, ea îl iartă. Încetul cu început relația se transformă într-una toxică. Lily Bloom știe foarte bine acest scenariu pentru că este povestea părinților ei.
Prin această poveste Colleen Hoover a dorit să transmită un mesaj pentru toate femeile, îndemnându-le să urmeze exemplul mamei ei și să întrerupă lanțul vicios de iubire și suferință.
Totuși, cartea este o poveste despre iubire: iubirea care doare și produce suferință, dar și despre iubirea care te face să te simți liber.
PRINȚESA DE HÂRTIE DE ERIN WATT
”Prințesa de hârtie” este primul volum din seria Familia Royal un roman incitant despre o Cenușăreasă a zilelor noastre și despre complicata lume a adolescenților americani bogați.
O vei cunoaște pe Ella Harper, o adolescentă de 17 ani care rămâne singură pe lume atunci când mama ei moare după o boală grea. Dar îl cunoaște pe Callum Royal, tutorele ei și viața ei i se schimbă. Povestea este spusă chiar din perspectiva ei și vei afla multe detalii despre ea dar și despre copiii lui Callum.
La prima impresie acest roman ți se poate parea clișeic și lipsit de noutate, însă vei descoperi cu surprindere și vei aprecia stilul de scriere, limbajul colorat și modul alert în care se desfășoară acțiunea.
Adevarata intrigă începe atunci când Ella se îndrăgostește de unul dintre fiii lui Callum – Reed
, un bad boy cu o atitudine pe masură.
CEL CARE MĂ AȘTEAPTĂ DE PARINOUSH SANIEE
Acesta este romanul de debut al scriitoarei Parinoush Saniee și a fost interzis în țara natală, urmând apoi să fie publicat în peste 20 de ediții, devenind cea mai vândută carte a tuturor timpurilor din Iran. ”Tatăl celuilalt copil” este un alt titlu celebru scris de autoare.
Te invit să citești ceva cutremurător, de la prima pagină până la ultima. Este ca un duș rece, tocmai bun să te revigoreze în zilele calde de vară. Încă din primul capitol îți vei da seama de mediul dur în care trăiește Masumeh, o copilă inocentă, cu idealuri și aspirații.
Povestea cărții este una emblematică pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debutează în anul 1979, cu puțin timp înainte de revoluția iraniană și se concentrează asupra vieții unei femei obligate să se descurce singură, cu trei copii, într-un oraș dezbinat de conflicte politice și religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate și nesiguranță.
FEMEIA DE LA FEREASTRĂ DE A.J. FINN
Stephen King a spus că este “Una dintre acele cărți rare pe care nu le poți lăsa din mână.” Deci, dacă vrei suspans în vacanța ta de vară, citește ”Femeia de la fereastră”. Pentru că… nu e paranoia dacă se întâmplă cu adevărat.
Anna Fox, femeia de la fereastră, este un personaj capabil de orice, nu pentru că este un om rău ci pentru că realitatea poate fi foarte deformată când consumi mult alcool și pastille. Pentru că un accident teribil i-a schimbat viața pentru totdeauna.
Totul este liniștit prin obiectivul Nikon-ului ei. Până când familia Russel se mută alături și are loc o crimă oribilă. Și Anna vrea să afle adevărul, începând cu a-și pune oridine în viață. Pe scurt: o poveste enigmatică, un criminal liber, o dispariție misterioasă.
Să ai o vară frumoasă, plină de povești interesante!
Articol scris de VALENTINA NEACȘU
Sunt happy writer și big dreamer & believer in Social Media.
Așa cum scrie si pe contul meu de Instagram: @neacsuvalentinacristina.
Tot acolo poți afla mai multe despre mine. Putem chiar vorbi despre ultima carte pe am citit-o și pe care ai citit-o.