Pasionatule de citit, mă bucur să îți spun că în perioada 5 – 11 august, pe elefant.ro ai o selecție de 10 000 de cărți cu o promoție de neratat. La 2 cărți cumpărate, a 3-a o primești Cadou.
Deci… Vrei carte? Ai parte! 2+1 gratis la peste 10.000 de cărți!
Mai jos vei găsi 5 recomandări pe teme diverse, de la thriller la poveste de dragoste până la meditații despre viata spuse de un preot ateu.
PACIENTA TĂCUTĂ de Alex Michaelides
Pacienta tacută are toate ingredientele necesare pentru a se juca cu mintea ta. Alex Michaelides te provoacă să îți faci multe scenarii și totuși, reușește să te surprindă la final. Autorul șochează, nu neapărat prin acțiunea poveștii ci prin atenția pe care o acordă detaliilor despre psihologia umană.
Un thriller psihologic socant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act.
Alicia este o pictoriță talentată cu o carieră strălucită. Are o căsnicie perfectă cu un fotograf de fashion până în seara în care aceasta își ucide soțul împușcându-l în față de 5 ori. Din acel moment devine ”pacienta tăcută” a lui Theo Faber, un psihoteraut foarte interesat de cazul ei.
FEMEI CARE ALEARGĂ CU LUPII de Dr. Clarissa Pinkola Estes
O carte despre feminitate și iubirea reală, despre călătoria către maturizare a oricărei femei care aduce în discuție multe din miturile și convingerile atât de nesănătoase despre iubire și feminitate ale femeilor.
Clarissa Pinkola Estes este la bază psihanalist dar și o scriitoare de succes. ”Femei care aleargă cu lupii” a fost vândută în peste 2 milioane de exemplare. Autoarea reușește să insereze multe detalii psihologie în povestirile sale însă nu e nevoie să ai cunoștințe în domeniu pentru a înțelege. Cartea se citește ușor și captează atenția chiar de la început.
Femeia sălbatică – punctul de pornire al cărții – își face simțită prezența în orice femeie care este sinceră cu sine, care a învățat să își asculte și să își înțeleagă străfundurile sufletului, care se întoarce, din când în când, la origini.
21 DE LECȚII PENTRU SECOLUL XXI de Yuval Noah Harari
După îndrăzneața carte ”Sapiens”, Harari lovește din nou cu ”21 de lecții pentu secolul XXI”, o colecție de eseuri stupefiante prin simplitatea lor, dar incredibil de actuale și discutate. În plină epidemie de stres, în timpul diverselor campaniii de dezinformare pe diferite canale, autorul propune să ofere o claritate asupra chestiunilor concrete din prezentul omenirii și asupra viitorului imediat.
Cartea este structurată în cinci părți: „Provocarea tehnologică”, „Provocarea politică”, „Disperarea și speranța”, „Adevărul” și „Flexibilitatea”, cu multe alte subpuncte interesante: inteligența artificială, amenințarea nucleară, religia, armele de distrugere în masa, prostia și multe altele.
Fiecare pagină a eseurilor cuprinde întrebări incommode legate de punctul în care a ajuns omenirea: Ce mai înseamnă adevărul în epoca Google? Cât este de important echilibrul emoțional? Ce înseamnă intoleranța când e vorba de diferențele culturale? Pregătesc școlile elevii pentru schimbare?
SPLENDIDA CETATE A CELOR O MIE DE SORI de Khaled Hosseini
Cartea lui Khaled Hosseini este scrisă într-un stil captivant și aduce în prim plan povestea unei iubiri fermecătoare, a unei prietenii care nu se dă în lături de la sacrificiul suprem și a unui oraș care se încăpățânează să renască din propria-i cenușă.
Mariam și Laila sunt două femei extrem de diferite, provenind din familii aflate la mare distanţă dar pe care viaţa le aduce împreună. Amândoua sunt maritate cu Rasheed, un cizmar mult mai bătrân și vor transforma relaţia de rivalitate şi chiar duşmănie dintre ele într-o alianţă de prietenie cu un unic scop: supravieţuirea.
Pe lângă povestea fascinantă a celor 2 femei, Khlaled Hosseini prezintă și povestea orașului Kabul care trece prin 3 mâini de conducere – a sovieticilor, a mujahedinilor şi a talibanilor și a evenimentelor care au marcat istoria Afganistanului timp de 30 de ani.
SPOVEDANIA UNUI PREOT ATEU de Ion Aion
”Spovedania unui preot ateu” este o confesiune a autorului, o meditație pe tema condiției umane, dar și o căutare a credinței, dincolo de superstiții, dincolo de dogme. Umorul negru va reuși să îți smulgă multe zâmbete, dar în același timp te va provoca să găsești anumite răspunsuri cu privire la religie, credință, divin și condiția umană.
Așa cum era de așteptat, cartea a reușit să stârnească controverse și critici, inclusiv din partea BOR. Pe mulți i-a deranjat tonul cărții, modul în care autorul descrie întâmplările și oamenii cu care a interacționat acesta în anii preoției.
” Religia este o teorie, o sumă de idei mai mult sau mai puțin valoroase; credința este o trăire personală, uneori nespus de prețioasă pentru bietul om care nu mai are nicio altă speranța în afară de ea. Religia este exterioară; credința, lăuntrică omului.” – Ion Aion
Nu uita ca oferta 2+1 este valabilă până pe 11 august! Dacă să alegi doar 3 cărți îți este imposibil, oferta se aplică și la 4+2, chiar și la 6+3. Yeeey!
Spor la citit!
Articol scris de VALENTINA NEACȘU
Sunt happy writer și big dreamer & believer in Social Media.
Așa cum scrie si pe contul meu de Instagram: @neacsuvalentinacristina.
Tot acolo poți afla mai multe despre mine. Putem chiar vorbi despre ultima carte pe am citit-o și pe care ai citit-o.