1 Carte pe Saptamana

Carti bune si dezvoltare personala

INTRĂ ÎN COMUNITATEA PASIONAŢILOR DE CĂRŢI

Şi vei primi GRATUIT pe email recomandări de cărţi bune şi sfaturi despre cum să devii mai deştept.

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

  • Carti bune
  • Top Carti
  • Comunitate
  • Carti online

Ce am mai putea sa citim vara asta?

Cărți celebre de citit într-o viață! - Recomandările noastre!

Cărți celebre de citit într-o viață! - Recomandările noastre!

  • Facebook
  • Gmail

Imediat ajungem în august, deci ar fi ciudat să zic că este o listă pentru vara asta. Este mai degrabă o listă de cărți pe care le-ai putea citi sau frunzări în august.

Ca de obicei recomandările se bazează pe ce am mai citit eu, pentru că mi-e greu să îmi dau cu părerea pe cărți pe care eu n-am pus mâna.

Ca setul de recomandări să fie totuși cât mai bun, te invit să îmi recomanzi o carte în zona de comentarii.

Singura regulă este că nu trebuie să fie beletristică. Sorry, dar blogul acesta nu recomandă beletristică, cred că știi asta deja.

lectura de vara

Recomandările mele pentru tine sunt:

  1. Moonwalking with Einstein de Joshua Foer – o carte foarte faină despre felul cum reținem informațiile, de ce uităm și cum putem să nu mai uităm chestiile importante.
  2. Rework de cei de la 37 signals – am tot recomandat-o în trecut, dar parcă ar merge să mai o recomand o dată pentru cei care în toamnă revin din concediu și vor să schimbe lucrurile.
  3. Crescuți digital de Don Tapscott – rezultatul unui studiu extrem de complex, Crescuți digital intră în amănunt privind oamenii care se folosesc de mediul digital într-un mod mai intuitiv decât lasă să creadă.
  4. The Shangri-La Diet de Seth Roberts – tipul acesta a descoperit o dietă interesantă după ce a fost în Europa. Acum o testez și eu. Ceea ce am observat eu este că scade foarte mult pofta de mâncare și îți trece cheful de gustările impulsive. Deci îți rezolvă și anumite probleme pe care le-ai putea avea cu mâncatul emoțional.
  5. Nudge de Richard Thaler și Cass Sunstein este una dintre cele mai celebre cărți pe comportament și se concentrează pe ideea că dacă reușești să schimbi o chestie micuță, to give yourself a nudge, poți să faci îmbunătățiri masive în viața ta și în relațiile cu cei din jur. Cred mult în ceea ce predică nudge.
  6. Thinking Fast and Slow de Daniel Kahneman – bestseller internațional, Thinking Fast Slow este o carte scrisă de un laureat al premiului Nobel, considerat unul dintre cei mai importanți cercetători în domeniul psihologiei. De către mulți e considerat cel mai bun. Cartea reprezintă o analiză extrem de în detaliu a felului cum gândim și luăm decizii și mi se pare excelentă. Domnul Kahneman știe despre ce vorbește.
  7. The Brain that changed itself de Norman Doidge – este o carte care are scopul de a-ți prezenta potențialul extraordinar al creierului și acțiunile lui vindecătoare asupra corpului. Este o carte care vorbește în detaliu despre neuroplasticitate și puterea gândirii pozitive. E plină cu studii de caz reale, care o să te facă să regândești felul cum creierul funcționează.
  8. Economia Experienței de James Gilmore și Joseph Pine – este cartea de afaceri care m-a cutremurat cel mai mult în ultima vreme, care mi-a dat peste cap felul cum văd marketingul și m-a făcut să văd câte lucruri făceam greșit sau ineficient.
  9. Open de Andre Agassi – cea mai cutremurătoare biografie pe care am citit-o, extrem de gustoasă ca și lectură și care te ține lipit de carte.
  10. Ești de neînlocuit? de Seth Godin – este o lectură dedicată acelor oameni care doresc să fie cei mai importanți dintr-o organizație.
  11. Confesiunile unui vorbitor în public de Scott Berkun – este singura carte din care nu am citit nicio pagină dar pe care ți-o recomand. Am văzut review-urile și părerile în general despre carte și am fost pur și simplu dat pe spate. Trebuie să o ai. Cu această carte Publica își încearcă norocul și pe partea de ebooks. (Mult succes Publica!)
  12. Dă lovitura! de Gary Vaynerchuck – este o lectură motivațională și antreprenorială dedicată celor care au pasiuni pe care încă și le  cultivă și ar vrea să facă un bănuț cinstit din ele. Am citit în engleză mai demult și mi-a plăcut tare mult.
  13. Încântare de Guy Kawasaki – dacă nu ai citit nicio carte despre relațiile interumane și vrei o compilație a celor mai bune sfaturi, cartea lui Guy Kawasaki o să îți placă la nebunie.

