Artă. Științe sociale. Religie. Scriitori români sau străini. Poate preferi literatură străină sau îți plac poveștile pentru copii pe care le citești împreună cu ei. Toate aceste categorii plus multe altele le găsești pe libmag.ro. Te invităm să descoperi această lume fascinantă!

Vei găsi și aceste cărți de artă pe care ți le recomandăm!

Muzica, pictura sau teatrul ne țin companie frumoasă atunci când vrem să visăm cu ochii deschiși, singuri sau împreună cu cei dragi. Toată bogăția lor spirituală le găsești și între paginile unor cărți de artă care te vor purta în zbor cu aripi de cunoaștere și apreciere. Da, arta poate fi trăită și prin cărți!

Top 5 cărți de artă pe care le găsești pe libmag.ro

GRAFFITI LA FEMININ de Nicolas Ganz

Nicolas Ganz este un creator de artă stradală și convențională care locuiește în Germania. Lucrează ca artist, autor și fotograf freelancer în diverse domenii, montează expoziții și ține prelegeri în Statele Unite și în Europa.

A început să picteze pe stradă în 1994 și de atunci s-a documentat despre arta stradală care acum este mai mult decât pasiune.

”Graffiti la feminin” prezintă opera a peste 125 de femei, incluzând și nume consacrate, precum Lady Pink din New York și Mickey din Amsterdam. Pe lângă pozele remarcabile, vei putea citi și confesiunile artistelor și poveștile din spatele artei.

GÂNDEȘTE CA UN ARTIST de Will Gompertz 

Will Gompertz este arts editor la BBC și a fost director la Tate Gallery timp de șapte ani. A fost votat unul dintre cei 50 de gânditori creativi de top de către revista ”Creativity din New York”.

Autorul crede că există câteva calități pe care le au toți oamenii de succes, indiferent dacă sunt scriitori sau regizori, matematicieni sau filosofi. Iar creativitatea este una dintre ele. Artiştii sunt întreprinzători. Artiştii sunt serios de curioşi. Artiştii sunt curajoşi. Deci, ai multe de învățat de la ei.

”Creativitatea e un subiect fierbinte. Este un subiect care trezeşte interesul politicienilor, profesorilor şi înţelepţilor din lumea întreagă.” Will Gompertz.

FOTOGRAFUL CREATOR de Andreas Feininger 

Se spune că o fotografie face cât o 1000 de cuvinte. Dar ca să fie o mie de cuvinte de aur, pentru a crea opere de artă este nevoie de mult mai mult: talent nativ, simț estetic și creativitate, efort prelungit, o bună capacitate de observare a mediului înconjurător.

Profesioniștii dar si pasionații de artă fotografică vor găsi în această carte informații utile și soluții practice de la un fotograf creator, premiat de American Society of Media Photographers și de International Center of Photography: Andreas Feininger.

Astăzi, fotografiile lui sunt incluse în colecțiile permanente ale Museum of Modern Art și Metropolitan Museum of Art din New York, Victoria and Albert Museum din Londra, plus multe altele.

 

BRANCUȘI. PRINȚ AL FORMEI PURE. de Ana Calina Garas 

În 1907, Brâncuși creează prima versiune a Sărutului, temă pe care o va relua sub diferite forme până în 1940, culminând cu Poarta Sărutului parte a Ansamblului Monumental din Târgu-Jiu

”Brâncuși. Prinț al formei pure.” este o carte document în care vei descoperi povestea vieții marelui sculptor român, deschizător de drumuri în arta modernă universal. Conține toate lucrările cele mai importante ale lui Brâncuși și fotografii în ipostaze mai puțin cunoscute, alături de prieteni și discipoli.

Copil fiind, am visat totdeauna că aș fi vrut să zbor printre arbori, spre ceruri. Iubesc tot ce se înalță. (Constantin Brâncuși)

 

…ISME – SĂ ÎNȚELEGEM STILURILE ARHITECTURALE de Jeremy Melvin 

Dacă ești iubitor de călătorii și al clădirilor frumoase ca un maestru explorator, această carte îți va fi un ghid indispensabil. Din antichitate până dincolo de modernism, vei învăța să identifici stiluri arhitectonice, să recunoști cele mai importante curente și să discuți despre elemente constructive.

Cartea este scrisă captivant și este plină de informații utile formulate pe un ton direct lipsit de formalism. Vei putea înțelege ușor curentele stilistice în arhitectură, fiecare fiind explicat în termeni simpli.

Data viitoare când vei sta pe terasa unei cafenele boeme și te vei bucura de vacanța binemeritată, vei vedea cu alți ochi clădirile frumoase din fața ta.

 

În viață, frumusețea dispare. În artă, nu. – Leonardo Da Vinci

Nu dispare nici frumusețea din cărțile de artă pe care le poți oferi cadou sau le poți păstra în biblioteca ta să le deschizi iar și iar.

Citește frumos!

Recommended Posts