Te invit pe grupul “Ebook Readers Romania” – grupul amatorilor de ebook-uri și ebook readers.

Ceea ce îmi propun din start de la acest articol este să devină resursa principală pentru persoanele care caută “carti Kindle”.

Am pomenit de mai multe ori cât de fain mi se pare Kindle-ul ca dispozitiv. Este foarte ușor să citești de pe el, bateria ține foarte mult și îl poți lua peste tot cu tine, pentru că ocupă mai puțin loc decât o carte de 250 de pagini.

Ceea ce mi se pare într-adevăr special, este faptul că ți-l poți umple gratuit cu mii de cărți. Practic, poți să ai o bibliotecă într-un singur dispozitiv. Dacă nu ești convins încă de faptul că un Kindle ți-ar fi util, te rog citește recenzia mea: Recenzie Kindle.

Să revenim la cărțile pentru Kindle.

Sunt atât de multe resurse de unde poți să descarci carti pentru kindle gratis, încât m-am hotărât prin acest articol să strâng cât mai multe link-uri și resurse în același loc.

Evident, ca să te bucuri de toate aceste resurse, ai nevoie de un Kindle sau orice alt ebook reader, poate unul chiar mai ieftin. Am realizat o listă cu prețurile la ebook readere, să vezi care ți se potrivește mai bine dpdv raport funcționalități – preț.

carti kindle

Carti Kindle în Română

  1. Elefant
  2. Polirom
Deocamdată aceste 2 sunt sursele de cărți în română, promit să mai adaug în urma sugestiilor primite sau dacă mai găsesc.
Dacă vei cumpăra cărți de pe Elefant, întotdeauna să dai click pe “Informații compatibilitate”, pentru a fi sigur că vei putea transfera cartea pe Kindle-ul tău.  Cartea trebuie să fie în format .mobi ca să o poți transfera pe Kindle-ul tău.

Carti Kindle in Engleza

Conversie din PDF in format de Ebook Reader

Unele cărți le poți găsi doar în format pdf, format care este citit de Kindle, însă nu îți recomand să citești pdf-uri de pe Kindle. Majoritatea userilor de Kindle recomandă conversia în format .mobi cu un soft precum Calibre, care devine din ce în ce mai intuitiv și mai performant cu fiecare update.

Inițial, foloseam Mobipocket Ebook Reader, dar în ultimul an, am folosit doar Calibre și sunt foarte mulțumit de acest software.

Carti Kindle: Prea multe dintre care poti alege?

Cărți care pot fi uploadate pe un Kindle sunt cu zecile de mii, frumos ar fi ca din toate aceste resurse să alegi 10-20 de cărti pe care chiar să le citești, nu te ajută cu nimic să ai 1 Giga de cărți pe care nu o să le citești niciodată.

PS: Am nevoie de ajutorul tău ca să fac articolul acesta mai bun, te rog sugerează-mi resurse de unde putem downloada direct carti Kindle gratuite sau care ne pot ține la curent cu titlurile care ocazional sunt gratuite.

Te invit pe grupul “Ebook Readers Romania” – grupul amatorilor de ebook-uri și ebook readers.