Kindle este un ebook reader produs de către cei de la Amazon.

Kindle-ul este cel mai popular e-reader fiind vândute în peste 8 milioane de unități de la începutul producției lui. Asta înseamnă toate versiunile de Kindle la un loc.

Am deținut un Kindle Touch și vreau să spun că e un device minunat.

Este pe departe cel mai bun ebook reader pe care am avut ocazia să îl folosesc.

Cele mai bune oferte pe care le-am găsit au fost pe EMAG și ELEFANT.ro.

Deși, l-am folosit în principal doar pentru citit, Kindle mai are câteva funcții care ar putea să te facă un copil fericit:

  • jocuri
  • mp3 player
  • text to speech
  • browser
  • social media sharing

Întrebări frecvente Kindle + Sfaturi de utilizare de utilizare

Ca recenzia să fie cât mai structurată, am formulat-o sub formă de întrebări și răspunsuri.

0. Ce formate suporta Kindle?

Formate suportate de Kindle sunt: PDF, MOBI, HTML, DOC, TXT, PRC, Kindle (AZW). Acestea sunt formate de ebook-uri.

Kindle-ul suportă și MP3-uri, AA-uri și AAX (Audible Enhanced Formats).

Memoria este de 2GB, dintre care 1,25 GB parcă sunt la dispoziția userului pentru stocare.

1. Cum se citeste pe un Kindle?

Mărimea ecranului este de 15,2cm, adică ~6 inchi, este de tipul Electronic Ink (e-ink pearl) sau Electronic Paper cum îi mai zic alții și vede 16 tonuri de gri.

Ecranul este cu mult mai puțin obositor decât o foaie de carte normală, iar cel mai important aspect pe care eu îl consider la un ebook reader, este faptul că poți să faci reflow la text, adică să îl micșorezi și să îl mărești.

Prima senzație pe care am avut-o atunci când am pus mâna pe Kindle, pot să zic că m-am simțit ca un copil care a primit o jucărie nouă :D.

Este foarte ușor de citit de pe el, faptul că pot să fac adnotări este un plus, dat fiind că scriu și recenzii la cărțile pe care le citesc.

Dicționarul mă ajută să îmi lămuresc nedumeririle legate de cuvinte complicate, iar greutatea de doar câteva sute de grame îl face ideal pentru un bagaj de mână la aeroport.

Un mare plus de la mine are ecranul pentru că nu reflectă lumina.

[notification type=”default”]

kindle-touch

Îți recomand cu căldură să îți cumperi un Kindle, fiind un dispozitiv care te va determina să citești multe cărți. Experiența oferită de un Kindle este una cu totul și cu totul deosebită și eu unul am fost fascinat de aceasta.

→ Vezi care sunt prețurile pentru un Kindle

[/notification]

2. Cat costa cartile pentru Kindle?

Descarcă acum carti Kindle gratuite!

Prețurile variază de la 1$ la câteva zeci sau chiar și sute de dolari. Dacă vrei să citești literatură, o grămadă de cărți le vei găsi gratuit.

Dacă vrei să descarci cărți gratuite pentru Kindle, direct de pe Amazon, să ai grijă te rog, pentru că datorită unor legi și tot felul de complicații, cărți care sunt în mod normal gratuite, s-ar putea să te trezești că trebuie să le cumperi cu câțiva dolari.

De stocat poți să stochezi câteva mii de cărți, ~ 1000.

3. Pot incarca PDF-uri pe Kindle?

Da, poți să încarci, dar te anunț de pe acum că se văd teribil de prost pe un Kindle. Vestea bună este că le poți converti foarte ușor într-un format acceptat de către Kindle.

Tot ce îți trebuie este să descarci aplicația numit Mobipocket Reader și să urmezi instrucțiunile următoare:

  • instalează Mobipocket Reader
  • fă drag & drop la pdf-ul pe care vrei să îl convertești în program după ce l-ai instalat și l-ai deschis
  • după ce Mobipocket Reader ți-a convertit cartea într-un format specific, apasă pe butonul de SEND și trimite ebook-ul pe Kindle

ATENŢIE!!! Kindle-ul trebuie să fie conectat ca să vezi opțiunea de SEND to Kindle, iar ebook-ul va fi trimis în folderul EBOOKS de pe Kindle. Ca să vezi cartea în librărie, tot ce trebuie să faci este să muți ebook-ul în folderul DOCUMENTS.

