Îți place să citești? Îți place să recomanzi cărți? Ai un blog/site personal?

Dacă ai răspuns DA la întrebările de mai sus, atunci vreau să ne unim forțele și să promovăm împreună cititul și recomandările de cărți.

Ce trebuie să fac?

Creează pe blog-ul tău o pagină numită “Ce citesc acum” în care listezi cărțile (sau doar cartea) pe care le citești acum + o descriere a cărții și apoi trimite-mi un email ca să te listez pe pagina centrală a inițiativei.

După ce ai respectat instructiunea de mai sus, nu uita să oferi un link către pagina centrală “Ce citesc acum? [HQ]“.

Împreună vom crea o listă interconectată de recomandări de cărți, vom promova oameni și cărțile pe care aceștia le citesc și sper eu, vom impulsiona mai multă lume să citească.

Ce este o pagină de tip “Ce citesc acum?”

Este o pagină pe care listezi cartea sau cărțile pe care le citești acum, împreună cu un scurt text care descrie acea carte.

Eu personal citesc întotdeauna mai multe cărți și din acest motiv voi avea o pagină mai stufoasă, dar dacă tu citești câte o carte pe rând, nu e nicio problemă să scrii titlul cărții si 2-3 rânduri despre ce e cartea. Mai important este să creezi acea pagină, pentru că forma ei poate fi oricând îmbunătățită.

BONUS dacă te interesează de beneficiile de marketing: câștigi un link de la site cu autoritate 🙂 și trafic gratuit.

De ce aș avea nevoie de o astfel de pagină?

O astfel de pagină ar avea aproape aceeași utilitate pe care o are  o pagină de “Despre“, pe care o creezi din dorința de a povesti mai multe despre tine.

Dacă ai un blog în care vorbești des despre cărțile pe care le citești, automat lumea se va întreba ce carte citești acum

Ținând cont că în general lumea este în căutare de lecturi bune, ea va fi automat influențată de alegerea ta din momentul acela.

Creând o rețea de pagini de tip “Ce citesc acum?” scoatem la suprafață într-un mod inteligent cărțile pe care le citim și oferim tuturor celor care vor vizita centrul paginilor “Ce citesc acum?” o sursă consistentă de recomandări de cărți.

Sunt permise blog-urile de companii/afaceri?

Din dorința de a ține toată initiativa asta cât mai curată, voi refuza blog-urile/site-urile de afaceri, decât în cazul în care reprezinți o editură sau o întreprindere formată din maxim 3 oameni (adică o afacere în care individul e scos în față).  Dacă observ că initiativa își va pierde identitatea, îmi rezerv dreptul de a scoate afacerile din inițiativă. No hard feelings, sorry, dar mă interesează să scot în față oamenii și cărțile pe care aceștia le citesc, nu vreau să promovăm interese comerciale. Sper că vei fi de acord cu mine.

Cine a pornit treaba asta? De ce?

Gabriel Nechita. Sunt un om curios care vrea să încurajeze oamenii să citească mai multe cărți și să le utilizeze ca pe unelte de dezvoltare personală. Prin această initiațivă “Ce citesc acum?” vreau să-i strâng la un loc pe toți cei care încurajează cititul.

Mai ai întrebări sau feedback?

Dacă da, contactează-mă te rog și voi încerca să te lămuresc și voi adapta conținutul acestei pagini în funcție de feedback-ul și întrebările primite.