Dan Brown a devenit un autor american de succes de thrillere detective de senzație, după ce a avut diverse ocupații cum ar fi compozitor muzical sau profesor. Brown este interesat de criptografie, chei și coduri, care sunt o temă frecventă în poveștile sale.

Romanele lui au fost publicate în peste 54 de limbi si vândute în mai mult de 200 de milioane de exemplare. În 2005, revista Time l-a desemnat ca fiind unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume.

Dan Brown îmi lasă impresia că își scrie romanele special pentru a fi ecranizate. Silul lui scriitoricesc nu este pentru oricine, folosește monoloage, îți oferă numeroase date istorice, detalii despre arhitectura prin care se plimbă personajele, religie sau simbolistică.

Mie îmi plac cărțile lui, știu că atunci când încep să citesc o carte de a lui Dan Brown, pe parcusul ei sunt acaparată de adrenalină iar la final am mai multe cunoștințe despre locurile în care a ajuns profesorul Langdon, de aceea am decis să îți fac o listă cu cărțile mele preferate scrise de Dan Brown.

5 Carti scrise de Dan Brown recomandate de echipa 1cartepesaptamana.ro

CODUL LUI DA VINCI

O carte extrem de controversată care nu are nevoie de prea multe prezentări, a stârnit multe speculații pentru abordarea pe care o are asupra legendei Sfântului Graal și asupra rolului pe care Maria Magdalena l-a avut în istoria creștinătății.

Cartea s-a vândut în peste 80 de milioane de exemplare în întreaga lume și a fost chiar și cauza unor procese intentate lui Dan Brown după publicarea cărții.

ORIGINI

Profesorul Robert Langdon este invitat la Muzeul Guggenheim din Bilbao pentru a lua parte la ceremonia de dezvăluire a unei misterioase invenții despre care se spune că „va schimba fața științei pentru totdeauna“. Gazda evenimentului este fostul student al profesorului, milionarul Edmond Kirsch, ale cărui realizari high-tech l-au facut celebru în toată lumea.

Seara meticulos pregatită se transformă însă în haos, iar prețioasa descoperire a lui Kirsch riscă să fie pierdută pentru totdeauna.

Într-o cursă contracronometru marcată de simboluri enigmatice și indicii oferite de arta modernă, cei doi reușesc în cele din urmă să identifice adevărul șocant pe care îl conține cu adevărat descoperirea lui Kirsch.

În plus, Brown a declarant că ”Toate lucrările de artă și arhitectură, toate informațiile de ordin științific și toate organizațiile religioase care apar în roman sunt reale”, lucru foarte important, pentru că pe lângă faptul că ai parte de o carte foarte fascinantă în acțiunea ei, înveți și lucrui noi.

SIMBOLUL PIERDUT

Romanul face parte din aceeași serie de cărți în care se află și Origini. Acesta este rezultatul a cinci ani de cercetare și documentare, iar acțiunea se concentrează în 12 ore, în care binecunoscutul erou, Robert Langdon, te conduce alert și codificat în culisele tainice ale masoneriei. Acest lucru te va ține în priză până la ultima pagină, în plus, așa cum ne-a obijnuit, autorul îți oferă foarte multe detalii reale despre personalități celebre, istorie, arhitectură si evident masonerie.

“Am fost întotdeauna fascinat de puterile oculte, de societățile secrete. Am crescut într-un oraș din New England, unde există o lojă masonică deasupra teatrului local si voiam să aflu ce se întamplă acolo” – declară Dan Brown cu prilejul lansării.

În această carte vei observa și un minus de al lui Dan Brown, acela că nu prea se pricepe la descrierea stărilor personajelor. Acest lucru m-a deranjat puțin pentru că îmi place să intru în pielea personajului, să alerg alături de el prin Washington, să simt adrenalina, lucru puțin cam greu atunci când citesc cărțile lui.

ÎNGERI ȘI DEMONI 

În toiul noptii, Robert Langdon, este chemat în Elvetța pentru a examina cadavrul lui Leonardo Vetra, pe al cărui piept a fost înfierat un simbol ciudat.

Langdon va descoperi că, dupa patru secole de tăcere, o straveche organizație  Illuminati  a declanșat o diabolică vendettă împotriva Bisericii Catolice. Pornit într-o cursa contra cronometru împreună cu Vittoria Vetra, va ajunge prin cripte pecetluite de secole, prin catacombe pline de primejdii și prin catedrale părăsite, până în cel mai periculos loc de pe fața pământului – ascunzatoarea de mult uitată a ordinului Illuminati.

În concluzie Dan Brown are trei ingrediente care fac cartea excepțională: o armă periculoasă, o societate decretă de mult uitată și o țintă neobijnuită.

INFERNO

”Harta infernului a lui Botticelli era de fapt un omagiu adus unei lucrări literare din secolul al XIV-lea, una dintre cele mai cunoscute ale patrimoniului universal… o viziune macabră a iadului care impresionează chiar şi în ziua de azi.”

Robert Langdon, se trezește în miezul nopții într-un spital. Dezorientat și cu răni la cap, el nu-și amintește nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci și șase de ore.

Lumea lui Langdon se transformă în haos și se vede nevoit să fugă prin Florența împreună cu Sienna Brooks. Profesorul își dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de știinta sclipitor.

Nici de această data Brown nu m-a dezamăgit cu locurile istorice în care m-a plimbat alături de profesor.

Cine? Cum? De ce? Astea sunt simple întrebări, dar cu răspunsuri complexe ce te vor ajuta pe tine, cititorule, să pătrunzi în cărțile scrise de Dan Brown.

Recommended Posts