4. Cum e cu MP3 Player-ul de pe Kindle?

Există 2 moduri în care poți reda MP3-uri pe un Kindle.

Mai întâi ca și audiobook-uri, mp3-urile încărcându-le direct în folderul Audible de pe Kindle-ul tău.

Al doilea mod, încarci mp3-urile pe care vrei să le asculți în folderul MUSIC, iar acestea vor fi redate aleator de către Kindle.

Îți recomand însă să asculți muzică încărcând melodiile într-un folder și apoi uploadând folderul în Audible, astfel încât să ai mai mult control asupra cântecelor, pentru că te vei putea folosi și de playerul vizual al Kindle-ului.

5. Pot sa iau notite pe Kindle?

Da, iar după vreo 2-3 zile de luat notițe la cărți te vei obișnui să adaugi adnotări la tot ceea ce citești.

De asemenea ai opțiunea și să dai share pe Facebook sau pe Twitter la notițele tale. Mișto, nu? 😀

6. Kindle are dictionar?

Da, are un dicționarul celor de la Oxford și este foarte bun.

Citind foarte multe cărți în engleză, erau unele cuvinte foarte noi pentru mine și explicațiile furnizate de dicționar au venit la fix.

Ca să cauți un cuvânt în dicționar, pur și simplu navighezi din săgeți în textul pe care-l citești până în dreptul cuvântului pe care vrei să îl explici.

7. Ce altceva mai pot sa fac cu Kindle-ul meu?

Dacă vrei să citești în timp ce Kindle-ul tău se încarcă, tot ce trebuie să faci este să dai remove hardware din Windows.

Am spus că ai la dispoziție și un browser, acesta poate fi accesat în felul următor: asigură-te că ești în modulul de navigare prin colecția de cărți apasând pe HOME, apoi apasă MENU, apasă EXPERIMENTAL și apasă LAUNCH BROWSER.

Apropo, dacă ai o variantă de firmware mai veche, uite aici, cum poți să faci un upgrade la firmware.

Nu are rost să mă lungesc la nesfârșit cu acest ghid, pentru că vroiam să ating cele mai importante puncte despre Kindle.

ALTERNATIVE la Kindle sunt mai multe, cea mai populară alternativă este Nook-ul. Singurul lucru în plus care mă atrage la Nook este faptul că are touchscreen, în rest mare diferență nu este, fapt ce se vede și în cifra de vânzări, Amazon fiind leader pe piața de e-reader cu Kindle.

Concluzie – Este Kindle cel mai bun ebook reader?

Kindle-ul este un dispozitiv de citit care mai are în plus câteva funcții care să facă experiența cu dispozitivul mai interactivă. Cei care compară Kindle-ul cu iPad sunt puțini confuzi, iPad-ul fiind un dispozitiv multimedia cu funcție de ebook reading, nu un ebook reader propriu-zis cum este Kindle-ul.

Dacă vrei să îl cumperi, ți-l recomand cu căldură și îți reamintesc că îl poți lua de pe EMAG sau de pe ELEFANT.

În final pot să spun cu mâna pe inimă că Amazon Kindle este (deocamdată) cel mai bun ebook reader pe care l-am testat, mai ales ca raport calitate – preț.

1 Comment

  1. Catalin Dumitrache

    Kindle Paperwhite e foarte util !

  2. Parlea Lucian

    Buna seara .
    Stiu ca nu va puteti desparti de kindle-ul vostru odata ce l-ati primit cadou sau l-ati cumparat ..
    Daca printr-o intamplare nefericita i-ati spart ecranul sunati la 0723194812 .
    Il readucem la viata 🙂
    Lucian

  3. Elena Deleanu

    Stiu ca pare stupid, dar cum se incarca? Il conectez la USB si, imediat, imi spune sa-l deconectezi, daca vreau sa citesc iar bateria nu se incarca

  4. Curea Ion

    Se poate sublinia?

Comments are closed.

Recommended Posts