“Văd în mod constant oameni care cresc în viață, care nu sunt cei mai deștepți, uneori nici măcar cei mai harnici, dar aceștia sunt mașini care învață. Merg în fiecare seară la culcare un pic mai înțelepți decât au fost atunci când s-au trezit și asta ajută foarte mult, mai ales atunci când ai în față un drum foarte lung de parcurs. ”

Charlie Munger

Charlie Munger este unul dintre cei mai respectați miliardari din lume, fiind recunoscut pentru franchețea sa, modul deosebit în care gândește și înțelepciunea de care a dat dovadă în investițiile pe care acesta le-a făcut împreună cu mult-mai-cunoscutul său partener, Warren Buffet.

Deși nu este genul de persoană care să își dorească să fie în centrul atenției, Charlie Munger a avut nenumărate ocazii în care a povestit despre decide și alege să facă anumite investiții.

Împreună cu Warren Buffet, acesta a considerat că este mai valoros să investești timp în a învăța să nu iei decizii de investiții proaste, decât să investești timp să înveți să iei decizii bune. Din acest motiv citește cărți din domenii diferite: precum fizică, psihologie, genetică, filosofie, ficțiune, din dorința de a acumula cele mai bune idei despre modul în care gândește omul.

Prin această strategie răsturnată de educare individuală, Charlie Munger a reușit să rămână relevant în acest joc al investițiilor pe bursă.

Te încurajez să urmărești următorul discurs, unul plin de idei fantastice despre modul în care omul ia decizii greșite și să îți iei notițe.