Cărțile recomandate de voi:

  1. Cristian Ciuberea recomandă orice carte scrisă de Paul Mckenna, pentru că are un stil extrem de pragmatic și de concis și te poate ajuta foarte mult.
  2. Alexandra Floriana recomandă Iubește-te pe tine însuți (și lasă-i pe ceilalți să facă ce vrei tu) de Larry Leste și Crane Levenson, celor ce vor să învețe să se iubească pe ei înșiși.
  3. Cristina Cojocaru recomandă Putere nemărginită de Tony Robbins celor care sunt interesați să descopere mai multe despre NLP.

Aștept cu interes sugestiile tale, iar dacă ai vreo întrebare despre cărțile pe care ți le-am recomandat, o aștept cu cea mai mare plăcere.

Spor la citit.

  • Facebook
  • Gmail

Te-ar putea interesa si:

  • Top carti din prima jumatate a anului 2020
  • Cele mai bune cărți scrise de femei: o selecție a celor mai bune cărți scrise de femei, cu accent pe lucrări semnificative pentru literatură si…
  • Carti de Citit in Casa: Ce am citit noi
  • Carti care te vor ajuta sa iti intelegi copilul mai bine
  • Ziua internationala a cartii - 35 de Lucruri interesante despre Carti
  • Brandon Sanderson si cartile lui

INTRA IN COMUNITATEA PASIONATILOR DE CARTI

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

Comments

  1. Cristian Ciuberea says

    23rd July 2012 at 7:52 pm

    Orice de la Paul Mckeena: Castiga acum incredere in tine, O viata noua in 7 zile, Te pot face sa slabesti(e buna si pentru cei care vor sa afle una alta despre alimentatie). Iar daca stii engleza poti citi I can make you rich, i can make you smarter, i can make you happy. Am insirat aproape toate cartile lui, dar mie mi-au placut ca informatiile sunt concrete, pe scurt si fara bla, bla-uri. Cred ca e singurul autor pe care il stiu sa scrie asa concis, fara povesti de adormit entuziasmul 🙂

  2. Cristina-Maria Grosaru says

    27th July 2012 at 10:24 am

    O carte pentru cei care vor să înțeleagă NLP: „Putere nemărginită” a lui Anthony Robbins.

  3. Gabriel Nechita says

    1st August 2012 at 7:23 pm

    N-am citit nimic de el. Trebuie să pun mâna pe o carte ca să văd şi eu stilul.

  4. Raluca Tanase says

    7th August 2012 at 8:55 am

    Eu as recomanda Inteligenta Emotionala si Inteligenta Ecologica, ambele ale lui Goleman. Poate ne intoarcem cu obiceiuri mai bune din vacanta 🙂

  5. Alexandra Ciausu says

    9th August 2012 at 10:25 am

    "Trezirea Samuraiului – cultura si strategie japoneze in societatea cunoasterii" – Pierre Fayard

  6. Calimaceanu Cristina Florentina says

    16th August 2012 at 11:08 am

    Recomand 100% "Secretele succesului" – Dale Carnagie. Pentru ca invatamintele sale se aplica pentru toate aspectele vietii.

  7. Fagaras Ana-maria says

    3rd September 2012 at 12:47 pm

    Astazi 3 septembrie 2012 am descoperit site-ul 1cartepesaptamana.ro sia m vazut ca au carti gratuite si in engleza si in romana chiar interesante! Abia astept sa vad care va fi prima carte pe care o voi citi!

Carti care merita citite

Dacă îţi place să citeşti în fiecare săptămână și ai nevoie de idei de cărţi bune, îți recomandăm să navighezi prin topurile de mai jos.

  • Cărți pentru oameni deștepți
  • Carti de dezvoltare personală
  • Cărți de afaceri
  • Cărți despre antreprenoriat
  • Cărți de marketing
  • Lista celor 100 de cărți citite
  • Cărți despre lifestyle design
  • Cărți despre motivarea oamenilor
  • Cărți despre relatii interpersonale
  • Cărți despre despre Steve Jobs

INTRA IN COMUNITATEA PASIONATILOR DE CARTI

Si vei primi GRATUIT pe email recomandari de carti bune si sfaturi despre cum sa devii mai destept.

Dacă nu-ți place conținutul pe care îl vei primi, te poți dezabona printr-un singur click.

  • Despre Noi
  • Politica de confidentialitate, Cookie-uri şi Protectia Datelor
  • Contact
  • Recenzii Carti